bugün

yedi bela hüsnü

1982 yapimi, natuk baytan in yonettigi, kemal sunal in en komik filmlerinden birisidir. ali sen "pezevenk malik" rolunde, sevket altug mukemmel sadettin erbil seslendirmesiyle kurnaz - cin karisimi cemal rolunde, iki dakika gozukse de, unal gurel "simdi anani laciverde boyadim, it oglu it" repligiyle karamurselli deli hamdi rolunde, ve tabii ki filmin asil bombasi olarak da, "sert adam husnu" rolunde kemal sunal harikalar yaratmistir.

filmin bir diger bomba olan yani da, malik in mahalleden cikarmaya calistigi bakalin manavin, berberin her olaydan sonra sisire sisire husnu yu gazlamasi, husnu nun de, bunlara kendisini inandirmasidir. tokatci filminde de ayni kisilige burunen sevket altug ise, filmi surukleyen unsurlardan sadece birisidir.

bombali elma, bombali armut gibi absurd olaylarin dibine vuran sahnelerde de izleyenlerin gozunden yas gelebilmektedir. herhalde, baska bir filmde de, armudu havaya kaldirip "serefe" denilen bir sahne yoktur.

ayrica en guldugum sahnelerden birisi de, kiz ismet in, husnu yu kovaladigi esnada, tam husnu yu bicecekken, mahallenin bekcisinin husnu nun arkasindan birden cikivermesidir. o esnadaki, kemal sunal in mimikleri, bekci nin tipi, adami yardirmaya yeter de artar bile.