"madem bursluyum, her haltından faydalanayım" diyerek daha hazırlıktan yaz okulunu okumaya karar verdiğim üniversitedir. diğer bir deyişle "kolay" diye tabir ettiğim düzey belirleme 1'den çakarak hazırlığı 3 dönem görecek olan son kura kaldım.
kampüsü köpek dolu okul. ege'nin kampüsü gibi ağırlık kedilerde olsaydı iyiydi ama zaten bunların da içinde kedilik var. bildiğin hayvan gibi köpek sırtütü yatıp yuvarlanıyor azizim, öyle şey olmaz.
parayla diploma veren kurumdur, okula başlayıpta bitiremeyen yoktur, parası olup zengin olan arkadaşlarımın okuduğu okul sıralamasında 1. sıradadır, madem çok zezisiniz üniversite okuyorsunuz, kazansanıza istanbul üniversitesi hukuk fakültesini, son dönemde tüm avukatlar yeditepe hukuk... sktrin gidin şimdi...
temöb organizasyonu sırasında yurtlarında kaldığım okul. eğitimini bilmem ama organizasyon olarak gayet başarılıydı ve iyi ağırlandık. özellikle gecenin bi vakti açık olan ve ızgara bile yapan kafeterya beni benden aldı.
Üniversitenin Diş Fakültesi dışındaki tüm lisans ve yüksek lisans eğitim programları istanbul Anadolu yakasında Kayışdağı'nın eteklerindeki 26 Ağustos Yerleşkesi'nde bulunuyor. Gençlerin, eğitim, kültür, sanat, spor gibi ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde inşa edilmiş kampüste konferans salonları, kafeterya, kongre salonu, basketbol, tenis, voleybol ve halı saha futbolu için açık hava tesisleri, biri kapalı diğeri açık iki yarı olimpik yüzme havuzu, fitness ve squash salonu, otopark gibi alanlar yer alıyor.
Üniversitede bilim, spor, sanat, sosyal ve kültürel pek çok alanda toplam 44 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor. Yeditepe üniversitesi'nde öğrencilere Indiana Purdue, Rochester Institute of Technology, Loyola gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinde yüksek lisansta çift diploma, çift anadal ve ana dal yapma olanağı sunuluyor. Ayrıca Türkiye den Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı ndan ilk geçen vakıf üniversitesi olma özelliği taşıyan Yeditepe nin Avrupa nın önde gelen pek çok üniversitesiyle 379 ayrı işbirliği anlaşması bulunuyor.
Yeditepe üniversitesi 1996 yılında kurulmuş olup ingilizce olarak 12 fakültede ve 6 Enstitü de eğitim veriyor. Öğrenim ücreti yıllık 11.875 lira ile 35.600 lira arasında değişiyor. 18.027 öğrenciye eğitim veren üniversitede 1.1815 akademik personel çalışıyor ve rektörü de Prof. Dr. Nurcan Baç.
Çok geniş burs ve indirim olanaklarının sunulduğu üniversitede "ÖSYM Başarı Bursları" dışında "Akademik Başarı Bursu", "ÖSYM Destek Bursu", "Spor Bursu" var. Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) yüksek başarı gösteren öğrenciler girdiği puan türündeki derecesine göre her yıl sekiz ay süreyle 250 - 1.000 TL değerinde burs alıyor. Ayrıca derece yapan öğrencilere yurtdışında yüksek lisans imkanı tanınıyor. Öye yandan bu öğrenciler yurtlardan da ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 26 Ağustos Yerleşimi içinde konumlanan öğrenci yurtlarının 2.200 kız, 2.200 erkek öğrenci olmak üzere 4.400 kişilik kapasitesi bulunuyor. Yurt odalarının büyük çoğunluğu iki kişilik olup, odalarda banyo,tuvalet, mini buzdolabı, özel çalışma masası, sandalye, cam raflı kütüphane, aynalı gardrop ve internet bağlantısı mevcut. Yurtta kalan gençler, kütüphane hizmetleri başta olmak üzere, sosyal tesislerde bulunan restaurant, kapalı ve açık yüzme havuzu, fitness center, squash salonu ve saunadan faydalanabiliyor.
