bugün

asmis soguk alginligi durumudur. cok feci ateş, bogaz acimasi yapar.
artık kronikleşmiş, her kış belli aralıklarla kendini hatırlatan olgu. devamsızlıkların çoğunun sebebi. insanda ölüyorum etkisi yapar. yataktan çıkılmaması * ve ilaçların düzenli kullanılması tavsiye olunur.
sigara tiryakisi bir adam için olabilecek en büyük işkencelerden biridir.*
bu yıl beni 1 ay arayla ikinci kez yakalamış olan hastalık.atla girip yaya çıkan bir meret,geçmiyor efendim bir türlü.
bademcikleri aldırmak zorunda bırakan hastalık.
7 yaşımda bademciklerimi aldırmamla vücuduma yerleşmiş, her ay 2-3 defa beni yataklara düşüren, sinüzitle beraber beni öldürme yemini etmiş olan hastalıktır...
3 ay içinde 3. kez etkisini göstererek beni rahatsız eden illet hastalık.kronikleşiyor sanırım.
bir süre sonra aa boğazım ağrımıyormu ne diye şaşırdığınızda artık kronik farenjit olduğunuzu anlarsınız.benical cold en iyi ilaçlarından birisidir.mümkün olduğunca antibiyotik kullanmadan atlatmaya ret göstermeniz gerektirmektedir.alerjik rinitle birlikte nüksettiğinde de (bkz: yeme de yanında yat).
kronikleşmişse eyvah ki ne eyval. insanı insanlıktan çıkaran, sesinin soluğunun kesilmesini sağlayan hastalık.
sınav dönemlerinde daha bir hain oluyor sanki bu hastalık sanki kendini aşıyor.**
insanı canından bezdiren, boğaza kızgın şiş sokup bütün sinirleri yakıp kurtulmak istenen farenks enfeksiyonu.*
öldürmeyip süründüren hastalıktır. farinks'te ki o acı boğazınızı söküp atma isteği uyandırır. ilaç içersiniz geçmez, bir üşürsünüz bir terlersiniz, ne giyeceğinizi şaşırırsınız. mentollü pastil yoldaşınız olur. hele bir de istirahat şansınız yoksa yandığınızın resmidir. insanlarla çok zor iletişim kurabilirsiniz çünkü ses denen şey sizi terketmiştir.
salgin hastalik.
(bkz: epidemic)
pastil emmekten dislerimde tartar, plak yapan, kronik bir sekilde cigerlerimi ziplatan illet.
sabahtan beri 3 lt. cay ictim unutmak icin; ama bana misin demedi. bi de, derste falan degil gece yatarken geliyor bu öksürük nöbetleri ona yaniyorum. ne uyuyabiliyorum ne uyutuyorum.. tanrim beni bastan yarat.
eğer yutkunamıyorsanız, boğazınızda hiç bitmeyen bir acı varsa, kulak ağrınız varsa, konuşamıyorsanız evet farenjitsiniz. sakın geçsin diye kaynar çorbaları içmeyin. yaramaz. zamana bırakın. sizi geceler boyu ateşler içinde kıvrandıran erotik bir hastalıktır ama. soğuk şeyler içmeyin. baharatlı ve acılı yiyecekler yemeyin. dinlenin bol bol. mümkünse alın hapları hoopadanak yatağa atlayın. vitamin alın. havalandırılmış yerlerde uyuyun. çok sıcak ve kuru havası olan yerlerde oturmayın. sigara içmeyin bir mühlet. siz ona iyi bakın. o da size iyi davransın. hadi geçmiş olsun.
(bkz: streptococcus pyogenes)
bir sömestr dönemimi rehin almış şerefsiz hastalık. öyle bir illet ki, sadece boğaz ağrısı yapıyor. o da arasıra. onun haricinde gündelik hayatıma devam etmemi engellemiyor. hal böyle olunca mal gibi dikkat etmiyor insan kendine. yaklaşık 1 ay sürebiliyor. en boktan yanı 1 ay boyunca boğaz ağrısı çekmekte bırakıyor kurbanı.
boğazda neden olduğu kaşıntı hissinden dolayı mide bulandıran hastalık. çok kolaydır yakalanması misal benim için 65 tane canavar, tebeşir tozu, yanmayan kalorifer yetmişte artmıştır.
kendime o kadar dikkat ettiğim halde 3 gündür sadece 6 saat uyutup, boğaz ağrısından hayatın hiç bir tadını alamamama sebep olmuş iğrenç hastalık. antibiyotikle bilmem neyle geçmiyor malesef. mümkünse kalçadan 2 tane sağlam iğne yiyip, o şekilde atlatmak lazım bu hastalığı.
sefazol adlı iğnenin bin miligramını günde 2 kere yediğinizde**mutlaka kurtulacağınız hastalıktır.
başladığı hissedildiği anda antibiyotik tedavisine başlanırsa 3 gün içinde halden düşmeden kolayca atlatılabilecek hastalıktır.
büyük azaptır... yatakta yattığıma mı yanayım, sigara içemediğime mi yanayım, yoksa devamlı nüksedip durmasına mı yanayım bilemiyorum.
Akutu ile kroniği arasında fark olan, boğaz iltihaplanmasıdır. Akut'u kişiyi manen ve madden bitirir ki bu kötü yanıdır, iyi yanı sürecini tamamlayınca vücuddan gider. Kroniği ise kişinin gündelik hayatına %30-35'lik bir etki yapar lakin gitmek bilmez, hep oralarda bir yerde olduğunu hissettirir.

