bugün

best seller

Vasat yapımlardan öteye gidemeyen John FLynn'ın yönettiği rutin bir polisiye filmi. Çok önemli değilse başroldeki oyuncuları sayesinde de sıkınılmadan izlenebilir.
New Yorklu polis Meechum, başından geçen olayları anlattığı kitaplarıyla belli bir ilgiyi uyandırmış, ama gerçek başarıyı henüz yakalayamamıştır. Profesyonel bir katil olan Cleeve, baştan çıkarıcı bir teklif sunar: Akıllara durgunluk veren bir olayı anlatacaktır. Cleeve, bir jholding patronu hesabına, bir dizi cinayet işlemiştir. Ancak, adam şimdi onu dışlamaktadır. Cleeve, her şeyi Meechum'a anlatarak intikam alacaktır. Holding patronu, bu iki adamı öldürmek için harekete geçer.
iki ahbabın bir araya gelip bir olayı çözümlemesi, Sherlock Holmes - Dr. Watson öykülerinden bu yana polisiyede çok bilinen bir klişe. Larry Cohen, senaryosunda bu işbirliğinin alışılmadık bir çeşitlemesini sunuyor. Meechum, polisliği bir yana bırakıp başarılı bir yazar olmak ister. Cleeve de kendini daha çok bir 'işadamı' olarak görür. Ama, yapabilecekleri şeyler sınırlıdır. Bir kere, polis ve katil rolleri bazen kolayca karışmaktadır. Ayrıca polis ve katil rollerini 'yasa ve düzen' değil, toplumun ekonomik ve siyasal durumu belirlemektedir. Bununla oynamayı denemek, ölümcül sonuçlar doğuracaktır. Cohen'in senaryosu işte böyle çok sağlam ve tutarlı. Ama John Flynn'ın yaklaşımı, ne yazık ki çok yüzeysel kalmış.

Yönetmen : John Flynn
Senaryo : Larry Cohen
Görüntü : Fred Murphy
Müzik : Jay Ferguson
Oyuncular : James Woods, Brian Dennehy, Victoria tennant, Allison Balson, Paul Shenar

1987 ABD yapımı, 110 dakika