bugün

türkiye den soğuma sebepleri

ülkede siyasetten nemalanan bir kesim var. bu kesim iktidar kimse ona yanaşıyor ve menfaat elde ediyor. bu herkesin yapabileceği bir şey değil. genelde toplumda etkileri olan, iletişim kabiliyetleri yüksek, ekonomik, sosyal gücü bulunan, akrabalık bağları sağlam olan vs kişiler iktidarda kim varsa ona ulaşıyor ve kendisine ayrıcalık talep ediyor. verilen bu ayrıcalığın karşılığı da iktidar açısından oy, destek oluyor.

kendi işine odaklanmış, sessiz sakin, başkalarının hakkını yemekten çekinen, iletişim becerileri az, toplumda etkisi zayıf kişiler ise hangi iktidar gelirse gelsin ya haksızlığa uğruyorlar ya da haklarını alamıyorlar.

siyasetten nemalanan kesim kendisini tutarlı olmak zorunda hissetmiyor. bir kaç örnek vereceğim. chpli olduğunu düşündüğü kendi yöneticisine seçimlerde chp'ye oy verdiğini söyleyip (bu sayede yöneticisi ile arasını iyi tutma derdinde), akp'lilerin torpili ile(akplilere akpliymiş gibi davranıyor) de oğlunu kamu kurumunda işe sokanlar var.
aslında pek de dindar olmayıp akp iktidara geldikten akp'ye yanaşıp güzel kamu kurumlarında işe girenler var.
daha çok sol görüşlülerin hakim olduğu bir kurumda kurumdakilerin kendilerine yakın görüşteki kişiyi bir pozisyona yerleştireceği sırada akp daha yeni iktidara gelmişken kendisi de akp'li olmadığı halde akp'den referans bulup o pozisyona yerleşen insanlar var.

yani imkanı bulunan, hak yemekten çekinmeyen pek çok insan kendisine menfaat sağlayacak siyasi pozisyonlara giriyor. benzer durum iş adamları için de geçerli.

gelecekte iktidar değişirse bu menfaatçi kesim yeni iktidar yapısı içerisinde de yanlayacak yolları bulacak ve menfaatini elde edecektir.

diğer taraftan siyasetle işi olmayan, kendi halinde, dindar olan, olmayan insanlar ise siyasi itişmelerden en büyük zararı göreceklerdir. çünkü siyasetle işi olmadığı için ya da iktidara erişmek için iletişim kanalları olmadığı için sesi çıkmayacak ya da sesi çıksa bile duyulmayacaktır. iktidar tarafından da karşı cephe olarak değerlendirilecektir.