bugün

fatih altaylı

bugün güzel bir yazı yazmış yazar, nerdeyse yazının tamamına katılıyorum...

biri hariç..

vapurda kızlar gülüyormuş. adamın biri rahatsız olmuş, gülmenizden rahatsız oldum demiş.
genç kızlar şaşkın… bir şey yapmadık güldük demişler.
adam herkesi rahatsız ediyorsunuz diye bağırmış…
orada oturan bir başka adam yo ben rahatsız olmadım demiş...
bu sefer o rahatsız olmadım diyen adamın üzerine yürümüş ipinden boşanmış ipsiz...

bu tip durumlara bende denk geliyorum. eğer burada bahsettiği kızlar şöyle kendi aralarınca hafifçe gülmüşlerse bence sorun yok sorun o aşırı müdahale eden ipsizdedir. ama eğer ortalık o. su ya da saba tümer gibi gülüyorlarsa bence bir sorun vardır. vapur, tren, otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında kimisi kitap okuyor, kimisi belki işinden çıkmış yorgun, belki patronuna kızmıştır herkes kendi aleminde. böyle ortamlarda mümkün olduğu başkalarını rahatsız etmeden yolculuk yapılması gerekiyor..

sonuç olarak gülmek güzel bir şey rahatsız olmak yanlıştır çıkarımı yanlıştır. kendisinin de yukarıda onlarca ayılığın, kroluğun altında hep bu bana göre bu yapılan doğru, iyi, güzel anlayışı var… sana göre bir ölçü olamaz sen ayının biri olabilirsin ama farkında olmayabilirsin oysa çevrendekileri iyi izlersen orda doğru davranışın ne olduğunu aklın bozulmamışsa anlayabilirsin…

fatih altaylı sanırım fildişi kuleden yazıyor. muhtemelen milyonluk villada oturuyor ve milyonluk lüks otomobile yolculuk yaptığı için diğer konuların aksine burada zırvalamış. en son ne zaman toplu taşıma yapan bir otobüse ya da vapura binmiş merak ediyorum..

https://www.haberturk.com...47335-mutsuzum-rahatsizim