bugün

atatürkçülüğün faşizan eğilimli insanlarca evrimleştirilmiş biçimi.
(bkz: aman dikkat)
(bkz: ilhan selçuk)
(bkz: vural savaş)
(bkz: ali sirmen)
(bkz: emre kongar)
(bkz: götünden sallamanın en güzel örneği)
sokaklarda göğsünü gere gere, cesurca rengini belli edemeyen insanın sözlükte yapması olağan davranıştır gerçeği yansıtmayan iddialardan bulunmak.

türban davasında ret oyu kullanan hakimlere kurşunu sıkan da emre kongar(!) ve yukarıda verilen diğer şahıslardı. tam bir faşistler(!), şiddet eğilimleri var(!). kendisine karşıt görüşte olanların kafasını testere ile keserler.
düşünmeden hemen bkz yapıp kişi isimleri verilebilecek bir başlık. Hemen bkz larda verilmiştir zaten.
tuncay özkan ve mezkur kişinin televizyonuna çıkan paşalar.
recep tayyip atatürkçülüğünü veya kenan evren atatürkçülüğünü doğru ve inandırıcı bulan nöronların, asıl kemalistlere bir başka bok atış biçimi.
ülkeyi camilerden, tekkelerden yönetemedikleri ve hiç yönetemeyecekleri için rahatsız olup, kuduran zihniyetlerin sağa sola yeni bok atma biçimi. kemalizmin anlamını anladınız ve öğrendinizde jakobenini anlamak kaldı sizlere.
ataturkculuk mantikla es anlamliyisa bunlarda cok fazla ataturkcu yani cok fazla mantikli insanlardir. ama dogru herseyin fazlasi kotu cok mantikli olmanin bile en azindan bu ulkede.
nur serter kemal alemdaroglu ve bilimum yokcu tayfa ile baslayan vural savas dogu perincek gibi ustalar ile devam eden ulusalcilik adi altinda yapilan fasizan kemalizm. burdan ataturkculuk ile kemalizm'in farkli seyler oldugunu anliyoruz.
recep tayyip erdogan ataturkculugu gibi degildir. gercek ataturkculuktur ulkedeki parazit ve bakteriyel canlilardan nefret etme onlarin poposuna siki bir tekme atma hissi vardir bu insanlarda.
siyaset literatüründe halka seçme seçilme hakkı vermiş ideolojiye denmeyecek kelimedir jakobenizm. faşizm arıyorsanız monarşi yanlıları arasında, jakobenizm arıyorsanız belli bir dönem için, anayasal sınırlar içerisinde yürütme faaliyeti yürütmek için aldığı oyu, padişahlık beratı sananlar arasında arayınız.
(bkz: avrupa tandanslı bir terim olarak jakobenizm)
(bkz: avrupa birlikçi, milli görüş kaçkını parti olarak akp)
hiç bir anlatım örgüsüne girişilmeden, "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi" olma şeklinin en güzel örneği olan bir yaklaşımla ortaya atılan bir iddianın temelidir.

jakobenizmin günlük kullanımı "ısrarcı köktencilik" ifadesidir. şimdi diyecekler çıkacak, köktencilik ısrarcılıktır diye; öyle değil. amaca ulaşmakta merhale görülmeden, doğrudan, baskın bir şekilde gerçekleştirme arzusudur.

bu, şu gün için zıt bir örnek vermek gerekirse, nurculukta görünmeyen bir durumdur. nurcular - fethullahçılar amaçlarına ulaşmak için değişik şekillere girerek davranabilirler. örneğin, dost meclislerinden taraftar kazanmak için içki içebilirler, eşlerinin başlarını açtırabilirler. oysa jakoben bir nurcu doğrudan fanatik bir şekilde varolan anayasal düzeni, cumhuriyeti inkar eder / yıkmaya çalışır, dil devrimine uymaz, bugün fatih'te bazı bölgelerde yoğun olarak görüldüğü gibi kıyafet konusunda davranır ve mümkünse eş sayısını yüksek tutar.

jakoben kemalizm denen şey, eğer tavizsiz bir şekilde devrimlerin savunuculuğunu yapmaksa, evet; mümkündür. lakin zaten devrimlerle kurulmuş bir ülkede, devrimlerin tavizsizce savunulmasını jakobenizme bağlamak / jakobenizmle ilişkilendirmek abestir.

(bkz: jakobenizm)
daha düne kadar jakobenizmin anlamını bilmeyen cahillerin düdük çalmasıyla birlikte sahiplerinden öğrendikleri şekilde haykırdıkları boş kümedir.
herşeyden önce jakobenizm muhalif olmalıdır. sistemin parçası olan fikir yahut ilkelerin arkasında durmak değil tam tersine karşı durmaktır.
bu anlamda türkiye'de kemalist jakobenizmden bahsetmek mümkün değilken kökten dinci jakobenizmden bahsetmek mümkündür.
türkiye'de kemalist jakobenizmin izlerini arayan ve daha yeni yeni sosyolojik terimleri öğrenenler kemalist jakobenizmi kaçan padişahlara sorup tarihlerini 2008'e değil 1920'lere çevirmeleridir.
radikal basından sosyoloji ve siyaset öğrenmenin hazin sonu böyle götten kavram yaratmaktir malesef.
eski en meşhur temsilcileri temsilcileri şükrü kaya, recep peker gibi isimlerdi. bugün rutkay aziz bu kervanın en öne çıkanlarındandır. bir nevi toplum mühendisliği, ''sen ne düşüneceğini bilmiyorsun biz senin yerine düşündük''te temellenmiştir. allah affetsin ne diyelim.