wing chun

    27.
  1. 20.
  2. 1 senedir uğraştığım sanat .
    4 ...
  3. 23.
  4. kung funun alt türlerinden biridir. ip chun olarak da anılır. ip man ile meşhur olmuş bir dövüş sanatıdır.

    genelde kadınlara öğretildiği için kadın dövüş stili yakıştırılması yapılsa da pek doğru bir görüş değildir. nitekim ip man filminde de benzer bir sohbet geçmekte, akabinde bu şekilde düşünen arkadaşların fikirleri yine ip man abimizin maharetli elleri tarafından değiştirilmektedir.
    4 ...
  5. 5.
  6. çok para verilmemesi gereken spor.

    araşırın efendim iyi araştırın.
    3 ...
  7. 25.
  8. öğrenmesi çok zaman alır. tahminimce 5 senede ancak pişersiniz. kendinizi savunma amaçlı birşeyler istiyorsanız boksa yonelmeniz tavsiye edilir.
    2 ...
  9. 21.
  10. Şuan sokakta sizi koruyabilecek en iyi dövüş sanatıdır,

    bol bol dayak yersiniz, görürsünüz ne var ne yok. Müthiş bir spordur. Resmi müsabakaları yoktur. çünkü riskli bir spordur.
    3 ...
  11. 10.
  12. 3 mesafe üzerine kurulu wing tsun'un babası olan dövüş sanatı. bu mesafeler yumruk, tekme, diz ve dirsektir.
    einstein'lar için not: diz ve dirsek bir arada.
    (bkz: #17866817)
    2 ...
  13. 18.
  14. işe yararlığı hakikaten şüpheli dövüş sanatıdır. Boks, muay thai gibi güç yaratamıyorsunuz darbelerinizde, yer dövüşü ise sonradan eklemedir, iP MAN ile hiç alakası yoktur, çünkü onun zamanında, wing chun içinde, yer dövüşü hiç öğrenilmemiş ve öğretilmemiştir.
    sonradan eklemedir. bunun yerine hakiki yer dövüşü olan BJJ, judo, güreş, sambo gibi dallar tercih edilmelidir.
    Yani, ayakta en ideal dal değildir, asla da olmamıştur.
    Yerde en ideal dal değildir, zaten kendisine ait orijinal bir yer dövüşü de hiç olmamıştır.
    ama;
    keyiflidir
    hareket olsun, yeni insanlarla tanışayım diyorsanız; bu anlamda işe yarar.
    irice bir insansanız ve karşınızdaki kişi hem zayıf/güçsüz hem de dövüşmeyi bilmiyorsa, ancak bu durumda dövüşsel katkısı da olabilir.

    ilaveten, öğrencilerini çok öperler bunun hocaları. 3-4 ayda bir, ücreti Euro üzerinden hesaplanan seminerlere girmeden "yükselemezsiniz". Belli bir zaman sonra özel ders almadan "yükselemezsiniz". 1 TG almak, sadece 1 TG almak, yani 12 SG'den sonra yükselmek; organizasyondan organizayona değişmekle beraber, aşağı yukarı 3000-5000 Lira bandındadır.

    Bütün bunlar hep ticaret anlayacağınız*.
    1 ...
  15. 22.
  16. "Ama suratınıza hafif eli değdiğinde, acımadı değil mi? Diye soran adamlarla veriliyor bu ders haberiniz olsun." diyen arkadaşım, bak sana o anda verilmek istenen ve öğretilmek istenen olguyu sen anlamadıysan o senin kişisel sorunun, ne istiyordun ki sen, hocan gelsin ağzınla burnunun yerini değiştirsin, bacaklarını eline verip tamam bu günlük ders bitti aha bu da çenen, bunu mu istiyorsun (yapar bak). Ayriyetten hangi stili kullanıyorsan kullan ama asıl mesele hangisini kullandığın değil nasıl kullandığındır yani biraz zekâ ile alakalıdır, sende ki low level ise yapacak bir şey yok temiz dayak yersin zaten.
    5 ...
  17. 3.
  18. Wing Chun Bruce Lee'nin de hocalığını yapan Yip Man'a gelinceye kadar aile içinde ve şifahi yolla öğretilen bir sanat olduğundan tarihine ilişkin dokümanlar bulunmamaktadır. Bu da Wing Chun'un kökeni hakkında efsanevi ve romantik anlatılara yol açmıştır.

