bugün

helter skelter

across the universe filminde, dana fuchs* tarafından, jim sturgess*'in seslendirdiği across the universe isimli şarkı ile kombine ve hadisenin vahametine vurgu yapar gibi delicesine seslendirilen güzide the beatles eseri.

şimdi efenim öncelikle filmin akışına göre şu başlık ve entry'leri sıra ile okuyoruz;

(bkz: dear prudence/#4434254)
(bkz: revolution/#4434310)
(bkz: blackbird/#4434355)

sonralıkla şu video'yu izliyoruz;

http://www.youtube.com/watch?v=_h7SZTU2Q54

son olarak da şu spoiler'a dikkat kesiliyoruz;

--spoiler--

bu şarkının ateşli bir biçimde seslendirildiği sahnede, lucy yengemiz, paco isimli lavuk karakterin önderliğinde bir binayı basan grubun arasındadır. kolluk kuvvetleri gelip ortamı dağıtır. asileri toplar. garibim jude, tesadüf eseri o mekandan geçerken kalabalığın arasına dalar. sevdiceğinin kolluk kuvvetlerince zorla iteklendiğini görür. e tabi, serde delikanlılık önemli bir yer işgal etmektedir. hemen atılır, daha birkaç gün önce paco isimli lavuk ve tayfası uğruna evini terkeden sevdiceğini kurtarabilmek için. kolluk kuvveti bunlar. evrim sürecinde, copları kolları ile mutlu bir birliktelik kurmuş arkadaşlar. sen maksimum 700 newton basınç kuvvetinle ne yapabilirsin ki a benim yağız delikanlım. jude kardeşimizin kafasında coplar patlar. kan ve revan bileşkesi eşliğinde yere yığılır. sonra nezarethanede birkaç saat bekler. filmin başlarında abd'ye gidiş sebebi olan kayıp babası çıkagelir. kefaletini öder. lakin jude kardeşimiz ne yazık ki abd hükümeti tarafından sınır dışı edilir.

--spoiler--

işte böyle değerli dostlar. kendisini sevdiği ve bu yüzden hiçbir şekilde kendisinin zarar görmesine izin vermemek istediği aşikar olan sevgilisinin sözünü değil, "ben özgürüm" tribi ile elalemin kolpa devrimcilerinin sözlerini özü bilen bir dişi kişinin sebep olduklarıdır bunlar. tarih bunun gibi binlerce hikaye ile doludur ve sürekli güncellenerek artmaya devam edecektir.

daha önce pek çok kez söylediğim gibi, "savaşları erkekler fiilleştirir. ancak her savaşın gizli öznesi en az bir kadındır".