Sayısal çıkışlı olup tıp olmadı hukuk'a gideriz mantığıyla hareket edenlerin basite indirgediği sınavdır. Ayrıca ilk kez uygulandığı için nasıl sorular geleceği hep varsayımlar üzerine olan bu sınav da, beklenilenin aksine daha çok dil ve anlatım konuları yoğunlukta sunulmuştur.
Tabi bir de; 25 haziran'da ne çıkarsa şansıma deyip gireceğim kritik sınavdır.
isteyen istediği kadar kolaydı şuydu buydu fulledim ettim diye sözlükteki öğrenci arkadaşlarla taşşak geçedursun, gayet zor bir sınav hazırlanmıştır. türkiye coğrafyasının türkiyeyle uzaktan yakından alakası olmadığı gibi türk edebiyatının da edebiyatla çok alakası yoktur. birkaç tane aşırı ayrıntı soru yerleştirilmiştir. yapılamayacak kadar berbat bir sınav olmadığı gibi kolay bir sınavda olmamıştır ve buralarda full çekiyorum triplerine girenlerin çoğu da sınava girmemiştir. saygılar efendim.
üstün yetenekli sözlük yazarlarımız hikemi gazelleriyle tanınan şairin nabi olduğunu doğuştan biliyor zaten, ne diye çalışacaklar.
servet-i fünun temsilcilerini, hatta hangisinin şiir hangisinin öykü türünde eserler verdiğine çalışmaya ne gerek var ama dimi? hatta bunlar servet-i fünun'u bilmekle kalmaz, fecr-i ati ile olan ilişkisini-benzerliklerini bile bülbül gibi şakırlar.
`
lisan-ı osmaninin edebiyatı hakkında bazı mülehazatı şamildir` isimli bir makaleyi, farsçaya o kadar aşinadırlar ki, şak diye hangi dönem ve hangi şair tarafından yayınlandığını söylerler.
12 yıl okul okuyup, üstüne yine yıllarca dershanelere gidenlerin "bu ne lan" dediği modernizm kavramlarına o kadar aşinalardır ki, hayatlarının her döneminde modernist bi tutumla yaşarlar. toplumu önemsemezler, modernistler ya al cevap amk.
hiç çalışmadan tevfik fikret'in şiir anlayışlarına, topluluk-akım-düşünce gibi herşeye vakıftırlar.
adalet ağaoğlu-oğuz atay'lı soruyu, milli edebiyat temsilcileriyle ilgili olan soruları söylemiyorum bile. tahmin edebiliyorsunuzdur o kadar zekisiniz çünkü.
imza : sınavı beklediğinden çok daha iyi geçmiş biri. zaten kapağı önceden atmışım bi yerlere zamanında iyi-kötü, sırf derdim tasam yok diye moral bozmaya çalışmıyorum hiç yoktan. hayvanlar gibi çalışarak ancak yapabildim.
yarınkı sınava, 32 yıldır fizik görmememe rağmen 27 net yaptım gibi açıklamalara zemin hazırlayan, fencileri temecilere, temecileri de fencilere düşüreceğinin sinyallerini veren siktiriboktan seviyeölçerün üçüncü ayağı. lan bende fenciyim. neyse sinirlenmeyin. sözüm temecilere; siz de sakın fen sınavına girip de ortalığın .mınakoymayın.
edebiyattan yüz elli yıldır soru çözmememe ve son 45 yıldır okuma yazma bilmememe rağmen 63 yaptığım sınavdır.. biliyorum 56 soru vardı ama o kadar sıkıldım ki 7 soruda ben yazdım aşağı onları çözdüm sonra..
coğrafyada daha çok sıkıldım kendime 19 soru yazdım..
(bkz: ilahi sözlük ömürsün) (bkz: indir donunu dötün görünsün) *
edebiyat sınavına giren tüm fencileri avukat yapan dandik ötesi sınavdır. istedikleri olmuştur, fenciler bütün eşit ağırlık bölümlerini kapatacaklardır.
ilk defa bu sene üzerimize uygulanan sınavdır.rollerin değiştiği bir sınav olmuştur. coğrafyası gözlerimi doldurmuştur *. edebiyatı ise kısmen daha kolaydır.
hukuk fakültesi adaylarının girmesi gereken sınavdır.
bütün bir 5 ay boyunca eşek gibi oturup yazar, eser ve içerikleri, dönemleri çalıştığımız umutla girdiğimiz sınavda karşımıza dil anlatım ve paragraf sorularının çıktığı sınav. ** edebiyat sorularıysa tam bir fiyaskoydu. yeminle oturup biz hazırlasak soruları daha iyi hazırlardık. boşuna mı ezberledim ben goriot baba'ları vadideki zambaklar'ı ali bey'in alafrangalık özentisini.. kısacası ösym yapmıştır yine yapacağını..
sayısalcı olarak ya tutarsa diye girdiğim sınavdır.sınavdan önce sallar cıkarım havasında girdiğim ve birden paragraf sorularının bolluğunu görünce gaza gelip edebiyat sorularını da o gazla götürdüğüm sınavdır.*ayrıca coğrafya da ise yorum yeteneğine sahip her insanın malı götürebileceği sorular vardı.hiç kitap açmamama rağmen yüzde altmış ın üstüne çıktığım için ayrıca mutluyum.*