bugün

risale i nur

deli saçmasıdır.

said i kürdi denilen kişi istanbul'a ilk geldiğinde elektrik ile ve dolayısı ile ampul ile tanışır: gözlerini ampulden alıkoyamaz, öylece ampulun etrafında dolanır, inanamaz, hayran olur. ampulun içindeki ışıktan etkilenerek yazdığı ve kutsal kitap yerine koyduğu abuk subukluklara da sonradan risale i nur adını uydurur. tıpkı bediüzzaman, garibüzzaman ve ibnüzzaman sıfatlarını kendine uygun gördüğü gibi.

radyoyu ilk gördüğünde anlamlandıramaz, ki sesi meleklerin taşıdığını iddia eder. kürt said bu kapasitede biridir işte. bilgisi, görgüsü, ilimi, bilimi velhasıl çapı budur.

bu yetersiz ve cahil haliyle kendince kuran ı kerim'i, incil'i ve tevrat'ı yorumlamaya kalkmış, eline yüzüne bulaştırmış, hz muhammed'i şeytan yerine koymuş, islam dinine faydalı olayım derken aslında çok büyük zararı dokunmuştur.

"Hem Türkçe Yuhanna incilinin On Dördüncü Bab ve otuzuncu âyeti şudur: 'Artık sizinle çok söyleşmem. Zira bu Âlemin Reisi geliyor. Ve bende onun nesnesi asla yoktur.' işte, Âlemin Reisi tabiri, Fahr-i Âlem demektir. Fahr-i Âlem ünvanı ise, Muhammed-i Arabî Aleyhissalâtü Vesselâmın en meşhur ünvanıdır."
http://www.risaleara.com/....asp?id=873&a=Yuhanna

yuhanna incili'nin 14. bölüm 30. ayetinde, "alemin reisi" ya da "dünyanın egemeni" derken kastedilen "şeytan kaynaklı günah ve kötülük"tür. hristiyanlık felsefesinden ve incil'den bihaber olan bizim yarım hoca "bu alemin Reisi geliyor" ifadesini görünce "işte hz muhammed'in peygamberliğini müjdeleyen incil ayeti" zannederek üstüne atlamış, doğrusunu bilip öğrenme zahmetine girmeden uydurup uydurup yazmıştır. güya islamiyeti yücelteyim demiş ama aslında islam peygamberini şeytani kötülük ile eşdeğer tutmuştur.

not: bilgisiz yoksul halkımın kanını emen ve fethullahçı/nurcu olarak geçinen sömürgenlerin nispeten eğitim almışlarının bir kısmı bilir bu yanlış yorumlamaları. fark etmişlerdir ancak susarlar. çünkü o takdirde ortada ne fethullahçılık kalır, ne de nurculuk. dolayısı ile sömürü düzeni de bozulur.

bu yazdıklarımın aksine tek kelime edemezler. kürt sait'in günahına ortaklık eder dururlar. hem de ölene dek!

*** edit: "yuhanna incil'inin mevzu bahis ayetinde bahsedilenin, şeytan kaynaklı kötülük olduğu"nun nerden belli olduğu sorularak, tezimi biraz daha güçlü argümanlarla anlatmam rica edildiğinden devam ediyorum:

yuhanna incili'nin 14. bölüm 30. ayetinde geçen ve said nursi tarafından hz muhammed olarak yorumlanan "alemin reisi" ya da "dünyanın egemeni" ifadeleri, aynı incilin iki değişik ayetinde daha geçmektedir:

12. bölüm 31. ayet: "bu dünya şimdi yargılanıyor. bu (alemin reisi) dünyanın egemeni şimdi dışarı atılacak.
16. bölüm 11. ayet: "yargı konusunda - çünkü bu (alemin reisi) dünyanın egemeni yargılanmış bulunuyor."

kaynak: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=yuhanna

şimdi yuhanna incil'inde üç defa geçen "alemin reisi" ifadesinden, peygamber anlamını çıkarmanın mümkün olmadığını, ondan ziyade bu sıfatlar ile söylenmeye çalışılanın şeytani kötülük olduğunu daha kolayca öne sürebiliyorum. çünkü "peygamber (hz muhammed) yargılanmaz, ki alemin efendisi bir peygamber dışarı da atılmaz."