bugün

1932 yılında Zile'de doğdu.istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi.
Nehir roman denilebilecek bir grup romanında Malazgirt zaferinden başlayarak Osmanlının Fetret Devri ve istanbul'un fethine kadar Türk tarihini konu alırken diğer romanlarında günümüz Türkiye'sinde yaşanan toplumsal değişimi ve sonuçlarını işlemiştir.
1980 yılında Gece Vaktinde Gün Dönümü ve Karanlıkta Mum Işığı adlı kitaplarıyla Türkiye Milli Kültür Vakfı Kültür Armağanı'nı kazanmıştır. 1994'te iLESAM üstün hüzmet beratı verilmiş, 1998'de Atatürk Dil-Tarih Kurumu şeref üyeliğine seçilmiştir.
bugün vefat ettiğini öğrendiğim, kendisiyle tanışmayı çok istememe rağmen maalesef kısmet olmayan,çağımızın dede korkut'u*.
kilit, anahtar, kapı, çatı, konak, üçler yediler kırklar, bu atlı geçide gider, karanlıkta mum ışığı, darağacı, ebemkuşağı, sabır, cevahir ile sadık çavuşun buğday kamyonu, geçitteki ülke, ve çanakkale-geldiler, ve çanakkale-gördüler, ve (bkz: çanakkale)-döndüler, kutsal mahpus, sonsuza uyanan taşlar, dedem korkut un kitabı yazarın eserlerindendir. tarihimizi, dünümüzü
(bkz: selçuklular)dan başlayarak (bkz: anadolu selçuklu)lara oradan (bkz: osmanlı)ya ve günümüz (bkz: türkiye)sine kadar uzanan geniş bir yelpazede anlatır. uslubu akıcıdır, su gibidir; sıkmaz insanı, alır götürür o eski zamanlara adeta. yarattığı karakterler içimizden biridirler, sıcaktırlar. somuncu dede, akça kız, küpeli hafız gibi...ne yazık ki bu usta yazar yaşadığı süre zarfında onlarca eser vermesine rağmen hakettiği değeri görmemiştir. bu durum akıllara değerlerimizi, tarihimizi, bizi yücelten yazarların neden ikinci plana itildiklerini getiriyor, soru işaretleri oluşturuyor.
okunası yazar, gerçek aydınlarımızdan.
islamiyet öncesi türk destanlarını topladığı bir kitabı vardır. kitap, herkesin anlayacağı bir dilde kaleme alınmıştır.
özellikle tarihi romanlarda cok basarili, bana göre en basarili yazar.
dünkü türkiye serisi adi altinda yayinladigi kitaplari her türk evladi okumalidir. selcukluyu, osmanliyi onun kaleminden okumak bambaska bi zevk. tarihe en gicik olan insanda bile tarih sevgisi olusacaktir.
romanlarının ismi ile dikkati çeken romancı türk yazar. işte o romanlar: kilit (1971), anahtar (1973), kapı (1973), konak (1974), çatı (1974), üçler-yediler-kırklar (1975), bu atlı geçide gider (1977), karanlıkta mum işığı (1978), darağacı (1979), sabır (1980), ebem kuşağı(1989), cevahir ile sadık çavuş'un buğday kamyonu (1980), gecevaktinde gündönümü-istanbul'un fethi (1980); geçitteki ülke (1980). ...ve çanakkale 1 / geldiler (1989), ... ve çanakkale 2 / gördüler (1989), ...ve çanakkale 3 / döndüler (1989). kutsal mahpus (1990) sabır ağacı (1992)
yazarın ''dünkü türkiye'' serisi oldukça güzeldir.
önyargıyla başladığım ilk kitap -kilit-, beni 18 kitaplık seriyi bitirmeye teşvik etmiştir.
Destansı.
kilit, anahtar, kapı, konak, çatı olarak giden serinin yazarı, 1932 zile doğumlu, milliyetçi yazar. seride anadolunun türklerce yurt edilişi anlatılır. ilk kitap olan kilit, sultan alparslanın çocukluğundan başlar. sürükleyici bir dili ve kurgusu vardır. edebiyatımızda çok nadiren yer bulabilmiş olan dönemi en güzel anlatmış yazar denilebilir kendisine.
15 yaşımda başladığım 'dünkü türkiye ' serisini 1 yılda okuduğum yazar . O zamanlar dili biraz ağır gelmişti . Eserlerinde Türkiye'nin Türk yurdu oluşunu anlatan seri Selçuklulardan başlar ve Fatih Sultan Mehmet 'in istanbul'u fethine kadar sürer . Alpler erenler ve Alperenler romanlarında önemli bir yer tutuar. Etkileyicidir . Her türk evladının okuması gereken bir yazardır . *
serisini henüz okumaya başladığım tavsiye edilesi roman yazarı.
türk tarihini en güzel anlatan yazardır. okunması tavsiye edilir. özellikleergen gençlerin. ergenlik bunalımına gireceğinize bu kitapları okuyun.
yazarı ilk tanımam orta 2 de hocamın kapı romanının özetini dönem ödevi vermesi ile başladı, dili benim için biraz ağırdı ama daha sonra diğer eserlerinide okudum ilk seri olan kilit ile başladım son seri "yesili ahmed hoca" ya kadar okudum gerçekten çok kaliteli bir yazardı, modern çağın dede korkutu olarak bilinen yazar 2006 yılındA vefat etti
Allah ruhunu şad etsin mekanını cennet etsin amin...
dünkü Türkiye serisini 15 yıl sonra yeniden okumaya başladığım, bitirdikten bi beş yıl sonra yine okumaya niyetlendiğim, herkese şiddetle tavsiye ettiğim, ünversite yıllarında daha vefat etmemişken tanışmayı hayal ettiğim, maalesef hayalimi gerçekleştiremediğim, bi insan bu kelimeleri bu kadar güzel biraraya nasıl getirebilir diye kitaplarındaki bi çok cümlesini tekrar tekrar okuduğum, elimdeki 1976 basım "kilit" in arka kapağındaki "sanat adamlarının dünyayı değiştireceği veya yeni bir nizam tesis edebilecekleri fikrine inanmıyorum. inancım sanat adamlarının ancak yeryüzünü güzelleştirebilmek uğrunda, çirkindde bile mevcut olan bütün güzellikleri insanların gönül gözünde yerleştirmek için çaba sarfetmek mecburiyetidir" cümlesini kuran ve bu cümleyle beni benden alan, sadece yazar demeye dilimin varmadığı, sadece yazmayan yazmaktan ötesine geçen adam gibi adam.Allah rahmet eylesin...
adam çok güzel yazıyor denilecek rahmetli yazar .
Dünkü Türkiye'nin şu anda 6. serisini okuduğum yazar.allah'tan rahmet dilerim...gerçekten bizlerin buralara yerleşme sürecini çok güzel aktarmıştır bizlere.sürükleyici bir dili var.. okumayanlara mutlaka tavsiye ederim.! genel olarak güzel kitaplar çıkarmıştır.günümüzdeki yazarlar gibi (genelleme yapmak yanlış olur tabi ki)vatanını,fikirlerini cıkar ugruna satmayacak bır ınsan.
çocukluğumun sıcak,sıkıcı yaz günlerini şen etmiş yazar. sayesinde alp arslanla büyüyüp, fetihlere katılmışlığım vardır. kendisi neznimde en akıcı tarihi romanların yazarıdır.
çağın dede korkut'u kabul edilen yazardır. hakkın rahmetine kavuşalı epey olmuştur. dünkü türkiye dizisi soluksunuz okunacak serilerindendir. *
20.yy'un dede korkutu (korku atası) tarihi insanlığa sevdirmeye sebep, abide şahsiyhet.
yazarın, kilit-anahtar-kapı-konak-çatı-üçler yediler kırklar-bu atlı geçide gider-geçitteki ülke-darağacı-ebemkuşağı-sabır-gündönümü kitaplarından oluşan serisi sultan alpaslan'ın çocukluğundan başlar. henüz darağacı'na kadar okuduğum için serinin nerede son bulduğunu bilmiyorum. ama türk tarihini halkı ve devleti anlatarak akıcı bir üslupla ve derin kelime bilgisiyle nakış işler gibi romanlaştırmış sanat adamıdır. türk gençleri en azından kilit isimli kitabı okumalı çağrı bey ve tuğrul beyi böylece yad etmelidir.
onemli bir yazardir. tarihimizi romanla birlestirerek okuyucularina sunmaktadir. dili akici uslubu yerindedir.
Dünkü Türkiye

