bugün

hindistan pakistan savaşları

halkın %90 ı müslüman olan keşmirde halk, pakistana bağlanmak istiyor. hindistan ise vermek istemiyor. sonra halk silahlı örgütler kullanıp gerilla tarzı hindistan ordusuyla yıllardır savaşıyor tabi pakistanın büyük desteğini de unutmamak gerek.

en son bir saldırıda 200 hint askere ölüyor. misilleme olarak hint ordusu pakistan sınırını geçip bombalıyor. pakistanda buna misilleme olarak sınırı geçip 2-3 askeri üssü ele geçiriyor.

bu süreç hindistan için bir yıkım olacak gibi. hindistanın bölgede müttefiği yok. çin ile pakistan arasında büyük bir müttefiklik söz konusu. aynı şekilde amerika ile pakistanın arası iyi. hindistanın görünürde tek müttefiği rusya.

ayrıca avrupanın orosbusu emanuel macron piçi hemen hindistanın yanındayız demiş. hindistan son zamanlarda israil ile el ele geziyordu.

bütün bunlar hintli köpeklerin bok yemesi. ulan daha aç karnınıza doyuramıyorsunuz. kadınlar sokaklarda gezemiyor her an tecavüz yaşanıyor diye. senin neyine kaşmir.

ayrıca iki ülkede nükleer başlıklı füzeler olmasına rağmen füzelere karşı bir savunma sistemi yok. çin, pakistanı rahatlıkla bu füzelerden koruyabilir ama hindistanı şuan koruyabilecek bir sistem ve bölgeye yakın müttefiki yok.