bugün

revolution

across the universe filminde jim sturgess*'in seslendirdiği şarkıdır. hikayenin akışı ve sonu ile büyük uyum göstermi$tir.

filmde kullanılışının hikayesi şudur;

-dear prudence başlığında yer alan #4434254 no'lu entry'deki üçüncü linkte yer alan videonun son kısmına bakınız öncelikle-
--spoiler--
esas kızımız lucy, yukarıda bahsi geçen video'nun sonunda elindeki megafon ile kitleleri coşturan sakallı arkadaş ve tayfasının saflarına katılmıştır. eski sevgilisi savaşta ölmüş ve abisi orduya alınıp savaşın orta yerine çekilen bir hatun kişi olması sebebi ile savaş karşıtı projelerde yer alması makul karşılanabilir tabii ki. fakat esas kızımız hadisenin bokunu çıkartmış, eve gelmez olmuştur. esas oğlanımız, canımız, ciğerimiz, gariban jude da bu hadiseye içerlemiştir. sürekli paco adındaki devrimci arkadaş ile sıkı fıkı pozlar veren yavuklusunu kıskanmış, durumu çamaşırhane gibi enteresan bir yerde açıklama gayretine girişmiştir. aşağıda linki verilen videonun 00:38 - 01:00 arasındaki zaman diliminde her ilişkinin vazgeçilmezi olan güzide bir diyalog oluşur. sonra hadise çığrından çıkar. esas oğlanımız ortamı basar. işte o diyalog;

+ shaggy... i don't want!
- jude, you know nothing about him... hıh.

shaggy namlı karakteri lavuk olarak adlandırmamıza ön ayak olan en önemli nüans aşağıda yer alan video'da geçen "but when you talk about destruction, don't you know that you can count me out" ve "but if you go carrying pictures of chairman Mao, you ain't going to make it with anyone anyhow" sözleridir. jude kardeşimiz lavuğun karakterini çözmüştür.

tabii ki kahramanımız jude, blackbird başlığında yer alan #4434355 no'lu entry'nin spoiler kısmında bahsedilen hadise dolayısı ile haklı çıkacaktır. her zaman olduğu gibi. ah şu erkekler. ne kadar rahat farklı gösterebiliyorlar kendilerini hatun kişilere.
--spoiler--
http://www.youtube.com/watch?v=1XWM2LhVOKc