hukuk kazanmak için matematik çözmek

entry77 galeri0
    26.
  1. Yok herkes hukukçu olurdu yok eler falan filan. Matematiğin işe yaradığı yerler hukukta elbette vardır ma bu da mat 1'e girmektedir. Mal paylaşımı, miras en basit örnektir. integral bir işimize yaramıyor yani gençler can can sibel, sibel sibel can sibel falan diye saçma sapan formül ezberleyerek muhakeme yeteneği artmaz. Okuyarak ve temel matematik bilgisini geliştirerek muhakeme yeteneğinizi arttırırsınız.Eğer mat 2 yerine sos 2 ye yoğunlaşılsaydı kafasından türev çözen hukukçular değil müvekkilini savunabilen hukuk sistemini geliştirebilecek en azından toplum önünde konuşabilecek hukukçular yetişirdi. Bu durumu görmek isteyen herkes herhangi bir üniversitenin sanal duruşma etkinliklerine ya da herhangi üniversitenin hukuk dersine katılabilir.
    6 ...
  2. 25.
  3. olay, matematik günlük hayatta kullanmaktan çok düşünce şekline etki ettiği için gayet normal bir şeydir. mat-1 o kadar etkili olmaz bu konuda ama mat-2 gerçekten etkili olmaktadır.

    analitik geometri vardır bildiniz mi ? heh o da analitik düşünmeyi öğretir insana işte.

    o değil de bu "la nerde işimize yarayacak" ayaklarını biz ilk okulda yapardık, bi 4 işlem bilsek yeter hoca derdik. bakıyorum da o zihniyetten kurtulamamış insanlar var.*
    0 ...
  4. 24.
  5. Elbette hiç matemtik görmesinler demiyorum ama sadece mühendislikte bir anlamı olan integral gibi konuları göstermeyin bari veya katsayısını azlatın. Aynı durum uluslararsı ilişkiler okuyacak birinin tarihten sadece 17 soru çözmesinde de Görülmektedir. O yüzden Kimse savunmasın bu çarpıklığı. Matematiğiniz
    iyiYse gidin mühendis olun. Ne işiniz var hukukta. sonra çoğunuz huku mezunuyum ama işsizim diye geziniyonuz.
    Bi de neymiş matemtik eleyici dersmiş illa
    Öğrencileri elemek istiyosaniz bölüyle alakasiz derslerden sorular soracaginiza bolumuye alakali derslerden secici sorularin sorulmasi daha mantikli olur ama bu ulkede mantikli bir is yapildigi nerde gorulmus.
    3 ...
  6. 23.
  7. hukuksuz,adil olmayan bir uygulamadır.
    0 ...
  8. 22.
  9. 3 senedir tek bir sayı görmemiş bi' hukukçu olarak aslında gerekli diyorum.
    kafayı yemek üzereyim, bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama kısmi integrali özledim!
    1 ...
  10. 21.
  11. üniversite giriş sınavlarındaki inanılmaz mantık hatasıdır.
    1 ...
  12. 20.
  13. "sen şimdi tüm kanunları ezberliyo musun yeaa?" diye soran zihniyetin eleştirdiği durumdur efendim bu. muhakeme yeteneğinin gelişimi için şarttır.
    3 ...
  14. 19.
  15. Eğitim sisteminin çarpıklıklarından yalnızca biridir sorsan analitik düşünmeyi geliştiriyo ondan derler aslında saçmalıktan başka bişey değildir aynı durum tıp okuyacak birine yoğun bi şekilde fizik dersi verilmesinde de görülür. Kanaatimce bu kadar ayrıntılı matematik ve fizik yalnizca mühendislik okuyacak öğrencilere verilmeli ve sınav sistemi buna göre düzenlenmelidir. Sırf matemtiği iyi olduğu için hukuk okuyabilen ama ezberi iyi olmayan insanların avulat olup boşta gezmesinin nedeni de budur.

