Böyle bir ihtimalin olmayacağını düşünüyorum.
Kur'an'da 70 defa ''halen düşünmez misiniz, onlar anlamaz mı'' gibi insanı sorgulatmaya iten ve sorgulamanızı isteyen bir ifadeler vardır.
Eğer bunu bir insan yazmış olsaydı diğer insanları sorgulamaya iteklemeyip sadece olduğu gibi inanılmasını isterdi.
böyle bir ihtimal yoktur. çünkü onun zamanında yazılmamıştır. ama onun başlattığı ve öncüsü olduğu akımın ondan sonra ki liderleri kuran ı yazdırmışlardır.
kimin yazdığının pek bir önemi yok tek doğru bir şey var o da kuranın müslümanlar tarafından okunmamış olmasıdır. her türlü icat kuranda yazıyor ama aya çıkan bir müslüman yok, yerseniz.
1400 yıl önce kuran'ın içerdiği pek çok bilgiyi bulmanızı sağlayabilecek nasıl bir kütphane vardır ki o dönemde veya o dönemden sonra insanlar bu kitabı bu şekilde yazmış olsunlar? ayrıca ayetlerin her birinin ne zaman ne olayı üzerine peygamber tarafından söylendiğini de planlasınlar, ve o şekilde insanlara aktarsınlar? ya o insanlar muhteşem bir zekaya ve bugün sahip olmadığımız bir teknolojiye sahiptiler ya da insan üstü bir varlık onlara(sonra yazdılar diyenler için onlar diyorum aslında orada kastım peygamberdir) söylemiş olmalı.
ayrıca bu kitapta öyle bilgiler yer alsın ki bu bilgilerin bazılarının modern bilim tarafından keşfi son 300-400 yıl içinde olsun. yoksa onları da sonradan mı eklediler ki kitaba?
böyle bir ihtimal var ise gerçekten kendisi çok büyük bir dehadır. gaybten haberler vermek, bazı bilimsel ayetler, müthiş üslup ve edebiyatı bir arada toplamış etkileyiciliği çok yüksek bir kitap yazmıştır. yazma ihtimali 0 ise o zaman allah'ın elçisi olduğunu kabul etmek gerekir.
evet o yazdı desek kesin bir kanıtımız yok. o yazmadı desekte yine kesin bir kanıtımız olamaz. bu sorunun cevabı bilinemez. belki 3. bir şahıstan aldı ayetleri. tek başına yazmamışta olabilir. bu gibi sorular çeşitlendirilebilir. bu cevabın %100 olarak kanıtlanması için o dönemde bizzat yaşamalı ve peygamber iddiasında bulunan bu şahsı incelemeliyiz.
şizofren değil de epilepsi hastası olduğu söyleniyor bazı batılı araştırmacılar tarafından. sadece peygamberimiz için değil birçok peygamber, mistik, üstün zekalı, deha seviyesinde sanat, müzik, resim ..vs. yeteneği olan insanların da bir tür epilepsi krizi sonucu yaratıcılıkları arttığı ve üstün eserler/bilimsel çalışmalar veya mistik kitapları (kuran, incil, tevrat..vs.) ilham alarak yazdığı iddia ediliyor. w. James, din eleştirisi yapıp, peygamberlerin epilepsi krizleri nedeniyle dediklerinin doğru olmadığını söylemenin, yani bu konuda ön yargılı davranmanın doğru olmadığını söylüyor. nasıl bir bilim adamı, bilimsel bir çalışma ortaya koyarken veya bir sanatçı üstün bir sanat eserini bazı psikolojik kriz veya anormal bir ruh hali ile yazarken yaptıkları eserleri veya yazdıkları kitaplar -delilik ürünü diye- dışlamıyor ve ortaya koydukları şeyleri kabul ediyorsak, tıpkı bunun gibi peygamberlerin mistik tecrübeleriyle ortaya koyduğu ahlaki yasalar ve hukuku da -topluma ve insanlığa faydası ölçüsünde- alıp kullanmamız gerektiği söylüyor. kendisi pragmatist olduğu için, dinin bireylere faydalı olduğu yönlerinin alınıp kullanılmasında bir sakınca yok diyor.