bugün

açık öğretim fakültesi hukuk bölümü

açık öğretimden açılacak olan hukuk bölümünü bitirip avukat olarak özelde veya kendi işini kurarak iyi para kazanacağını düşünen arkadaş varsa safın önde gideni, bayrak sallayanıdır. Belki torpiliniz çok kuvvetli ise devlet kurumlarında işe girersiniz, olur. Ama özelde veya kendi ofisinizi aşarak iş filan yapamazsınız. Normal alnın teriyle iyi bir üniversitenin hukuk bölümünü bitiren kişi bile bunu yapamazken siz hiç yapamazsınız. O kitabı okuyarak avukatlık vasıfları kazanılmaz. Avukat dediğin ikna kabiliyeti iyi olacak, konuşkan olacak, çevresi geniş olacak. Çevre dediysek öyle mahalleden, kahveden filan değil. Kalın enseli, makamı olan kişilerden yani. Bu gibi kişileri tanıyacaksınız ki size iş paslasın. Ofis açıp ayağınıza dava gelmesini beklemek polyanacılıktır. Bundan dolayı çevrenizin olabildiğince geniş olması lazım.
Ayrıca bir avukatın yanında staj gibi birşey görmelisiniz. Sizi adam edecek kişide peygamber sabrı varsa ve işi gücü yoksa oh ne alâ. Ama hiçbir avukat bu kadar çaylak birine iş öğretmez ya da öğretemez. Normal bir avukat adayı 6 ay ile 1 yıl arası bir staj görecek ise sizin 3 yıla kadar çıkar. Öyle ''işleyişi ve gerekli bilgileri nasıl olsa öğrendim, ayrılayım'' filan diyemezsiniz. Derseniz kaybeden siz olursunuz.
Son olarak ülkemizde hukuk bölümü müthiş derecede çok tercih edilen bir bölüm haline geldi. Zamanında bundan 10-15 yıl önce öğretmen mesleğine yüklenildiği gibi şimdi de hukuk bölümüne yüklenilmeye başlandı. Önümüzde ki 5 yıl işsiz işsiz gezen avukatları çok sık göreceğiz. Mesleğimi az da olsa ilgilendiren, açıkta kalmayacağım ne iş olursa yaparım olayına dönecek. Benden söylemesi...