bugün

arbutus unedo biraderim ilkel türkçe ilk dillerden biridir.
modern insanın kullandığı ilk dilde olabilir ,kalburüstü dilciler in varsayımı bu.
30 bin yıla yakın bir geçmişi var, mö. 6000-3000 kuzeydoğu asya ve orta ve doğu sibirya'da ki ön türklerin kullandığı dil. ondan eskisinin tüm sibirya'da 30000-6000 yaygın olduğu varsayımı kuvvetli .

dünya'da varolan dillerin %99'undan farklı bir gramer yapısı var, buda bizim iddia ettiğimiz 30 bin yıl varsayımını destekliyor.
bugün esas asya eski türkçesine bakıyoruz ,olur şey değil, binlerce yıllık kelimeler (fiil -sıfat vb.)var.
bunlar araştırılırken hayat ağacı ve ahit sandığının siberya kökenli olduğu hakkında bulgular var. yenisey ve lena yazıtları ne halde ulamadım ama enine sonunda çıkacak.
fakat çok eski değil 4000-3000 arası olacaktır.

niye bilemiyoruz çok basit bizim türk dilcilrimiz ve türkologlarmız ,oto boka türk demekten kendi türk tarihi ve kültürüne eğilmemiş.

bir sümer türk diyor diğeri aborijin ,gülmeyin aborijinler türk diyen hamşo profesör var,türkçü.(türkçü demek bela demek türk için)
bunlar gider ancak orhun'da yüzer yada cemal gibi ötüken'de ulur yada avustral'ya da safari yapar.

iskit ve saka kültürü ,iran kaptı haklıda yemeyenin malını yerler ,yazsan hemen yafta aaaa bak iran acemini kolluyor,ermeni diye zırlarlar.

doğu perinçek'in aşina kabilesi moğoldur palavrasını azmıştı bir ara çin belgelerinden ,çürüttük tabi ,aşina'nin saka olduğunu kesinleştirdik ama devlet tarihin umurunda olmadı ..
dert şu aaa altın adam elbisesi. tezi güzelmiş iyi dikmiş. yemin ederim kafa bu.

hepsinin derdi devşirmeliklerine uydurma türklüğü yada anadolu oğuzlarına.(yok böyle bir boy anadolu'da )

buraya gelenler yoksul-fakir-eğitimsiz bozkır köylüleri zaten belli 1000 senede tek eserleri yok.
selçuk'u ayırırım selçuklu devletinden kopup gelenler zaten anında örgütlenip devlet kurmuşlar aama bakmışlar etrafta bir birlik kuracak federasyona uygun topluluklar yok ,çareyi rum kültürüne yanaşmakta bulmuşlar ,koca çölde bir vaha selçuk anadolu'da .
diyeceksin ki niye gözümüzün önünde onlarca beylik.

osmanlı bile 200+250 yıl sonra anadolu'da var olmuş ,o bile 18oo 'de ancak tam hakimiyet sağlamış.
anadolu'da ki de türkçe'ye ivesi yetmemiş bugünkü bozuk türkçe'yi uydurmuş. ne buldu ise katmış kimse sormuyor bu kadar urduca ve hint kelimesi niye türkçede var diye. geçtik arap-fars-rum kelimelerini.

itirazım bu yönde..
sovyet ve son 10-15 yılki rus katkısı olması nu kadarı da olmayacaktı.
görsel