bugün

yeditepe üniversitesi

tercihler yaklaşırken şöyle bir özetlemek gerekirse:

eğitim: mühendislikte gerçekten kaliteli bir eğitim sunan bir üniversite. (diğer bölümler hakkında pek fikrim yok, ama hukuk, tıp ve diş hekimliği de çok övülür) hem öğretim üyeleri, hem asistanlar, gerçekten istekli olduğunuzu anladığı sürece size zaman ayırmaktan kaçmaz. dersini aldığınız her konu hakkında kendinizi yeterli hissedeceğiniz, tüm dersleri ingilizce olan, bir de kazık mı kazık ingilizce hazırlık sınıfı bulunan üniversite. erasmus gibi bir kaç imkan var; onları zaten okumuşsunuzdur diye ben açmıyorum burada. diğer entrylerde bahsedilmiş. genel olarak eğtim konusunda gayet iyi bir eğitim verilen, geleceğe yönelik her türlü imkana açık bir üniversite.

kampüs: kayışdağı'nda bulunan büyükçe bir kampüse sahip. adından da anlaşıldığı üzere 'dağ' başında bir üniversitedir. çoğu insan 'şehirden uzak' gibi şeylerden yakınsa da ben kampüsü seviyorum. orman havasını sürekli içinize çektiğiniz, insanın içini açan bir kampüsü var. bahar vakit çimenlere uzanıp sınavlara çalışılması, muhabbet edilmesi falan insana huzur veren bir etmen. ama şehirden uzak, orası doğru. medeniyete en yakın yol, 19 isimli bir otobüstür. kadıköy'e gider kendisi. 40-50 dakika (hiç trafiğe takılmazsanız) sürer bu yol. kadıköy'den de istanbul'un diğer noktalarına ulaşabilirsiniz. çevrede yemekler de biraz pahalı gelebilir, ama özel bir üniversitenin o kadar yakınına dükkan açanlar için de gayet normaldir bu fiyatlar. öğrencinin çok fazla alternatifi yoktur çünkü.

barınma: çok güzel bir yurdu vardır kendi bünyesinde. hatta ismi yurt değil de, öğrenci oteli olarak geçer. internet bağlantısı, 24 saat sıcak, soğuk su, 2-3-4 kişilik odalar,haftada 2 kere oda temizliği gibi güzel imkanlara sahip bu yurt. fakat fiyat da aynı oranda tuzlu. ben evde kalacağım diyenler için okul etrafında ev kiralamak, boğaz manzaralı ev kiralamaktan birazcık daha ucuzdur sadece. ataşehir ev tutmak için daha uygundur, hem sosyal hayatla daha içli dışlı olabilrsiniz, hem okula yakın.

söylentiler: efendim bir çok söylenti dolaşır bu okulla ilgili. ilk olarak; çok fazla tiki var. doğru mudur? doğrudur. kendinizi buna hazırlayıp gelin. "neden kuaför kapalı" diye ağlayan bir kız gördükten sonra zaten bu durumu kabullenmem gerektiğini anladım ben de. ama nüfusun tamamı böyle insanlardan oluşmuyor. zaten tiki diye tabir ettiğimiz insanlar içinden de melek gibi olanları çıkıyormuş, bu güruh içinde takılınca farkediyorsunuz iyiyi kötüyü. eğer isterseniz kendi kafa yapnıza uygun bir çok insan da bulabilirsniz. neredeyse her görüşten, her düşünce yapısından insan barındırır içinde. ama genel olarak maddi durumu iyi insanların sayısı daha fazladır.
diğer bir söylenti; burslular ezilir, dışlanır. yalandır. kesinlikle yalan. bir burslu öğrenciye laf eden birisine denk gelmedim 4 senedir. kimse sizin burslu mu paralı mı okuduğunuzla ilgilenmez bile.
bir başka söylenti; okulun bahçesinde iki ferrari çarpışması. sanırım bu her özel üniversitenin efsanesi. yalandır. 4 senedir 1 ferrari bile görmedim okulda. ama otoparkta dengi araçlar boldur. özel okul olduğunu en rahat otoparka bakınca hissedebilirsiniz. ama doğan, şahin gibi araçların da bunların yanında bulunması okulun dengesini göstermektedir.

özet: sözel bölümlerde durum nedir bilmiyorum ama sayısal alanlarda gerçekten başarılı bir eğitim almak istiyorsanız aklınızda bulunsun bu üniversite. özellikle bilgisayar mühendisliği (ki kendi bölümüm olur) için eğitimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum.