bugün

ben bu yazıyı dünyaya yazdım

25 Ocak 2021 Pazartesi

inançlarından ötürü ötekileştirilen, giyim kuşamı aykırı olarak ifade edilen, bir karıncayı dahi incitmediği halde sırf anti-emperyalist söylemlerinden ötürü kötü eleştirilen özünde hepimiz gibi akciğer solunumu yapan insanlara ve sizlere kucak dolusu merhaba.
Kötü ve zalimlere tez zamanda akıl, fikir.

Bir apartmanda apartman yöneticisi vasfındaki kişi ahlaka yönelik bir anket yapıyor. Apartmandaki 10 daireden 9’u öğrenci. Sorulardan bir tanesi şu “Apartmanda bir eşcinselin oturması sizi rahatsız eder mi?” Cevap olarak öğrencilerin çoğu rahatsızlık duymayacaklarını belirtiyorlar. Anket sonucuna göre öğrencilerin ahlak seviyesi düşük olarak belirleniyor. Öğrencilerden birisi çıkıp diyor ki “Keşke ahlakı cinsellikle bağdaştırmayıp da soruda tefecilerden, soygunculardan, kara para aklayanlardan bahsetseydiniz.”

Ahlakımızı ölçmeye çalışan biri bu büyük soruyu hangi ahlak kurallarına uyup da soruyor buna dikkat etmesi gerekiyor.
Bir eşcinsel ile arkadaşlık etmekten rahatsızlık duymam fakat bir tefeci ile lokmamı paylaşmak istemem. Eşcinselin benim gibi bir kalbi var. Tefecininse açık çekleri, bonoları, %100 kâr sağladığı para defterleri..

Dar günlerimizin büyük kurtarıcısı bankaların reklam afişlerinde dostumuzdan daha çok samimiyet uyandıran yazılar, görüntüler var. Para parayı çeker mantığıyla burjuvaların servetine servet katan bu şirin kurumların siyonizmin en büyük kaleleri olduğunu biliyorum. Zengini daha çok zenginleştiren, fakiri daha çok yoksul eden bu işletmelerin dini ve milli bayramlarda yaptıkları sözde muhteşem reklamlar, afişler zerre ilgimi çekmiyor. Çekenlere de selam olsun.

Globalleşen dünyanın kapitalist fikirleriyle üretilen Avm’ler en çok intiharın yaşandığı yerlerden biri. 3-4 maaşla alamayacağı ayakkabıyı bir başkasının ayağına giydiren çalışan bu kapitalist fikri idrak edemediği için bunalıma giriyor ve yaşamına son veriyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulamaların bir dönem esnetilmesi ve Avm’lerin açılmasıyla birlikte bir vatandaşın daha Avm açılmadan kapısının önünde beklemesi "Alışverişe değil, gezmeye geldim. insan özlem duyuyor" diye bir röportaj vermesi her şeyi tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Her şey bir kenara hepimiz geçici bir formuz. Ayrı ideoloji ayrı fikir sahibi insanlarız. Hedefimizin savaş yerine barış, çatışma yerine diyalog, çifte standart yerine adalet, üstünlük yerine eşitlik, sömürü yerine işbirliği, baskı ve tahakküm yerine insan hakları, hürriyet ve demokrasi olduğu sürece bağırmayan herkesi sonuna kadar dinlemeliyiz.

“Dünyayı güzellik kurtaracak, bir insanı sevmekle başlayacak her şey.”