devlet hastanesi vs özel hastane

    6.
  1. Aslına bakarsanız devlet hastaneleri her türlü donanıma ve imkana sahip. Ki bazı durumlarda özel hastaneler bile devlete sevk ediyor. Tam bir teşhis konulması adına. Devletin artıları bu. Gel gelelim eksilerine....
    Hasta memnuniyeti sıfır, doktorundan hemşiresini tutun da sekreterinden hasta bakıcısına kadar hepsinin burnu on karış havada tipler.

    Soru sorarsınız cevap vermezler, soruyu yineleyince cırlarlar. Hele de sekreterler sanki torpille orda değilmiş, Oxford mezunuymuş gibi egolarından geçilmez.

    Doktorlarına gelecek olursak; gören de karşısındaki köyden inmiş ilkokul terk bi insan, türkçesi kıt veya salak da doktorumuz daha fazla küçük duruma düşürmek için binbir çaba sarfediyor.
    Keşke bu çabayı hastaları iyileştirmek için harcasalar.

    Özel hastane diyorum. Ver parayı misler gibi ilgilensinler.
    10 ...
  2. 32.
  3. paranız olmayıp ameliyat olmanız gerektiğinde özel hastaneler hayrına ameliyat yapmaz.

    böbrek nakilli biri abiniz, kardeşiniz olarak kısa süre sonra idrar yolları tıkanması * nedeniyle 8 yıl sürecek sonda ile yaşadım (2013-2021).

    böbrek naklini yapan özel bir hastane. o hastane ameliyat riskli dedi ve 30.000 liraya varan ameliyat ücreti istemekte idi.

    ameliyat riskli ve zor olduğundan her hastane ve her doktor yapamıyordu.

    o hastanede nefroloji doktoru Ankara şehir hastanesini tavsiye etti. riske rağmen Ankara şehir hastanesinde üroloji hekimi doktor bey ameliyatı başarılı şekilde yaptı. ameliyatı SGK kapsamında oldum. 2 yıldır sorun yaşamıyorum.
    6 ...
  4. 4.
  5. Hastane değil doktor önemlidir.
    iyi bir doktora rastlarsanız nerede olursa olsun iyileşirsiniz Yoksa sürünürsünüz.
    Doktora gitmeden önce internette özgeçmişine bakın, bitirdiği okul, aldığı egitimler, tecrübe, hasta Şikayet ve övgüleri önemlidir.
    Hastaneye güvenilmez. iş doktorda biter.
    6 ...
  6. 10.
  7. Bir haziran ayında Annemi devlet hastanesinde dahiliyeye kontrole götürdüm. Bazı tahlil değerleri yüksek çıktı. Doktor her şey normal deyince ama şu şu degerler normalin üstünde dedim.
    it herif sordum diye beni dövecekti neredeyse. "Benden sağlam. daha ne istiyorsunuz." diye bizi başından savdı.
    iki ay sonra annem böbrek yetmezliğinden yoğun bakıma kaldırıldı. Az daha ölüyordu. Doktorları "aslında bu durum geliyorum demiştir. Şu şu değerlere bakılsaydı yüksek olduğu görünürdü. Önlem alınırdı." dediler. Bakıldı ve görüldü zaten. Ama gereği yapılmadı.
    Ne diyorduk?
    Hastanelerde kuyruh yoh.
    Ehonomi çoğeyi.
    4 ...
  8. 2.
  9. devlet hastanesi mi özel hastane mi diye sordu hocamız üniversitenin ilk senesinden son senesine kadar. ilk sene cevap veremediğimiz için takı tasarım sınıfına mı geldim ben diye takılırdı bize. tabi sonra öğrendik bişeyler. anlatayım hatırladığım kadar. devlet hastanede öyle doğum yaptığınız zaman çiçekli çarşaflar, süslü kapılar, "hoşgeldin canberk"ler vs. olmaz. Çünkü bu özel hastanenin cazibesine mahsus bişey. devlet hastenesi sgknın bir kısmını ödemiş olduğu tedavi masraflarını, kullanılan aletleri falan ödeyebilmek için hastadan daha fazla nasıl para alırım politikasıyla kafa yorar. mesela hocamın verdiği bir örneği söyleyeyim. diz protezi takacağımız hasta için sgk %75 oranında bir ödeme yapıyorsa gerisini hastane kendi bütçesinden karşılamak zorunda kalır. Hastane de bu durumda oranı biraz olsun telafi edilebilir duruma düşürmek için hastadan gerekli olmasa da bir işlem yaparak para koparmaya çalışır. özel de de bu böyle ama en azından devlet zorunda kaldığı durumlarda bu stratejiyi uyguluyor. ayrıca özel hastanede doktorun çıkarken odasının ışığını açık bırakmasına kadar rapor tutuluyor. ameliyatlarda ne kadar süre kaldığı, bir günde kaç hasta muayene ettiği, kaç protez taktığı, hastasını kaç gün yatırdığı ve ne kadar sürede taburcu ettiği gibi bir sürü konu rapor halinde tutuluyor ve bu da doktorda bi stres yaratıyor. hastanın yatıyor olması gerekirken doktora yapılan baskı yüzünden hasta taburcu eden doktorlar çok oluyor. daha çok uzunca yazabilirim de yoruldum. hadi bağğğyy
    4 ...
  10. 34.
  11. Her ikisine de güven olmaz. Biri ilgisizlikten, diğeri gerekli gereksiz istediği, tahlillerle şişirilmiş astronomik faturalarla öldürür. Velhasil sağlık ve eğitim sektörü, çok kirli ve pislik bir sektör.
    3 ...
  12. 25.
  13. çok ciddi meselelerde özele gitmek şart.(doğum,diş gibi) ufak tefek hastalıklarda devletin hasta muayene etmekten bıkmış doktorlarına gidebilirsiniz. yüzünüze bakmadan teşhis kor, hastalık hikayesi almadan reçeteye bişeyler karalayıp önünüze atarlar. genellikle teşhis yanlıştır çünkü işlerini ciddiyetle yapmazlar. klasik memur zihniyeti bu doktorlara sinmiştir.
    2 ...
  14. 11.
  15. Adana’da devlet hastanesinde randevu almak isterseniz 1 ay sonraya veriyorlar.

    Özel hastaneler de ateş pahası.
    2 ...
  16. 28.
  17. Özel hastaneler pahalı değillerdir uzman hekim muayenesi olsun makine/kan testleri olsun gayet ucuzdur son dönemde alım gücünün aşırı düşmesi özel hastaneleri pahalı gibi gösteriyor. Devlet hastaneleri uzman hekimlere hakkı olduğu ücret güncellemesini yapınca özel doktorlar da boş durmadı onlar da hakkını istediler bunun karşılığı fiyatlara yansıdı gayet doğal bir durum. Mesela uzman hekim 100k maaş alsın ama muayene ücreti 10 dolar mı olsun? fakirleştiğimizi kabul edersek her şey daha anlaşılır olacaktır.
    2 ...
  18. 3.
  19. Devlet hastanelerinin hizmet kalite hijyen anlamında sıçtığı abesle iştigal. Bir keresinde hiç unutmuyorum sene 2013 falan devlet hastanesinde psikiyatri hekimine gittim. 6 kişiyi aynı anda muayeneye sokup herkesin içinde neyi dert ediyorsun neyin var diye saçma salak sorular sormuştu. Gülümseyip kendimi dışarı attiydim.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük