Doğu Avrupa'daki bir ülkeye gitmeye kalksam paramın üçte birini harcamış olucam. Bir yandan iyi bir yandan kötü. Üç kuruş paramız var onu da bir haftada yemek biraz delilik gibi geliyor.
Pasaport falan yok, her şeye sıfırdan para vericem. Eskiden diyordum yurt dışına gitsem süper olur ya diye. Şimdi ondan bile emin değilim.
Çünkü bi de onları güzel yaşarken görüp sonra tekrar buraya dönmek de koyar insana. Orda insanlar normal yaşıyor, bizim gibi hayatta kalmaya çalışmıyor.
Gitmek mi daha iyi yoksa para harcamaya değmez mi?
Ben olsam giderdim çünkü herkes gidemiyor. Kıbrıs dışında ben gidemem sanırım. Ablam yurt dışına çıkmama sıcak bakmıyor. Hem dillerini bilmiyorum hem de oralara gavur memleket mi ne diyor. Yurt dışından türkiye'ye gelenler de var.
iyidir.
dünyanın merkezinin biz olmadığımızı hatırlatır insana. kendi hayatlarımızı ne kadar küçük bir çaptaki toprak parçasında yaşadığımızı, hak etmeyen kişi ve olayları ne kadar gereksiz kafaya takıp, canımızı sıktığımızı öğretir.
etrafımızdaki kişi/olay ve mekanlar ile ömrümüzü geçirmek zorunda olmadığımızı hatırlatır.
Git iyidir. Yeni yerler yeni kültürler görmüş olursun. Ben her yıl 3 ülkeye gitmeye çalışıyorum. Tek üzücü noktası boktan ürünlere devasa paralar veriyoruz diyorsun. Mesela seni kanser yapan peyniri Avrupa kapıdan almıyor. Süt tozu basılmış peynire burada 350 TL ödüyorsun hans 7 yuroya %98 süt olan peynir yiyor gibi.
Bana göre her ülke girişimci olman için bir adım. Ülkemizdeki tüm girişimler yurtdışının çakması. Olmayan bir şey değil olanın kopyası.
bir haftada hayata bakışını değiştirir.
Düşman sandığının dost, dost sandığının ise düsman olduğunu gösterir.
Hayatın sadece kendi gördüğün ufuk çizgisinden ibaret olmadığını yüzüne döner tekme ile vurur.
Bu tür ögretileri hiçbir parayla, hiçbir dersaneden ve hiçbir hocadan alamazsın.
Deneyimlemek en iyisidir ve pişman olsan bile aradan bir kaç sene geçtikten sonra "iyiki yapmışım" dedirtir.
yurt dışından gelen kültür sanat ideoloji hep kötü olduğuna göre, çıkmak da kötüdür. dış güçler adamı çipler.
geri gelenleri 4 ay karantinada tutmak lazım.
Gidilen yere göre değişir. Banglades dakkaya giderseniz dönünce istanbulda yeri ödersiniz. Buda pesteye giderseniz dönünce ortadoğulu bir ezik olduğunuzu düşünüp kendinize acırsınız.
Yıllar önce krakowa gittim çok güzel yer. . Dönünce tabi moralim bombok oldu. Tam o gunlerde hayatinda hic disari gitmemiş osmanlıci bir yayşak denez mi "eaaabi vatanımiz cennet yea" diye. Kürekle ağzının ortasına bi tane geçirelim geldi ... .
(bkz: Yarak kafalı)
ne kadar geniş bir soru. ne kadar süre yaşamak veya yaşamak mı nasıl bir yolla; nasıl bir iş için? hayatından beklentilerin nedir? herkesin kişiliğine göre değişebilmeye aşırı müsait bir soru bence.