bugün

özetle kürtler ve demokratlar taşı kaldırmak için ellerini taşın altına soktu ve taşın altından akrepler çıktı.
14 mayıs 2023 seçimlerinin özeti şudur.

türkler kazandı...kemalistler, atatürk çizgisindeki türk milliyetçileri kazandı...

neden mi?

çünkü Parlamentoda MHP ve iyi Parti'ye muhtaçlar.
Cumhurbaşkanı seçebilmek için Sinan Oğan'a oy veren seçmene muhtaçlar.

Kısacası, Türk Milliyetçilerine muhtaçlar.

Bu bizim dağılmış halimiz, bir de birleşsek var ya, kaçacak delik ararsınız...

Onlar çoksa biz Türküz...

görsel
kürtler o taşa bir daha dokunmaz. kürtlere dokunmayan akrep bin yıl yaşasın diyecekler.
özet:
millet ittifakı:
- sırtını başka ülkelere değil, duvardan başkasına dönme.. halk sevmiyor..
- halk vatanın geleceğini tehlikede görüyor, dışarıda bu kadar savaş varken ben siha'lara soruşturma açarım, içeride vatan hainlerini palazlandırırım demek alerji yaratıyor.
- algı operasyonu seviyesindeki sosyal medya ve anket çalışmalarıyla seçim kazanılmıyor,
- örgütçü oyları o derece kıymetli değilmiş,
- en kuvvetli olduğun dönemde kendi ittifak arkadaşına, eski partidaşına sırtını dönersen, yarın millet üstüne güler. kibir hiç iyi bir şey değilmiş..
- seçilme şeklin hiç demokrat değilmiş, adını gandhi, demokrat dede koymakla bu iş olmuyor. ben de kartvizit superman yazabilirim, ama uçtuğuma kimse inanmaz.
- islamcılar'ı tokatlar, evlerine yollarım diyebilirsin, ama karşındaki "çarıklı erkan-ı harp" beş dakikada seni 35 milletvekili tokatlar.

cumhur:
- güven oyu tazeledin, kabul; ama halk belli şeylerden rahatsız..
- gençler liyakat konusunda, iş konusunda, bütün ülke aş konusunda çok büyük rahatsızlık duyuyor.. soğan, sarımsak fiyatından şikayet etmeyi vatan hainliği saymak yerine, kıytırık bir kilo elmayı 20 liranın altına çekmeyi düşünmezsen; 75 yaş üstü seçmeninin bir kısmı, gelecek seçimde yaşıyor olmayacak ve sen gençlerden oy alamıyorsun.
- millet kira artışının yüzde 25 artmasından rahatsız. o adam o evi aylık %2 bileşik faizle alıyor. senin ceremeni çekemez..
- millet bu göçmen sevdasından, lüzumsuz "güya" yatırımlardan, garantili ödemelerden yılmış durumda.. eğer kılıçdaroğlu çok büyük maddi hatalar yapmasaydı ittifakın toplamı %44'te kalabilirdi..
- insanlar kentsel dönüşüm istiyor.. böcek yuvası gibi eski püskü dairelerin 4 milyon lira olduğu istanbul'da, gidip düzgün bir oy alamazsın.
- aile kurumunun geleceği insanları endişe ettiriyor. refah bu konuda iki kere cik etti, çok cahilce ama kesin bir reaksiyon aldı. süresiz nafakaymış, bilmem neymiş; bu dört yılda hiç bir sosyal probleme çözüm bulunmadı.. en basitinden sokak hayvanları konusunda vahşet içermeyen bir çözüm bulunması mesela, iki dakikalık bir şey.. ama nedense milyarlarca dolar mama lobisine aktarılıyor, millet sokakta gezemez halde, hayvanlara da yazık ama devletin ipinde değil.. bunun gibi hiç bir soruna el atılmadı.. sonuç ne oluyor? millet birbirinden kesin çizgilerle ayrışıyor, insanlar gruplaşıyor, gruplar arası geçiş mümkün olmuyor, karşı taraf kadar senin de oy oranın sabit bir noktaya gidiyor.

