bugün

ford fiesta

hem ford hem de vw sahibi biri olarak konuya yorum yapmak gerekir ise* ford daha sağlam bir araçtır daha fazla yol tutar nerden geldiği anlaşılmayan tıkırtılar pek yoktur, kötü tarafları kesinlikle benzinli olanları çok fazla benzin harcar, vw e göre yavaştır ve amortisör özelliği olarak biraz sert arabadır.

vw daha seridir, benzinli motoru en az ford kadar çılgınca yakıt tüketir, sürmesi forddan daha zevklidir çünkü ford kadar yol tutmaz arada hafif aksiyon da yaşatır. en başta gelen kötü tarafı özellikle soğutma sistemindeki hortumların çabuk eskimesi, içeri çok fazla tekerlek sesi alması ve nerden kaynaklandığı belli olmayan acaip arızaların arada çıkmasıdır.

ford daha güvenli olmasına karşın ikinci eli vw kadar iyi değildir, fakat yedek parça fiyatları vw den daha ucuzdur. benim gibi şantiyelerde ömür tüketen biri için ford daha iyi bir seçim olurken, şehir içi yaşayanlar ve az km yapanlar için vw daha iyi seçim gibi durmaktadır. vw ford a göre her zaman daha fazla karizma sağlamaktadır. bu arada fiesta benim için favoridir 2.0 lt. dizel motorlu st modeli üretilirse havada kapılacak araçtır.

fiesta polo çekişmesi için bir takım videolar:
http://www.youtube.com/watch?v=G4REQ2oMYJE
http://www.youtube.com/watch?v=0K76G3YVUj8
http://www.youtube.com/watch?v=oqnpOmGusuE