sözlük yazarlarının itirafları

Ya bence ben yanlış yapmıyorum sözlük. Yani öyle hissediyorum. Din konusunda, sevgili konusunda, ders çalışma konusunda, arkadaşlara tavır konusunda..

Mesela hep kafama takardım, üniversite öğrencisiyim ama çok arkadaşım yok. Ama gidip millete yavşaklık yapasım da yok. Sonradan biraz sorguladım da üniversiteden sonra kopuyorMuş herkes. bir tane insan görmedim aaa ben çoğuyla görüşürüm diyen. Max bir iki..

Sevgili konusunda bugün aklında hiç yokken biraz anne baskıya evlenmiş Bir sene olmadan boşanmış bir abimle vakit geçirdim. annesi hala bakın edin bi kız bulun diyor. Adam ben bi daha evlenmem diyor. Üst komşum da aile ısrarı ile evlendi, bir sene içinde boşandı, kızının büyüyüşünü göremiyor. Yani olması için sevgilim olursa yüzüme tükürsünler. Yine işler kötü giderse de seviyordum derim en azından kendime. Diyorlar ki çabalamıyorsun. Çabalarsam yüzüme tükürsünler. Aşık olmadan evlenmeyeceğim de sevgilim de olmayacak. Aşk da çabayla olmaz.

Din konusunda ne kadar muhafazakar arkadaşım varsa beni inandırmak için uğraşıyor. Biraz.da küstah bir şekilde. Ama ben bu anlattıklarına gerçekten inanmalarına şaşırıyorum. Ne yapabilirim, ben de buna inandım. Mutlu muyum? çok..

Bazen düşünüyorum, "valeria ya yanılıyorsan?" diyorum bu konularda. Sonra içimdeki ses "bence yanlış yapmıyorsun." diyor. Hep derler kalbinin sesini dinle diye. Dinleyince de hoşlarına gitmiyor. Ne yalancılar ya..

Edit: ders konusunda da yırtınasım gelmiyor. Benim bi ayarım var. Yok yani ben günde sekiz saat ders çalışsam.bi halta yaramaz ki.

Ben yine bildiğimi okuyacağım. Çakılırsam da kendi burnumun dikine çakılırım.