açık öğretim fakültesi hukuk bölümü

entry21 galeri0
    21.
  1. şuan işsiz bir mühendis olarak belirtiyorum ki açıktan öğretim her bir meslek için olabilir. Teorik eğitim alınarak olunan mühendislikler, idari bilimler fakülteleri, hukuk hatta teorik eğitimli sağlık çalışanı varsa bilmiyorum onlar dahi bu olaya dahil olabilirler.

    açık öğretim demek üniversite sınavını yapamamış veya bir şekilde okuyamamış insanların umut kaynağı. Çağımızın en büyük problemi eğitimsizlik iken bugün eğitim almak isteyen insanların eğitimlerine mani olmak bi o kadar eğitimsizlik hatta yobazlıktır.

    burada açılacak her bir bölümden o kadar yetkin insanlar çıkar ki aklınız düşüncenizi yanıltabilir. Vasat insanlar da çıkar mı pekala çıkabilir ancak bu yetkin insanlar çıkabilecek tezini çürütmez.

    Benim gibi mühendislik okumuş ancak psikolojiyle ilgilenen veya hukuk okumuş ama mühendislik okumak isteyen gibi insanların yaptığı tercihlerin bir hata olmadığını vurgulayan eğitim sistemini kusura bakmayın ama destekliyorum. Her türlü herkesin mağdur olmadan yapılabilecek bir eğitim sistemi mevcuttur.

    biliyorum yazım uzun oldu ancak şunu da belirtmeliyim ki vakıf üniversitelerinde kampüse bile uğramadan inşaat mühendisi, doktor, avukat olanların olduğu bi ülkede çok zengin değilseniz okumayın kardeşim diyerek vebale de girmek istemiyorum, istemeyin de. sonra çok pişman olabilirsiniz.
    1 ...
  2. 20.
  3. Hukuk bölümünün ne kadar dandik olduğunu ortaya çıkaracağından hukukçu ibişler karşı çıkar. Onlara inat açılmalıdır.
    0 ...
  4. 19.
  5. açık öğretimden açılacak olan hukuk bölümünü bitirip avukat olarak özelde veya kendi işini kurarak iyi para kazanacağını düşünen arkadaş varsa safın önde gideni, bayrak sallayanıdır. Belki torpiliniz çok kuvvetli ise devlet kurumlarında işe girersiniz, olur. Ama özelde veya kendi ofisinizi aşarak iş filan yapamazsınız. Normal alnın teriyle iyi bir üniversitenin hukuk bölümünü bitiren kişi bile bunu yapamazken siz hiç yapamazsınız. O kitabı okuyarak avukatlık vasıfları kazanılmaz. Avukat dediğin ikna kabiliyeti iyi olacak, konuşkan olacak, çevresi geniş olacak. Çevre dediysek öyle mahalleden, kahveden filan değil. Kalın enseli, makamı olan kişilerden yani. Bu gibi kişileri tanıyacaksınız ki size iş paslasın. Ofis açıp ayağınıza dava gelmesini beklemek polyanacılıktır. Bundan dolayı çevrenizin olabildiğince geniş olması lazım.
    Ayrıca bir avukatın yanında staj gibi birşey görmelisiniz. Sizi adam edecek kişide peygamber sabrı varsa ve işi gücü yoksa oh ne alâ. Ama hiçbir avukat bu kadar çaylak birine iş öğretmez ya da öğretemez. Normal bir avukat adayı 6 ay ile 1 yıl arası bir staj görecek ise sizin 3 yıla kadar çıkar. Öyle ''işleyişi ve gerekli bilgileri nasıl olsa öğrendim, ayrılayım'' filan diyemezsiniz. Derseniz kaybeden siz olursunuz.
    Son olarak ülkemizde hukuk bölümü müthiş derecede çok tercih edilen bir bölüm haline geldi. Zamanında bundan 10-15 yıl önce öğretmen mesleğine yüklenildiği gibi şimdi de hukuk bölümüne yüklenilmeye başlandı. Önümüzde ki 5 yıl işsiz işsiz gezen avukatları çok sık göreceğiz. Mesleğimi az da olsa ilgilendiren, açıkta kalmayacağım ne iş olursa yaparım olayına dönecek. Benden söylemesi...
    1 ...
  6. 18.
  7. Tıpkı silahsız asker gibi olmuş. Açıköğretim ile teorik uygulamalı hukuk öğretilemez.
    5 ...
  8. 17.
  9. YÖK tarafında kurulmasına izin verilmemektedir.
    1 ...
  10. 16.
  11. oldu olacak açık öğretim tıp fakültesi de olsun. açılmasına kesinlikle karşıyım. açık öğretim fakültesi her bölümü açacak olursa, birde böylesi önemli bir bölümü açacak olursa örgün eğitim görenlere haksızlık olmaz mı?
    2 ...
  12. 15.
  13. 12 yıllık zorunlu eğitim çıkınca artık olmazsa olmazdır. kimse özel değil amk. dersleri geçebilen herkes hukukçu olabilmeli. 12 yıl geçerken dün sesi çıkmayanlar yarın buna da ses çıkarmasınlar. haydi bakalım, inceldiği yerden kopsun. nasılsa üretmeyen türkiye batacak, bu batış 10 senede değil de 8 senede olsun. hızlandıralım.
    2 ...
  14. 14.
  15. hali hazırda 10binden fazla olan kontenjanlarıyla zaten herkesin okuduğu bir fakültenin ve dolayısıyla türk hukuk sisteminin içine edecek olan açık öğretim fakültesi olacaktır.
    5 ...
  16. 13.
  17. pek de mantıksız olmayacak olan fakültedir.
    zaten devam zorunluluğu yok derse bile gidilmiyor,öğrenciler kendileri çalışıp sınava öyle giriyorlar.
    hocaları dinlerken uyumaktansa iyidir böylesi.

