bugün

levent kırca nın işçi partisine katılması

Bu ülkede sanatçılar, özellikle tiyatro sanatçıları her zaman hor görülmüştür, çok uç örnekler haricinde açlıktan fakirlikten kıyıda köşede ölüp gitmişlerdir.

Eminim ki Levent Kırca da belirli zamanlarını büyük sıkıntılar içerisinde geçirmiştir. Dahası kendi arkadaşlarının, yoldaşlarının orada burada cesedini bulmuş mudur? evet bulmuştur. Gazetelerde okuyoruz bir zamanların sanatçısı, değerli tiyatrocusu istiklal'de bankta ölü bulundu, evinde yalnız ölü bulundu, parasızlıktan hastaneye yatamadı ayağı kesildi diye.

Bütün bunların Levent Kırca'nın dünya görüşünü şekillendirmesinden doğal ne olabilir? Onca başarılı projeye rağmen, onca yeteneğine rağmen, hala o salak Demet Akalan'ın, Hande Yener'in veya mankenlerin kazandığı parayı kazanamamak nedir? isyan etmez misiniz?

Etmezseniz salaksınız.

O yüzden çirkin siyasal duruş demeden önce ülkedeki gerçekleri görün, bu kadar cahil, bu kadar gözünüz kapalı olmasın: yaratıcılığın, yeteneğin cezalandırıldığı bu ülkede, yobazlığın, hurafelerin prim yaptığı bir ülkede, gerçekten düşünen, bir şeyler üretmeye çalışan, zeki insanların gidip AKP'ye veya MHP'ye üye olmasını bekleyemezsiniz herhalde değil mi?

AKP'nin propagandasını yapan bütün ünlü isimlere bakın: Hepsi birbirinden yeteneksiz, birbirinden yalama tipler. Bir de HDP'ye oy vermekle suçlanan, cihangir solcusu diye aşağılanan tiplere bakın. Aradaki zeka, kalite, bilgi ve kültür birikimi farkını görmemek mümkün mü?

Bunları tartışmak, bunların nedenlerini irdelemek yerine, vatan haini, çirkin siyasi görüş gibi basit terimlerle olayı kapatıp kendi vicdanlarınızı rahatlatmak ne kadar kolay değil mi?

Vedat Gök, Yaşar kemal, Orhan Pamuk, Nejat işler, Levent Kırca, Tarık Akan, Leman Sam ve aklıma gelmeyen nice başka sanatçı...hep çirkin siyasi görüşle, hainlikle suçlanan sanatçılar. Ama hepsi birbirinden yetenekli sanatçılar. Bunların hepsi mi yanlış? Bunların hepsi mi vatan haini? Bu insanlar mı aptal siz mi? Bunların hiç bildiği, farkına vardığı bir şey yok mu? Oturun bunu bir düşünün lütfen.

Bir kerecik olsun düşünün...