bugün

otobüste yanınıza oturan erkeğe verilecek cevaplar

"Sapık mısın sen ya" cümlesi bir kaşarın hayatından hiç bir şey alıp götürmez ama karşıdaki insanın o an diğer insanların gözlerine bakamayışı, içinde yaşadığı o saçma duygular belki onun hayatından bir şeyler götürebilir.

Bi gün Ankara'da Aydınlıkevler otobüsünde adamın birisi gazete okuyor, dolayısıyla kolları birazcık açık. Ama yanındakini zerre rahatsız edecek bir durum yok. Manşette de ilgimi çekecek bir haber var, ata sporlarımızdan birisini gerçekleştirerek manşetin altındaki karınca duasını okumaya çalışıyorum. Kız aynı yukardaki kaşarın verdiği tepki gibi bir tepki verdi. Sapık mısın sen kızın yaşında birisine dokunuyorsun falan. Ulan adamın sol eli gazetede ve havada. Bacakları desen yapışık değil, manşeti okumaya çalışan ben fark ederdim öyle bir şey olsa.

Şöför sağa çekti, geldi adama bağırdı. Polis çağırıldı falan. Emniyete gidecek olsa, sapıklıktan işlem yapılsa bence büyük bir leke. Sebep ne? Yukardaki gibi bir kaşarın rahatının bozulması.

Bundan sonrası erkeklere özel,
istanbul'da öğrendim bu kısmını da. Metrobüste 40 yaşlarında bir kadın arkadaşıma, "sapık mısın sen ya" diye bağırdı. Arkadaş bütük soğukkanlılığıyla "sana metrobüste birisi sapıklık yapıyorsa öp başına koy" dedi. Kadın sustu. Tüm metrobüs "ıhım, tısm, ehüğ" gibi ifadeler kullanarak daha sonra olay yerinden ayrıldı. Bir kezbanla karşılaşırsanız, mutlaka üste çıkmaya bakın.

Kezbansız, kaşarsız günler.