(bkz: kilit)

(bkz: anahtar)

(bkz: kapı)

(bkz: konak)

(bkz: çatı)

(bkz: üçler yediler kırklar)

(bkz: bu atlı geçide gider)

(bkz: geçitteki ülke)

(bkz: darağacı)

(bkz: ebemkuşağı)

(bkz: sabır)

(bkz: gece vaktinde gündönümü)

Bu kitapları ortaokuldayken okumaya başladım. Daragacı kitabına kadar bir şekilde okudum. Kitaplar üçleme olduğundan 3 kitap bitince konu ve dil apayrı şekle bürünüyordu ve Daragacı kitabından sonra dil osmanlıcaya kayyordu. Hala okumadım son 3 kitabı. Denedim okumayı ama öncekilerdeki zevki vermedi. Başka kitaplarına bakayım dedim hayallerini tarihi olay gibi yazdığı için okumadım.
görsel

Kilit bitti , bugün de anahtar ı bitirmeyi dusunuyorum. Her Türk gencine okumasını tavsiye ediyorum.
(bkz: mustafa necati karaer)* saygılar.
türklerin anadolu'ya gelişi ve burada devlet kuruşunu anlatır. anadolu'nun siyasi tarihini değil, tüm orta asya'dan anadolu'yu yurt yapmak için gelenleri anlatır. tasvirleri, ruh tahlilleri, tarih içinde dilin gelişimini hissettiren üslup önemlidir.