Yutkunurken boğazda acıma hissi ile başlayan Akut Farenjit, bir ya da iki gün içerisinde kişinin yutkunurken boğazında cam kırıkları varmış hissi yaratırcasına verdiği acıyı arttırır. Ateş, halsizlik ve balgam yapar. Akut farenjite yakalanan kişi su içerken bile zorlanır. Yutkunmada sorun vardır lakin boğazda biriken balgamın da sonu gelmemekte kişiyi sık sık yutkunmak zorunda bırakmaktadır. Bu sebeple yutkunmada büyük acı çeken hastanın biriken balgamı yatağının baş ucundaki bir kaba tükürmesi, yutkunma sayısını ve dolayısıyla yutkunurken çekilen acıyı azaltır.

Akut Farenjitin şiddetine göre Penisilin Hap ya da Penisilin iğne ile tedaviye başlanır. Hasta kişiye üzülerek belirtmeliyim ki dördüncü iğneye kadar çok fazla bir şey ummasınlar. Boğazdaki cam kırıklarının acısının azalması 4. ya da 5. iğneden sonra olur. Ağrı kesici ve ateş düşürücü hap'lar hastanın acılarına çare için umut olsa da, bu haplar acıyı çok kısa aralarla azaltacaktır.

Özellikle hastalığın şiddetlendiği ilk gece 38-39-40 civarında ateş görülebilir. Bu süreçte hasta, her ne kadar çok üşüdüğünü düşünse de hiç itiraz etmeden soyunup, ıslak havlu ya da koltuk altlarına buz ile ateşini düşürmeye çalışanlara yardımcı olmalıdır. Bu tür ilk yardımlar ateş düşürmede etkili olmazlar ise, hastane acilinde novalgin vurulması büyük olasıkla hastanın o geceyi rahat geçirmesine yetecektir. Fakat hasta, yüksek ateş ve boğazdaki acı ile novalginin kabada yarattığı acı arasında seçim yapmalıdır. Tavsiyem, çok kasmadan novalgin'e kabayı açmaktır. Aksi takdirde o gece hem hasta için, hem de hasta yakınları için çok çok uzun geçebilir.

Akut farenjitte gelebilecek sıtma nöbetlerinde hastanın üşüyorum örtün üstümü isteklerine karşı, hasta yakınları asla kanmamalı ve mutlak suretle ateşine bakılarak, yukarıda da belirtildiği gibi ıslak havlu hatta buz ile kişinin ateşi düşürülmelidir. hastanın haykırışlarına, ağlamalarına, üşüdüğünü hatta donduğunu belirten demeçlerine onun iyiliği için asla kanılmamalıdır.

Akut ve kronik farenjit hastaları için en faydalı doğa mucizesi şüphesiz ki adaçayıdır. tecrübe ile sabittir ki ada çayı, Akut ya da kronik farenjit hastasının yanında olması gereken bir numaralı ilaçtır. Faranjitli hastalar; bir su bardağı suda bir tatlı kaşığı taze adaçayını on dakika demleyerek günde 2-3 defa gargarasını yapsınlar. Beraberinde hergün bir çay bardağı adaçayı içsinler. Önemli olarak unutmasınlar ki; demleme süresi (yani on dakika) tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz mutlaka süzüp ayırınız.

Şimdiden geçmiş olsun...
öğretmen hastalığı.
amoklavin 1000 mg denen mucize ilaç tarafından geçen tedavi edilen hastalık. düzenli olarak 12 saat arayla 3 hafta kullanmak yeterli.