    Wing Chun'un doğuşuyla ilgili en yaygın hikâyeye göre sanat yaklaşık 300 yıl önce Budist ismi Beş Erik anlamına gelen Ng Moi olan rahibe Lui Sei-Leung'la başladı. Mançuryalıların Shaolin Tapınağına saldırısı üzerine tapınaktan ayrılmak zorunda kalan Ng Moi Emei dağlarındaki beyaz turna tapınağına sığınır ve sanatını burada geliştirmeye devam eder ve ona Beyaz Turna Boksu adını verir. Tapınaktan ayrıldıktan sonra karşılaştığı Miu Shun'a sanatını öğretmeye karar verir. Miu Shun sanatı Shaolin baskınından kaçan ve kızıyla dükkân işleten Yim Yee'ye öğretir. Babası Yim Yee'den öğrendikleri teknikleri alıştırma yaptığı bir zamanda Yim Wing Chun'u evlerine ziyarete gelen Ng Moi izleme fırsatı bulur ve sanatına izlediği genç kızın adını verir.

    Wing Chun'un en önemli prensibi bir tehlike anında olabilecek en kısa sürede, gösterişli olmayan etkili ve sade tekniklerle ve doğrudan rakibi etkisiz hale getirmektir. Wing Chun pratisyenleri yaptıklarının diğer savaş sanatları gibi görsel ağırlıklı bir sanat olmadığını, hayatta kalma mücadelesi olduğunu savunurlar.

    Sistemde doğal olmadığı ve rakibe saldırması için açık bir pozisyon verdiği için baş bölgesine yüksek tekmeler yoktur ama alt ve orta seviyeye tekme teknikleri bulunmaktadır. El tekniklerinde savunma ve saldırı aynı andadır. Zincirleme yumruk tekniği rakibe birbiri ardı sıra yumruk atmayı mümkün hale getirmektedir. El ve ayakların bir bütün içinde sürekli kullanılmasıyla rakip hem şaşırtılır hem de karşılık veremeyecek derecede darbe almasına yol açar.

    Chi Sau denilen karşılıklı birbirine değen ellerle yapılan çalışma kişinin rakibinin hareketini sezerek hızlı tepki vermesini kolaylaştırır.

    Wing Chun'un dövüşe yaklaşımında da gerçekçilik bulunmaktadır. Hayatta kalmak için gereken tüm saldırılara izin verilir. Hayalar, gözler, boyun gibi hassas noktalara vuruş serbesttir ve bu sebeple de müsabakası yoktur. Felsefesinde sürekli rakibin üzerine ve direkt olarak gitmek esastır. Dairesel hareketler bulunmamaktadır.

    WT, kökleri yüzlerce yıl önceye uzanmasına rağmen, sürekli gelişen ve değişen bir sanattır. Bu Wing Tsun'u diğer dövüş sanatlarından ayıran başlıca özelliğidir. Wing Tsun sistemi kalıplaşmış hareketlerden değil prensiplerden oluşur. WT öğrencisi gereksiz güç kullanmamayı, rakibinin gücünün önünde durmamayı, kendisine uygulanan gücü kendi çıkarına kullanmayı, akıcı ve rahat olmayı öğrenir.
    Wing Chun'un en önemli prensibi bir tehlike anında olabilecek en kısa sürede, gösterişli olmayan etkili ve sade tekniklerle ve doğrudan rakibi etkisiz hale getirmektir. Wing Chun pratisyenleri yaptıklarının diğer savaş sanatları gibi görsel ağırlıklı bir sanat olmadığını, hayatta kalma mücadelesi olduğunu savunurlar.

    alıntıdır: http://tr.wikipedia.org/wiki/Wing_Chun
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük