5 saat uyumak ile kazandığın zamanı nasıl değerlendirdiğine bağlı. 3 saat Instagram'da takılacaksan kusura bakma 8 saat uyuyandan daha safsın kardeşim.
Özellikle genç popülasyonda görülen uykusuzluğu erdem sayıp yüceltme saçmalığından beslenen kişisel gelişim saçmalıklarından biridir. Bu insanların neden az uyumayı havalı gördüğünü ciddi ciddi merak ediyorum. Yaşamımın yaklaşık dört beş maksimum 4 saat uyuyarak geçirmiş bir insan olarak, sebebi idealist bir şekilde üniversite sınavına çalışmaktı, kas iskelet ağrılarından, zihinsel karmaşa ve depresyona kadar her şeye sebep olabilecek bir şey olarak görüyorum uykusuzluğu. insan doğasına aykırı davranmak neden bu kadar rağbet görüyor, gerçekten sorguluyorum. Aynı şekilde psikolojik sorunlara da böyle bakıyor bu kesim. Ve ciddi ciddi gece dörde kadar oyun, dizi, film, dedikodu takılan; gündüz derste zombi gibi gözüken insanlar kendilerini zeki olarak algılamaktadır. Minimum 8 saat uyuyarak ergenliğinizi bir atlatın ardından kafa yorarsınız zekanın ölçütüne.
araştırmalara göre uyku 45 dakikalık periyotlardan oluşurmuş. yani aslında yorgun uyanma nedenimiz az yada çok uyumak değil bu periyotların katlarından birini bölüp uyanmaktanmış.
bu gereksiz bilgi de burada dursun. belki benim gibi bir manyağın daha ilgisini çeker.
bu yıla kadar günde 4 buçuk saat uyuyan birisi olarak aynen böyle düşünüyordum ama bu yıl anlamsız bir şekilde 8 saat uyku bile yetmemeye başladı.kısa zaman içinde tekrardan 4 buçuk saat uykuya döneceğim çalışmalara başladım.
denemek isterseniz belirli tekniklerle gayet kolay bir şekilde başarabilirsiniz.
Uzun zaman önce okuduğum kitap. Yazarın bahsi geçen konuda oturttuğu bilimsel taban kısmen de olsa gerçeklik payı bulunduruyor ama eksik. Hele ki biyolojik saat kavramının kaybolmakta olduğu bu çağda üstelik her organizma, mekansal, zamansal, hareket olarak farklı ve çesitli reaksiyonlar verirken buna uyum saglayıp yaşamını sürdürmek pekte akıllıca bir eylem değil.
Kaldı ki kitabın ana sunumu uykunuzdan bir şekilde feragat edip hedeflerinize ayıracağınız çalışma zamanını arttırmanıza yönelik. Bu şekilde bakarsak ortada tartışılacak "yeter mi? Yetmez mi?" Sorusu kalmıyor.
yılbaşında aralıksız 29 saat çalışmıştım, bunu diyen dalyarak 29 saat hiç oturmadan çalışıp 8 saat uyusun da göriyim vücudunun yarısı nasıl yatakta kalıyor.
Uykusuz kalmış aptallar tarafından uydurulan cümle.
Evet sen arkadaşım. Vasat bir üniversitede fen edebiyat veya iibf okuyan, geceleri film/porno izleyip veya dedikodu yapip 5 saat uyuduktan sonra okula zombi gibi giden arkadasim sen aptal degilsin aynen :D
Askerde 1 yıl boyunca ve askerlik bittikten sonraki 8 sene boyunca günde 2-3 saat uykuyla hayatımı devam ettirdim. 4 saat uyuduğum zaman çok uyumaktan gün boyu başım ağrıyordu.
Ha bu uyumadığım süreçte ben de atomu parçalamadım ama bol bol okudum.
Enteresan bir kitap ismi. Aslında günde 12 saat uyuyabilme potansiyeline sahip bir insan olarak hiç alınmadım üstüme. Bence tam aksine, aklı olan yatıp uyusun abi. Sanki Öyle muhteşem bir hayattayız da, harika bir yaşam sürüyoruz da neşe ile kalkıp az uykuyla mutluluk içinde günümüzü geçireceğiz.
Sanırım kitabın yazarı uykuyu minimum düzeyde tutup arta kalan zamanlarında atom parçalayıp, izafiyet teorisi üstünde çalışıp, evrenin sırlarına nail oluyor. Alt tarafı aforizma kasıyorsunuz erdal demirkıran bey? Abartmasanız mı?
bu kitabın yazarı insan üstü bir varlık mi? 8 saat uyku uyuyanin aptal olduğu kanisina ancak bu şekilde varabilir. ya da bende şu sekilde bi tespit yapayim. insanın uyku düzenine bakarak aptal-zeki yorumu yapan insan tam bir aptaldır. hatta önyargılı bir mankafa da olabilir.