bugün

açık öğretim fakültesi hukuk bölümü

şuan işsiz bir mühendis olarak belirtiyorum ki açıktan öğretim her bir meslek için olabilir. Teorik eğitim alınarak olunan mühendislikler, idari bilimler fakülteleri, hukuk hatta teorik eğitimli sağlık çalışanı varsa bilmiyorum onlar dahi bu olaya dahil olabilirler.

açık öğretim demek üniversite sınavını yapamamış veya bir şekilde okuyamamış insanların umut kaynağı. Çağımızın en büyük problemi eğitimsizlik iken bugün eğitim almak isteyen insanların eğitimlerine mani olmak bi o kadar eğitimsizlik hatta yobazlıktır.

burada açılacak her bir bölümden o kadar yetkin insanlar çıkar ki aklınız düşüncenizi yanıltabilir. Vasat insanlar da çıkar mı pekala çıkabilir ancak bu yetkin insanlar çıkabilecek tezini çürütmez.

Benim gibi mühendislik okumuş ancak psikolojiyle ilgilenen veya hukuk okumuş ama mühendislik okumak isteyen gibi insanların yaptığı tercihlerin bir hata olmadığını vurgulayan eğitim sistemini kusura bakmayın ama destekliyorum. Her türlü herkesin mağdur olmadan yapılabilecek bir eğitim sistemi mevcuttur.

biliyorum yazım uzun oldu ancak şunu da belirtmeliyim ki vakıf üniversitelerinde kampüse bile uğramadan inşaat mühendisi, doktor, avukat olanların olduğu bi ülkede çok zengin değilseniz okumayın kardeşim diyerek vebale de girmek istemiyorum, istemeyin de. sonra çok pişman olabilirsiniz.