bugün

bellboy

öbüro departmanının en alttaki erkek personelidir * aynı zamanda gelceğin resepsiyonist adayları olup şuandaki bir çok şehir otelinin başındaki genel müdürler bellboy'luk ile işe başlamışlardır. valiz taşımak ve misafire eşlik etmek işlerinin sadece görünen yüzü olup en basit tabirle resepsiyonun pisliğini temizler.

oteldeki diğer personelden çok farklıdırlar ve bazı otellerde gerçektende kısnılırlar. otellerdeki en büyük bahşiş geliri kendilerine ait olup, oteldeki tüm personelle samimi olmak durumunda kalırlar. bunun nedeni ise resepsiyonun tüm iletişimini ve evrak getir götürlerini bellboyların yapmasıdır.

vale hizmeti, uyandırma servisi, room check, misafir karşılama ve uğurlama, odalara gidicek şeylerin götürülmesi * , resepsiyon, rezervasyon, santral ve bellboy ofisinde gerekli tüm kullanım eşyalarının depodan çekilmesi bellboylara aittir. * bunların dışında bazı oteller işi abartarak resepsiyonun ve lobinin temizliğini bellboylara yüklemişlerdir (bkz: çeşme altın yunus).

son olarak kaliteli otellerde gerçekten kalifiye olan ve oteldeki diğer tüm normel personelden * daha bilgili ve eğitimli oldukları görülür.

kişisel not: eğer otelciliği meslek haline dönüştürmek isteniyorsa çalışılabilcek 2 departmandan biridir.

edit: bu bilgilerin hepsi 4 ayrı otelde bellboy olarak çalışmış olan birine aittir. (bkz: ben)
çok sonra gelen edit: #4982815 şeklinde saçma sapan olaylarla da karşılaşa bilen personeldir. *