soru:
- iyi parti ve meral akşener ittifaka neden sadakat göstersin?
- saadet "vesaire" partilerin meclis'te, kendi gruplarında ittifaka sadakat göstermelerinin potansiyel nedeni ne olabilir? ak parti'nin zaten kendilerine ihtiyacı bile yokken, kendilerini neden millet ittifakı'na yakın konumlandırsınlar? ak parti'ye karşı pazarlık güçleri dahi yok, canı istese kendilerine bu zamana kadar verdiği imtiyazları (özel üniversiteler falanlar filanlar) alabilir, şimdi küçücük bir tebessümle bile yuvaya koşmayacakları ne malum? chp, kendi seçtirdiği adamla, kendi aleyhine önerge yerse, seçmeni yönetime ne tepki verecek?
Şüphesiz ki ibnelik bir olaydır.
Öncelikle en başından beri Kılıçdaroğlu'nun kaybedeceği belliydi.
Sosyal medya dan anketlerden yola çıkılmaz. Bu ülkenin muhafazakar sağ kesimden oy alamadan kimse iktidara gelemez. Anadolu insanını tanımadan kimse iktidara gelemez. Öncellikle merak akşener masadan kalkarken haklıydı. Eğer Mansur başkan aday gösterilip HDP ile ipler koparilsaydi suanki oydan fazla alırdı. Ki Mansur başkanın etrafında tüm milliyetçi kesim birlesirdi. Sinan Ogan aday olmaz desteklerdi.ama Kılıçdaroğlu'nun egosu ben duygusu ona pahalıya patladi. Meral Akşener masaya geri donmese oyu daha yüksek olurdu iyi partiden MHP ye geri dönüş oldu secmende. Ayrıca bu seçimin kazananı altılı masanın 4 lüsü oldu.toplamda CHP ye yüzde 1 bile oy kazandirmadan 37 vekil cikardilar.. hiç biri seçimde çalışmadı yanngelip yattı masraf etmedi ve kazandı ... Bu seçimin kaybedeni CHP ve iyi partidir . Kazananı ise Sinan Oğandir. Gelelim akp ve MHP ye. AKP yerelde oy kaybı yaşıyor MHP de artış var. Kılıçdaroğlu milyon kez seçime girse kazanamaz. Erdoğan in siyasetine gücüne algısına kimse yetişemez. Ama cumhurbaşkanlığı sisteminde gördüğümüz su ki demokrasiden uzak ve halkın bütününü temsil edemeyen kör topal bir sistem. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na oy atmak istemeyen kesim ne olacak? Yada 49.5 oy alan kişi halkı temsil etmeyecek te 50.5 alan mi temsil edecek? Nerde demokrasi .. il vekilliginide kaldırsinlar artık seçimde sadece partilerin olduğu oy ousulasina mühür basarak en çok oy alan parti başkanı cumhur başkanı olsun listesindede 1den600 e kadar adaydan orana göre vekil olsun. Vekiller daha sora illere dagitilsin. Sanki ilden çıkıp ilimi savunup hatrlayip sorun mu cozuyorlar. Tam demokrasi için şart bu. ikinci turda Erdoğan 55-45 le alır belki fark daha yükselir.
tekrar deneyiniz.
erdoğan ikinci turda kazanacak gibi çünkü oğan'ın oylarının yarısı falan belki daha fazlası erdoğan'ın kendi kalesi olan illerden gelmiş. bunlar akp + oğan, mhp + oğan yapmışlar büyük ihtimal. oğan'ın oylarının hepsini eğer desteklerse kk'ye götürme imkanı zor gibi ama belli olmaz. ek olarak oy kullanmayan, hatalı oy kullanan toplamı 11 milyon galiba seçmen var. bunlar oy kullanmaya giderse kk'nin şansı artabilir veya bunlar akpli ise erdoğan farklı kazanabilir.

mecliste ise millet ittifakı sıçmış görünüyor...