    Edit: cidden analitik düşünceyi geliştirir yazanlar
    Olmuş. Ne analitik düşünceymiş arkadaş. Bütün matematikçilerin analitik düşünmesi iyiyse. Bırakalım onlar yönetsin bizi.
    2 ...
  16. 18.
  17. meslek lisesinde elektrik bölümü okuyup öss tercihlerinde elektrik mühendisliğinin alan dışı kalması sebebiyle elektrik mühendisliğini seçememek kadar saçmadır.
    6 ...
  18. 17.
  19. hukuku kazanmak için olmasa da, ileride hukukçu olacak kişinin muhakeme yeteneğini güçlendirdiği için yararlıdır.
    1 ...
  20. 16.
  21. karmaşık problemlerin içinden çıkmak için gerekli olandır. sonuçta bir avukat olarak masa başında bir şairin bilmem ne şiiri üzerinde kafa yormayacaksınız değil mi?
    1 ...
  22. 16.
  23. Doğrusu da budur. Hukukla matematik mantık olarak aynıdır aslında. Matematikte tüm formülleri bilebilirsin, hepsini ezberleyebilirsin lakin mantığı kavramadığın, yaratıcılık ve pratik düşünme yeteneğin olmadığı sürece bunları kullanmakta daima güçlük çekersin. Hukukta da durum böyledir, bütün yasalaraı ezberleyebilirsin lakin işin mantığını kavrayamadığın ve yaratıcı olamadığın sürece bunları pratiğe dökemezsin. Ne hukuk sadece ezberdir, ne matematik sadece formüldür. ikisinde de önemli olan mantıktır.
    2 ...
  24. 15.
  25. isletme okumak icin temel hukuk dersi almakla aynidir. bir mantigi yoktur.
    0 ...
  26. 14.
  27. sınav sisteminin saçmalıklar üzerine kurulu oldugu bir ülkede yatırganmaması gayet normal bişey gibi sineye çekilmesi gereken bir durumdur .
    1 ...
  28. 13.
  29. mantıklı olandır. hukuk sanıldığı gibi ezberden ibaret değildir. evet ezberlenecek çok şey vardır ama uygulamada mantık denen şeye sahipseniz devreye sokmanız gerekir. matematik sadece hesaplamak toplama çıkarma gibi işlere yaramaz. matematik beyni en fazla geliştiren, kullanım kapasitesini arttıran derslerden biridir. bu sebeple mesleğe bağlı olmaksızın her gelişmekte olan beynin ihtiyacı olan şeydir matematik. azıcık düz adamlıktan çıkın yahu.
    (#7873178)
    3 ...
  30. 12.
  31. matematik öğrencileri eleyici bir niteliğe sahip olduğundan, hukuk fakültelerinin de en iyi öğrencileri kabul ettiğinden şaşılmaması gereken durumdur.

    Ayrıca matematiğin bazı konuları muhakeme yeteneğini geliştirdiğinden lazımdır hukukçuya.

    Onun haricindeki limit-türev-integral üçgeni hukukçu olsanız da karşınıza çıkmaz.
    1 ...
  32. 11.
  33. yasaları ezberlerken hukuk öğrencilerinin polinomları ne yapacağını merak ettiren durum.
    3 ...
  34. 10.
  35. her bilim dalı gibi hukukta beyni kullanarak anlaşılır öğrenilir. beyni zekayı geliştiren de sonuç itibarı ile matematiktir.
    2 ...
  36. 9.
  37. bu durumun gerekliliğini dersaneye gittiğim yıllarda matematik bölüm başkanı kalite bir hocamız çok güzel anlatmıştı. anlattıklarından aklımda bir şey kalmamış olsada durumu şöyle kurtarabilirim :

    avukat vb. olacak adamda bi havuz probleminin ya da bi trigo sorusunu çözecek nantık* olmalıdır.
    1 ...
  38. 8.
  39. gerekli olandır, çünkü hukukta olaylara farklı veya geniş açılarla bakabilmek gerekir matematikte bunu insana katan bilimlerden biridir.
    2 ...
  40. 7.
  41. kesinlikle kazandıracak tavsiyedir.
    edebiyatı herkes hallediyor da, matematik yapmak biraz göt istiyor.
    son yılların sıralamalarını incelediğinizde; lys'den 75 civarı matematik yapıp fen'den içler acısı net yapan insanlar akıllılık edip edebiyat sınavına da giriyorsa soruların yarısını yapması yetiyor neredeyse.

    o yüzdendir ki sözelden gelen biri olmama rağmen şuan tıp okuyorum.

    hal bu.
    2 ...
  42. 6.
  43. tıp kazanırken fizik çözmekle farkı yoktur. aynı zamanda psikoloji ve felsefe bölümlerine girebilmek için matematik çözmekle kardeş durumundadır.
    1 ...
  44. 5.
  45. mat çözmeye müsait bir beyin yoksa hukuk bitirilmez ama sanat tarihi okunabilir.
    2 ...
  46. 4.
  47. türk eğitim sisteminin özetidir.
    6 ...
  48. 3.
  49. doğrudur. zaten birtek zor olan matematiktir. onu da kaldırırsan her önüne gelen sınavda fuller.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük