bugün

Bir kadın ile üç şey yapabilirsin;
•ya onu seversin
•ya onun için acı çekersin
•ya da onu yazarsın demiş...
rahmet ile...
gönlü güzel.
görsel
- aslen 10 kasım doğumluyum ama atam ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam,sevinemem,gülemem.
11 kasım doğum günümdür.-
görsel
özlem ile sana,
hasret ile,
rahmet ile,
rahmet ile...
Türk sinema oyuncusu.

istanbul'da doğdu. Vefa Lisesi'nden mezun oldu. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya adımını attı ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.

Türk sinemasında başta inek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7'den 70'e herkesin sevgisini kazandı.

Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Sunal, peşpeşe çevirdiği filmlerle ticari açıdan büyük başarı kazandı. Filimlerde cogu zaman saf,sansli ama iyi yurekli karakterlerin rollerine girdi.1974 yılında evlendi. Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu. 1977'de Antalya Film Festivali'nde En iyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi. 1990'lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayımlanmaya başladı; ama kendisi bu gösterimlerden hiç para kazanmadı.

12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi iletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nden mezun olarak 1995 yılında bitirdi ve yüksek lisans yapmaya başladı. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. 3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka adlı filmin çekimlerine başlamak için Trabzon'a gitmek üzere bindiği uçakta kalkıştan hemen önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.
11. ölüm yıl dönümünde unutulmayan büyük insan.

saygılar inek şaban.

allah rahmet eylesin.

edit: bunu eksileyenin ne içtiğini merak ediyorum.
Bugün ölüm yıl dönümü olan güzel insan.mekanı cennet olsun.

Halit akçatepe:"ertem abi,Sen şunu söyle, sen bunu söyle diye rolleri dağıttı, kemal'e sıra gelince roller bitti. 'Oğlum sen de burada gülersin' dedi ona...Kemal orada güldü, bütün Türkiye güldü."
16 yıl önce bugün aramızdan ayrılan güzel insan. Mekanı cennet olsun.
görsel
güzel yüzlü güzel adam. gelmiş geçmiş en büyük türk aktör ve tabi ki kıymeti bilinmemiş adam.adam gibi adam.sayısız film çevirmiş adam.
daha bi sürü şey sayılabilir, söylenebilir. sabaha kadar övmeler yetmez döner döner bi daha översin. yetmez, yetemez,yetiremezsin.
işden güçten bunalmışken, stresten için içini yerken yada işsizlikten güçlüksüzden yahut bilumum dertten anan ağlarken şanslıysan bi filmine denk gelirsin. bırak kendini, kasma ülen,anıra anıra güleceksin ve bu adama dua edeceksin. resmen huzur bulacaksın ki hatırlatmak isterim sözlükçü arkadaşım huzurdan daha değerli bi şey yoktur.
son olarak;hiç bi boku beğenmeyen, bu adamın ismini duyunca aman inek şaban mı çok banalsın şekerim diyen tiplere burdan kocaman bi s..tir çeker çok selam ederim. ( an itibariyle kanal 7 de yakaladığım korkusuz korkak isimli filmiyle beni benden alan, stresden delirdiğim böyle bir gecede gözümden yaşlar getire getire gülderen bu kocaman adama, bu efsaneye bi fatiha gönderdim. umarım allah kabul eder. )
Bügün ölüm yıldönümüdür. Mekanı cennet olsun. Bizi filmlerinde her daim neşelendirdiği için minnettarız.
görsel
görsel

O zamanlar tığ gibi delikanlı, cepte para çok. Oyuncu bir de, Mavi Boncuk filmini çekiyoruz. Bir gün setten çıktık eve gidiyoruz. Ben Laleli'de oturuyorum, Kemal benden önce çıktı. Herkes yevmiyesini almış, taksiyle giden gitti, kendi arabasıyla giden gitti, ben baktım ki Kemal yürüyerek gidiyor. Üç kilometre var gideceği yer. Her gün yürüyerek gidip geliyor. Merak ettim, nereye gidiyor bu adam böyle diye. Uzun süre yürüdü, sonra bir bankta bir adam yatıyordu, kaldırdı adamı bir şeyler konuştular. Sonra cebinden para çıkarıp verdi. Şaşırmıştım, sonra biraz daha ilerde bir lokantaya girdi. Bir şey yemeden çıktı, oraya da para verdiğini görmüştüm.. Bıraktım takibi,banktaki adama yaklaştım, ‘tanıyor musunuz o az önce size para veren adamı?‘ dedim. 'Adını bilmem, sormam da, her gün para verir bana..'dedi. Teşekkür ettim, az ilerideki lokantaya gittim, 'Az önce gelen beyin borcu mu var size?’ dedim, tanımadılar beni. 'Kemal abi'nin mi, yok hayır bize her gün evsizler uğrar, yemek yediririz, o da sağolsun, onların yemek masrafını öder..' dedi.. Ertesi gün Kemal'in yanına gittim, 'Sen ne güzel bir adamsın ya..' dedim. Ne olduğunu anlayamadı, sarıldım ağladım.. ' Ölme sen benden önce.. ’ dedim, dinletemedim…

Emel Sayın
yaşamının sonlarına doğru ağır ve duygusal filmlerde oynaması gerektiğini düşünmüş,bunu "propaganda" ile kanıtlamış ama devam etmesine ani bir kalp krizi izin vermemiştir.bu topraklarda yaşamış en takdir edilesi kişilerdendir,zira bu milletin yüzünü onun kadar çok güldürene ben daha rastlamadım.
görsel
Kendisi bu diyardan göçüp gitmiş olsa bile, başarılı oyunculuğu ile,büründüğü rollerle, gülüşleriyle ölümsüzleşmiş, sesiyle, gülüşüyle içimizi sıcacık etmiş, bizde bıraktığı izlerle hepimizin hayatına dokunabilmiş ender oyuncularımızdandır.
Yeri hiçbir zaman dolmayacak.
tüm filmleri

1972: Tatlı Dillim

1973: Oh Olsun, Canım Kardeşim, Yalancı Yarim

1974: Hasret, Mavi Boncuk, Salak Milyoner, Köyden indim Şehire, Salako

1975: Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hanzo, Şaşkın Damat

1976: Hababam Sınıfı Uyanıyor, Kapıcılar Kralı, Meraklı Köfteci, Sahte Kabadayı, Süt Kardeşler, Tosun Paşa

1977: Çöpçüler Kralı, Hababam Sınıfı Tatilde, Sakar Şakir, Şabanoğlu Şaban,

1978: Avanak Apti, inek Şaban, iyi Aile Çocuğu, Kibar Feyzo, Köşeyi Dönen Adam, Yüz Numaralı Adam

1979: Bekçiler Kralı, Dokunmayın Şabanıma, Korkusuz Korkak, Şark Bülbülü, Umudumuz Şaban

1980: Devlet Kuşu, Gerzek Şaban, Gol Kralı, Zübük

1981: Davaro, Kanlı Nigar, Üç Kağıtçı

1982: Doktor Civanım, Yedi Bela Hüsnü

1983: Çarıklı Milyoner En Büyük Şaban, Kılıbık, Tokatçı

1984: Atla Gel Şaban, Ortadirek Şaban, Postacı, Şabaniye

1985: Gurbetçi Şaban, Katma Değer Şaban, Keriz, Sosyete Şaban, Şaban Pabucu Yarım, Şendul Şaban

1987: Davacı, Deli Deli Küpeli, Garip, Tarzan Rıfkı, Yoksul

1987: Japon işi, Kiracı, Yakışıklı

1988: Bıçkın, Düttürü Dünya, Öğretmen, Polizei, Uyanık Gazeteci, inatçı

1989: Gülen Adam, Talih Kuşu, Zehir Hafiye

1990: Abuk Sabuk Bir Film, Boynu Bükük Küheylan, Koltuk Belası

1991: Varyemez

1998: Propaganda
görsel
Daha dün gibi Reklamlarda kendine özgü tavrıyla "e golaayyyy" deyişini hatırlıyorum. Güzel insandı, güzel yaşadı, güzel hatıralar bıraktı. Ölümünden 17 sene sonra bile ekranda görünce tebessüm ettiren ender bir insandı.

görsel
hassiktirin lan oradan.

bu adamin oyunculugunu begenmiyorlarmis.

bir jenerasyon bu adamla buyudu, ne zaman kemal sunal filmi denk gelse 354354 kere izlememis olmamiza ragmen tekrar izleyen biz degil miydik ?

2000 dogumlu veletler kemal sunal'i elestiriyor, yuruyun gidin lan.