bugün

lenin vs atatürk

bugün inkılap dersinden öğrendiğim kadarıyla mustafa kemal' in havada karada alacağı karşılaştırma.

bakınız efendiler, bir liseli olsam da şu sözlerimi iyi dinleyin: mustafa kemal strateji ve politika açısından zor bulunacak bir liderdir. anayasa dahi bu zekanın ürünüdür. rusya' dan devletçilik ( rekabete dayalı) italya' dan ceza hukuku vs... komşularımızın hemen hemen hepsiyle dostluk üzerine ( arkayı kollama) anlaşmalar... bunlar kesinlikle bir tesadüfün ürünü olamaz ( evrimi çürütüyoruz) bu sistematik bir işleyişin vaad ettiği milli örgütlenme ( solculardan öğrendim) düzenine dayalı bir harekettir.

peki lenin? para ve silah yardımının ardından '' ben mecliste köylü değil burjuva görüyorum'' demişti. hatta bu yüzden komünistler mustafa kemal' e '' burjuva devrimcisi'' derler.

ama mustafa kemal bir milliyetçidir ve öncelikle halkının bekasını düşünür. bir ülkeyi sıfırdan inşa etmek zor, gerektiğinde ülkene saldıran bir itle bile masaya oturursun ama karşılıklı. işte bizler bu stratejik dehayı örnek almalı ve onun gibi ülkemizin çıkarları için her türlü pazarlığa açık olmalıyız. lakin şerefimizi üstte gözetmemiz gerekir.