ayrıntı yayınlarının bir kolu. tüm okuyanların, satın alanların ortak görüşü kitap kapaklarının tiksinç olduğu yönünde ama ısrarla tek tip ve tiksiç kapaklarda yeni kitaplar yayınlıyorlar. ola bauer, tristian hawkins, jason webster gibi yazarlar da bulunmakta, koleksiyonluk.
edebiyat türünün en psikopatı, şizofreni. kendisiyle problemi olan insanlar için birebir ölçü olmakla beraber terazi arada şaşar. göz kararı yapmakta fayda var. hangi teraziden hayır gelmiş ki allasen. neyse, konu bu değil.
en bilinenleri sade, bukowski, celine, palahniuk gibi isimlerdir. ki zaten bunların çoğunu siz de bilirsiniz.
türk edebiyatı'nda yeraltının durumu nedir peki? elinden geldiğince takip edip, okumaya çalışan bir insan olarak umutluyum. halihazırda bu konuda akla gelen ilk isim hakan günday'dır fakat bu durum aslında epey vahimdir ki olayın vehameti şuradan kaynaklanır; bu adam "ben yeraltı edebiyatı yapmıyorum" demektedir. çelişkili bir durum anlayacağınız. yine de bu adamın yeraltı edebiyatı yapmıyorum dediği hali buysa, bir de yapsa neler olacak kim bilir demekten de alıkoyamıyor insan kendini. son dönemlerde ortaya çıkan birkaç isim daha var, yeraltı edebiyatı örenkleri sergilemeye çalışan. en azından bu konuda bir artış var. zaten umutlu olmamın en büyük nedeni de şudur; bir takım edebiyat dergilerini, internet adreslerini takip ediyorsanız eğer, gerçekten çok iyi yazan adamlar var. her biri gerçekten birer yetenek. zamanla zamanla olayların daha da yoluna gireceğini düşünüyorum. henüz 25-26 yaş, yazar olma sevdalısı, hele ki yeraltı yazan biri için çok erken bir yaş. bundan yaklaşık bir 10 sene sonra türkiye'den gerçekten çok iyi adamlar çıkacak, biliyorum.
asilerin,
kaybedenlerin,
hayalperestlerin,
küfürbazların,
günahkarların,
beyaz zencilerin,
aşağı tırmananların,
yola çıkmaktan çekinmeyenlerin,
uçurumdan atlayanların.....
dili, sesi
yeraltı edebiyatı.....
chuck palahniuk kitaplarının başında "asilerin , kaybedenlerin , hayalperestlerin, küfürbazların, günahkarların, beyaz zencilerin, aşağı tırmananların, yola çıkmaktan çekinmeyenlerin, uçurumdan atlayanların... dili, sesi... Yeraltı Edebiyatı" şeklinde tanımlanır.
popüler kültürün işlemekten çekindiği konuları cesaretle irdeleyen, çok satma kaygısı gütmeyen, toplum için değil, sanat için sanat yapan kişileri bünyesinde barındıran edebiyat türü.
ayrıntı yayınlarının bir bölümü..."dövüş kulübü" , "gösteri peygamberi" , "yatak odasında felsefe" , "fahişe" , "tıkanma" gibi kitapLarın varoLduğu yayınevi...kalitedir...genelde kitaplarını ikinci baskıya sokmazlar...ve çoğu kitabı yasaklılar listesindedir...kitaplarının baskı adetLeri 2000 dir...bu yüzden buradan çıkan kitapları bulmak hayLi zordur...buLanLar şansLıdır...çünkü o kitapLar bir aLtın değerindedir...