Her yılın Mart ayında yaklaşık 1 hafta süren kariyer günlerinde konuk olarak kampüste yerini alan Türkiye'nin önde gelen kuruluşları ile öğrenciler biraraya geliyor. Bu organizasyon ile gençler ders programlarına göre staj planlaması ve sonrasında iş fırsatı yakalayabiliyor. Ayrıca öğrenciler, eğitim aldıkları bölümlerdeki akademisyenler ile staj ve iş imkanlarını programlayabiliyor.
dışarıdan bakıldığında epey kaliteli görünen üniversite. tahminen bu yıl tek ercih olarak radyo televizyon sinema bölümünün tam burslusunu yazacağım. destek bursu, yurt imkanları falan çok iyi görünüyor. sadece bursun kesinlikle kesilmediği kısmının gerçek olup olmadığını bilmiyorm. bilen varsa şart şurt olup olmadığını yardımcı olmasını isterim.
öğrencinin önemli bir yere vermek üzere öğrenci belgesine ihtiyacı vardır. ertesi gün ise memleketine dönecektir. öğrenci belgesi almak için gider fakat okulun son taksitinin yatmadığı görülür ve vermezler. öğrenci işleri; 'şu an yetkili bir üst katta rektör yardımcısı var ona bir sorun' der.
öğr: hocam iyi günler ..........*
ry: olmaz öyle şey veremeyiz bugün yatırabilirsen alırsın *
öğr: ama hocam unutulmuştur bişey olmuştur sonuçta burada okuyorum
ry: yok olmaz seni finallere niye almışlar girmemen gerekiyordu
öğr: hocam yani bir taksiti yatırmadım diye okulun öğrencisi olmuyor muyum
ry: * tabiki olmuyorsun önce paranı yatır
bu insan rektör yardımcısı ve bu rektör yardımcısının yetiştirdiği çocukları siz düşünün.
çok sayıda yabancı üniversitelerle anlaşma yapmış okuldur. Exchange ve erasmus sistemi vardır. Kampüsü güzeldir. yokuşlarıyla kendini belli eder. Selçuklu mimarisinden esinlenilmiştir. En çok burslu okutan, en çok öğretim görevlisi olan ve beraberinde en çok öğrencisi olan üniversitedir. Notların iyi olduktan sonra her türlü imkanı sağlayan okuldur. Yan dal ve çift dal uygulaması yaparak öğrencilerine çift diploma hakkı tanımıştır.
öğretim kadrosu itibariyle belkide türkiyede tek. özellikle ingilizce öğretmenliği yüksek lisans öğretim kadrosu tamamıyla boğaziçinden transfer edilmiş konumu ve ortamı itibariyle yapılan birçok eleştiriyi haketmeyen harika bir okuldur.
selcukalone: hocam hukuk fakültesinin yıllığı ne kadar? hoca: x lira (uçuk bir rakam) evladım. selcukalone: hocam peki ahırlar nerede? hoca: ne ahırı evladım? selcukalone: hocam o kadar para veren öküzler nerede yatacak hahahahaa. hoca: evladım tam bir gerizekalı olduğunu düşünmekteyim. selcukalone: anan zaaaaa xd. hoca: alın bunu dışarı.
dağın başına kurulmuş üniversitedir. tamam doğal, orman havası filan, zihin açar da otobüsten indikten sonra 5 kilometre yürürsem zaten zihnim baya bi açılır ?!
istanbuldaki en iyi vakıf üniversitesi. kampüsü harikadır. tam bir doğa harikası. dağda olduğu için bol oksijen vardır.şehrin egsoz dumanından uzaktır. ama yeri kötüdür biraz. akşamları sadece bostancı caddebostan geceleri olur. belki biraz da ataşehirde sinemalar filan. yani öyle her estiğinizde beyoğluna ortaköy gidemezsiniz. zor olur. tabi bunlar hep o civarda bir evde ya da okulun yurdunda kalıyorsanız geçerli. eğitime gelirse hazırlık ciddi ve sıkıdır. fakülte ise okuduğunuz bölüme göre değişir. hukuk, tıp ve mühendislik çok kalitelidir. zaten yeditepe üniversitesi hastanesi de var. burslu olarak kazanırsanız düşünmeden gelin.