Kemal sunal 'ın mega zeki insan oya aydoğan ile birlikte oynadığı komik filmlerinden sadece birtanesi. Sokak ortasında ki kavga dillere destan olmuştur. kemal sunal sabit bir şekilde yumruğunu ileriye doğru uzatmıstır ve kabadayı gelip gözünü kemal sunal 'ın yumruguna oturtmustur.
aslında bir a$k öyküsünü anlatan avantür-komedi... hüsnü, her ne kadar çiroz bir herif olsa da aslında delikanlı bir karde$tir. hüsnüye'ye a$ık olur ve olaylar geli$ir...
yönetmenliğini ve senaristliğini natuk baytan'ın yapmış oldugu başrollerini kemal sunal oya aydoğan şevket altuğ ve ali şen'in paylaştığı harika tadından yenmeyecek olan bir kemal sunal filmi. filmde söylenen her replik adamı gülme krizlerine sokmaya yeter de artar bile.
ahh ulan ahhh o yumrukları görecektiniz bu ne hız o yumrukları kimse sayamaz en kral matematik profesörünü getir sayamaz cortlar.ben 250 den sonrasını sayamadım mübarekler sanki mitralyoz gibi takır takır işliyor.
o yumrukları istanbul'da sayacak adam tanımıyorum yok
hüsnü-ankarada var mıdır?
-yok
hüsnü-adana da
-yok
hüsnü-almanya'da
-ulan karıştırma şimdi işi dünyada yok
şevket altuğ un oyunculuğunun tavan yaptığı film. kemal sunal ı varın siz hesap edin. ilgimi çeken replikler özetle:
kahvede maliğe karşı nasıl bir strateji izleneceği tartışılmaktadır. konuşmaları gizlice izleyen cemal, (nasıl bir pencereyse) ordan atlayıverir ve:
-bi çare var...
-sen kimsin..!!?? seni daha önce bu mahallede hiç görmedik... yoksa maliğin adamı mısın?
-durun abiler... durunnn...
-....!!??
(elini havaya kaldırırarak)
-maliğin kim olduğunu yeni sizden öğrendim. (yarılmaktan karın kası yaptım)
.....
pek fazla dikkat çekici olmayan nokta da şu:
malik ve adamları hüsniye yi kaçırmıştır, kurtarmak da hüsnü ye düşmüştür. sahte bir kabadayı üreten cemal e çay gelir, tam bu esnada:
çaycı: yırtar mı?
cemal: yırtar... yırtarrrr ama neresini yırtar onu bilemem...
çaycı:...!!!
filmin bir diger bomba olan yani da, malik in mahalleden cikarmaya calistigi bakalin manavin, berberin her olaydan sonra sisire sisire husnu yu gazlamasi, husnu nun de, bunlara kendisini inandirmasidir. tokatci filminde de ayni kisilige burunen sevket altug ise, filmi surukleyen unsurlardan sadece birisidir.
bombali elma, bombali armut gibi absurd olaylarin dibine vuran sahnelerde de izleyenlerin gozunden yas gelebilmektedir. herhalde, baska bir filmde de, armudu havaya kaldirip "serefe" denilen bir sahne yoktur.
ayrica en guldugum sahnelerden birisi de, kiz ismet in, husnu yu kovaladigi esnada, tam husnu yu bicecekken, mahallenin bekcisinin husnu nun arkasindan birden cikivermesidir. o esnadaki, kemal sunal in mimikleri, bekci nin tipi, adami yardirmaya yeter de artar bile.
En bomba replik ise; Köpeğe derdini anlatırken bir anda Hüsniye gibi görmek isteyerek içindekileri döker; tam o sırada da birkaç kişi gelir ve köpeğe evlenme teklifi eder * ve bunu görenler;
+ Sapık! Senin gibiler yüzünden evde kaldım
Şaban : Ulan sen bu tiple bırak seninle evde kalmak odada bile kalınmaz.
+ Polis yok mu atın şu sapığı?!
Ş : Sussana lean! Sussana!
+ Yakalayın namussuzu!
Ş :... *
hüsnü'yü oynayan kemal sunal, şevket altuğ'dan aldığı gazla malik'in gazinosunu basar,bu sahnede garsonla olan diyaloğu insanı kopartır;
garson:buyurun efendim?
kemal sunal: bana pezevenk malik'i gönder.
garson:burada bir malik var,o da gazinonun sahibi malik beyefendidir.
kemal sunal:işte o,söyle deyyusa gelsin,yedi bela hüsnü geldi de.
garson: lütfen patronuma bu şekilde hitap etmeyin.
kemal sunal: ediyorum ve de burayı dağıtıyorum
malik-söyle bombacı niyaziye bombalı armut yapsın.
uşak-elmalı yaptıralım efendim geçen sefer elmalı yaptırmıştık
malik-ulan öküz,ben bu sefer armutlu istiyorum
uşak-elmalı daha iyi olur efendim, elmalı yaptıralım.
malik-armutlu istiyorum ulannnnn armutlu
uşak-elmalı daha iyi olur efendim
malik-ulan armutlu istiyorum armutlu, armutlu yaptırma o armutları göbek deliğine tıkmazsam adam değilim.
-arkadaş, kıza laf atmaya utanmıyo musun?
-niye utanıyım? hırsızlık mı yapıyorum, rüşvet mi alıyorum, faizcilik mi yapıyorum, başkasının rızkını mı çalıyorum, efendi gibi hüsniye'ye asılıyorum.
Dün gece star'da tekrardan izlediğim üzerine 12 eylül sinmiş filmdir.*
Televizyonda yayınlanan ve vipsaş tarafından restore edilmiş kopya izleme keyfi açısından iyi olmasına rağmen orjinali 16/9 olan filmlerin hala kırpmayla 4/3 olarak gösterilmesi izleyenlerin içini burkmuştur.
Ayrıca hüsnü'nün kız ismet'i * polise teslim ederken söylediği: "memur bey bunun ön dişini sökün" sözü usta bir makas darbesiyle yok edilmiştir.
Semtin güzel kızı Hüsnüye'yi elde etmek için kabadayılığa özenip, bu arada da peşine düşen kiralık katillerle mücadele veren Hüsnü'nün (Kemal Sunal) güldürüsünü konu alan 1982 yapımı bir kemal sunal filmi.
dolmuş sahnesi.
- hüsniye sana bir şiir yazdım okuyayım mı?
suya attım bir taş
çıkardı bir ses faş faş
kafama biri vurunca gözümden geliyor yaş
hüsniye hüsniye
beni döndürdün deliye
istersen beni sor veliye
diyecek ki on otuzda binecek hüsnü gemiye
nasıl buldun hüsniye? cemal dediki en iyi aşk şiiriymiş.