bugün

kemalizm

sürekli arkasına sığınılarak birşeylerin yapıldığını idda edenler, genelde bu düşünceyi sevmeyen insanlar bütününü oluşturular! evet, bazı fevri olaylarında olduğu doğrudur ve bu zaman içinde oratay da çıkmaktadır; ancak hangi atatürkçü bu düşncenin arkasına sığınarak zengin olmuştur, hangi atatürkçü bu düşünceyi siper ederek yatlar-katlar-havuzlu villalar sahibi olmuştur, hangi atatürkçü bu düşünceyi kullanarak etrafına insanlar toplayıp onlardan para kesmiştir, hangi atatükçü sırf atatürkçü olduğunu ileri sürerek kamudan rant elde edip belli bir makama gelmiştir ya da hangi atatürkçü "cumhuriyete küfür ediyolar" diye bir yer basıp kanlı katliamlara imza atmışıtır, hangi atatürkçü ha? cevabını ve bir örneğini gösterin bakalım? eğer atatürkçüler bu yöntemi izlemiş olsalardı, bu atatürkçülüğün sonu olurdu, ama olamadı ve bu hiç bir zaman da olmayacak, amacınıza ulaşamayacaksınız! ne kadar çamur da atsanız, türlü laf oyunları ve demokrat tavırlar ile laf da soksanız bunu başarmayacaksınız! çünkü atatürkçü olmak, bir partinin un-pirinç-yağ dağıtarak partisine adam çekmeye benzemez, atatürkçülük gönül işidir, iman işidir; bu iki. gönlünde iman ve vatan sevgisi olmayan insanların anlamsıda çok zordur, onlar ver ha atatürkçülüğün imkansızlıklarından, atatürk'ün bile atatürkçü olmayışından falan bahseder dururlar ancak! eğer, atatürkçülüğü eleştireceklerse başka yollar bulsunlar bu tip sığ ve üstü kapalı hakaretler bu düşünceyi zayıflatmaktan çok güçlendirirler!

esas bu ülkede din gibi yüce bir değerin ardına saklanılarak birşeyler yapılmaktadır ve bu yapılan şeyler rant elde etmekten tutun da vatan hainliğine kadar gitmektedir. etrafınıza bakın, düşünün ve silkinip kendinize gelin.

not: bu arada, kemalizm diye birşey yoktur, batıda böyle bir dillendirme olduğu doğrudur; ancak gerçeği atatürkçülüktür! bazı sözler halk ağzına oturduğu için biraz zor kalkar.