çağdaş tarih yazarlarının en bilgini ve tarafsızı. onu sevmeyenlerin derdi onun tarihimizin cumhüriyetçiler tarafından söylenenlerin aksine muhteşem olduğunu belirtmesidir.
her gittiğim ilde o ilin mektebine gidip diplomamı aldım diyen bir abimizin cümlesinin ardından argoda başka anlamlara da geldiğini anladığım. Asıl anlamının çağdaş Türkiye Türkçesinde okul olduğu Arapça menşeli sözcük
öyle guru olmaz inanın öğretmen okurken o kağıdı birine bile cevap verememiş salak diyip ondan sonra o öğrenci hakkındaki düşüncelerini o eksende sürdürür.
hoca kelimesinin cumhuriyet ile uyduruk bir ek alıp öğretmek fiiline ingilizce men eki getirilerek öğretmene dönüşmesinin ardından hızını alamayıp daha bir çağdaşlaşıp eğitmene dönüşmesi. bence bir kelime mutosyonu.
ünlü iran şairi firdevsi'nin şehname adlı eserinde de geçen sürekli perslerle mücadele eden, israrla türk olmadığı savunulsa da özbe öz türk olan tarih sayfasında ortaya çıkmış ilk türk devletinin milletine verilen isimdir. şehname'de afrasiyap olarak geçen iskit hükümdarı Alp Er Tunga'nın kardeşinin adının Alp Arız olması ayrıca oğlunun ismininde Karahan olması ve şehname'de de bu isimlerle anılması onların türk olduğunun ispatıdır.
her günün akşamı ertesi gün öğreteceklerine çalışan, öğretmek için öğrenen; sürekli yıllık planmış,ders planıymış,zümreymiş hazırlamak ile uğraşan tüm devlet memurları içinde eve iş getiren yegane çalışan.
Öğrencisi olmak ile gurur duyduğum çağımızın en önemli yazarlarından. Yusuf ile Züleyha'nın yazarı. Kendi deyimi ile ders anlatmayı sevmeyen bir üniversite hocası
Kendisiyle bizzat tanıştığım son derece mütevazi ve hoş sohbet bir gönül adamıdır; ayrıca Kardeş Kalemler adlı tüm Türk dünyasından şairlerin ve yazarların eserlerinin bulunduğu bir derginin de editörüdür.