    edit: açılması durumunda mezunlarının simit satmaması için normal hukuk fakültelerinin kapatılması gereklidir.
    5 ...
  18. 12.
  19. 11.
  20. açılması gerekli fakülte. zararı olmaz, faydası olur. hukukta okuyup zaten okula pek giden yoktur. açıköğretim olsun, herkes okusun.
    5 ...
  21. 10.
  22. kimsenin neden açılmasını anlatamadığı bölüm. iletişim fakültesini iü'de okuyan arkadaşım okulu 6 yılda bitirdi. derslere bile girmediğini okula değil etrafındaki kafelere ve kız atılacak öğrenci evlerine daha fazla uğradığını anlatırdı. sözüm ona örgün eğitim almıştı ama açıktan okumuştu. biri bana hukuk fakültesi neden açık öğretimde olmaz açıklasın. deneysel dersler mi var?
    4 ...
  23. 9.
  24. bunca öküzün yaşadığı ülkeye yakışacak hukukçuları yetiştirecek açık öğretim fakültesidir.
    bence tıp fakülteleri de açık öğretimle bitirilsin. mezunları olacak avukat, hakim, savcı ve doktorlar ancak yakışır bu halka.
    4 ...
  25. 8.
  26. hukuk mezunlarının neredeyse son 10 yıldır ülkenin içinde bulunduğu konjonktür gereği gereken değeri almamasından kaynaklanan bir kalite düşüklüğünden sonra , eskiden ekstern olan yerlerinin daha kaliteli üniversitelerinden seçilirken şimdi aöf ye kadar düştüğünden anlaşılacağı üzere hukuk bitmiştir.
    3 ...
  27. 7.
  28. açık açık okuyacak olan hukukçuların daha başarılı olacağına inandığım bölüm olur açılırsa. zaten ezber her tarafı ha evinde ezberlemişsin ha okulda.
    3 ...
  29. 6.
  30. türkiye'de nedense bu üniversite eğitimi çok ciddiye alınıyor, sanki yani çok çok büyütülmesi gereken, çok bi sike yarayan bir şeymiş gibi yok %80 devam edeceksin yok bilmem neyi ne yapacaksın, al işte mezun oluyorsun dımdızlak ortada kalıyorsun sonra, 1 sene belki 1 buçuk sene iş arıyorsun, daha fazla arayanlar da var elbette, gençler her şeyi kuralına kaidesine uydurmaya çalışmaktan sosyal yaşama vakit ayıramıyor, hobilerini geliştiremiyor, temel ihtiyaçlarını göremiyorlar, bunları yapabilenlerin de okulu uzadıkça uzuyor, hele de taşaklı bir bölümde okuyorlarsa... nedense şu gereksiz ülkede o kadar ciddiye alınıyor ki hayat, sanki bir de herkes işini aynı derecede ciddiyetle yapsa, sadece konuşuyoruz biz millet olarak ve konuşmalarımızla birbirimizin psikolojisini bozuyoruz, bazen eylemlerimizle de tabii ki, ama olumlu bir eylemimiz, bir yaptırımımız mumla aranıyor maalesef, o kadar ciddiye alıyoruz ki hayatı?!

    açın amk hukuk'un açıköğretim bölümünü, haydi mühendislik olmaz doğası gereği ama bu hukuk yani, sözel bilim, sanki örgünler arasından mükemmel hukukçular çıkıyormuş gibi piyasaya bir havalara girmeyin, her bölümden mezun olan mezun kişisi işini işte öğreniyor abisi, geçiceksin bunları, sen eğitimi bize sor, işine bak en iyisi!
    4 ...
  31. 5.
  32. açılması gereken bölüm. hukuk fakültesi bir bizim ülkede abartılıyor bu kadar. almanya'da sınavsız öğrenci alıyorlar. zaten sistem içinde elenen eleniyor ve mezun olanlar yine belli sayıda kalıyor. bildiğim kadarıyla abd'de de uzaktan öğretim olarak hukuk fakültesi var. ayrıca hukuk fakültesinde çoğu öğrenci sınavdan sınava okula uğruyor.
    3 ...
  33. 4.
  34. hukuk fakültelerinin kraldan çok kralcı hukukçular ve doktrinin kanunlardan üstün olduğunu savunacak kadar aristokratlar yetiştirmesini* bir sayarsak, bununla birlikte sadece hukukçuların kanun yapabileceğini savunan, toplumdan üst bi kesimin( hukukbilimcilerin) hukuk üreterek toplumdan ayrı bi düzen kurduğunu da eklersek, bu ülkede hukuk okumak için illa 330lu puanları aşmak ya da yılda onlarca milyar para dökmek gerekir diye düşünen ve açıköğretimin toplumun aydınlanması için en büyük fırsatlardan birini göz ardı edecek bir kişinin karşı çıkması doğal eğitim bölümüdür.

    ek: öğrenmek için hocaya ihtiyaç duyduğunu düşnen insanlar her zaman hukuk kurallarını çiğnemekten kendilerini alıkoyamayacaklardır. topluma faydalı olacağına inanılan insanların illa iyi ailelerden ve şaşalı dersanelerden çıkması gerekmiyor çünkü. açıköğretim hukukun açılmasına karşı çıkan bireyler aynı şekilde seçim kampanyalarına trilyonlar harcayamayacak insanların mecliste halkı temsil edemeyeceğini de savunurlar.

    tanım: bilimsel aristokrasiyi savunan insanların karşı çıktığı bölümdür.
    3 ...
  35. 3.
  36. ipini koparanın hukuk eğitimi almasına vesile olacak durumdur. askerlikten bir süreliğine yırtmaktan başka hiç bir işe yaramayan ve hiç bir akademik katkısı olmayan açık öğretim programlarının hiç bir niteliği yoktur. zaten felsefe, edebiyat bölümlerinin de açılmasıyla açık öğretimliliere tanınan öğretmenlik şansı halihazırda, atama bekleyen diğer öğretmenlere saç baş yoldururken, hukuk eğitimi gibi bir alanın, 2-3 test çözülerek geçilen açıköğretime koyulması saçmalığın daniskasıdır.
    6 ...
  37. 2.
  38. şu an piyasada hocaları bile olmayan bir çok hukuk fakültelerinin olduğunu düşünürsek açılmasının çok da fark etmeyeceği aşikardır. zira kimse alınmasın ama hocaları başka fakültelerden gelen hukuk fakülteleri var. taşıma suyla değirmen dönmüyor arkadaşlar. kadrolu öğretim üyeleri olmadan yetkin akademisyen yetiştirilmeden bu kadar hukuk fakültesi açmanın anlamı nedir. tamam her eşit ağırlık öğrencisinin hayalidir hukuk fakültesi ama yıllardır olduğu gibi her önüne gelen adamı hukukçu yaparsanız ne hukuk gelişir ne demokrasi işler.

    hukuk eğitiminin içler acısı olduğu için açık öğretimde kesinlikle olması kesinlikle olumsuz bir durumdur.

    hatta ve hatta hukuk fakültelerindeki öğrenilere ailelerine yük olmamak adına çeşitli burslar verilerek hukuk fakültesi eğitim yılı artırılmalı en az 6 sene olmalıdır.

    lütfen biraz bencil olmadan taşın altına elinizi sokun biraz ya. amerika'da hukuk fakültesi okuyabilmek için ilk önce bir başka fakülte okumak bir ön şarttır. el insaf ya türkiye'de bir sürü hukuk fakültesi açıldı. şimdi her elini attığın iktisat, işletme veya ziraat mezunu olguğu gibi yakında bunlara hukuk da katılacağı kesindir. hukuk fakültesine girmek açık öğretim gibi kolay olmamalı. bununla da yetinmek yerine hukukçuları geliştirmek adına bir ön fakülte okutulmalıdır.

    dışardan konuşmak kolay tabi. hukuk fakültelerinin hali, avukatların hali, hakimler savcıların hali içler acısı. tamam çok ihtiyaç var hakim savcı avukat ve hukuk fakülteleri için öğretim üyesi açığı çok fazla ama hukukçu olmak bu kadar kolay değil ya. ben de bir mezunum ama hukukçu diye kendimi adlandıramıyorum. kendimi asla küçük gördüğümden değil ama hukukçu olabilmek için sadece dört yıllık hukuk fakültesi bitirmek yetmez.

    hukukçu her zaman taşın altına elini koymasını bilmelidir. eğer gerçek bir hukukçu olmak isteyen varsa, eğer kişi idealistse taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışmayan kendi akademik kadrosuna sahip doktrine katkı sağlayan fakülteleri seçsinler.
    4 ...
  39. 1.
  40. en kısa zamanda açılması gereken bölümdür. bu sene açılan bölümler son derece güzel düşünülmüş olmakla beraber eksiktir. hatırlayalım neler vardı: felsefe, edebiyat, sosyoloji

    bunun yanında hukuk fakültesi de açılmalıdır. ingiltere'deki open universty'de ve amerika'da açıktan hukuk bölümleri vardır ve son derece iyidir.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük