bugün

tbmm'nin diğer adını bilmeyen bir nesil yetiştiren yazıklar olsun denilesi üniversite.

çoğumuzu allah korumuş. ya bizde burada okusaydık?

hekimin doktor, erol taşı'ın kötü kalpli, şahin k.'nın da sapık olduğunu bilemeyecektik. ucuz yırttık la.
satranç ın nasıl yazıldığını bilmeyen sarışının okulu.
allah kimseyi bu kadar sarısın etmesin. amin.

not: sarışınlar eksilemesin, ben beyni sarışın dedim. sarışın dedim diye eksileyeceksen he evet sen de sarışınsın. *
içindeki herkesin gözde umay dalkalı gibi olmadığı- boşveriyorum artık zaten kafanızda her zaman "zekasız sarışın okulu" idi burası. bu bir şeyi değiştirmedi.
gözde umay dalkalı yı tanımamazlıktan gelen hocaların olduğu üniversite.
"Hayalimi Paylaş Yeditepe" sosyal sorumluluk projesini büyük bir başarıyla yürütmekte olan proje grubuna sahip üniversitedir. 3-18 yaş arası hayati tehlikeli hastalığı olan çocukların bir dileğini gerçekleştirmek amaçlı bu proje için birçok güzel etkinlik yapmışlardır ve oluşan bütçeyle hasta kardeşlerimizin dileklerini gerçekleştirmişlerdir ve gerçekleştirmeye de devam edeceklerdir.
hukuk fakültesine gitmek için çılgın attığım üniversite.
Bos insanlarla dolu olan okul. Alayi fasa fisodur. Tikileride unutmamak gerek.
çok dolu, pek süper, şahane insanlarla dolu olan okuldur. hangi perspektiften baktığınıza bağlıdır neyle dolu olduğu.

arada vakıf okullarında okuyan insanlarla ilgili taşak yaparken içinde yaşadığınız toplumun neyle dolu olduğunu, kimle dolu olduğunu unutmayın.

(bkz: ele verir talkını kendi yutar salkımı)
gerek kampüsüyle gerek eğitimiyle gerek sosyal imkanlarıyla türkiyenin en iyi üniversitelerinden biridir. ama çogu aptal insan bir yarışma programında basit bir soruyu bilemeyen bir kıza dayanarak okulu karalama kampanyası başlatmıştır.
2012 bahar dönemi hazırlık a kuru finallerini kol gibi sokmuş olan okuldur.
tercihler yaklaşırken şöyle bir özetlemek gerekirse:

eğitim: mühendislikte gerçekten kaliteli bir eğitim sunan bir üniversite. (diğer bölümler hakkında pek fikrim yok, ama hukuk, tıp ve diş hekimliği de çok övülür) hem öğretim üyeleri, hem asistanlar, gerçekten istekli olduğunuzu anladığı sürece size zaman ayırmaktan kaçmaz. dersini aldığınız her konu hakkında kendinizi yeterli hissedeceğiniz, tüm dersleri ingilizce olan, bir de kazık mı kazık ingilizce hazırlık sınıfı bulunan üniversite. erasmus gibi bir kaç imkan var; onları zaten okumuşsunuzdur diye ben açmıyorum burada. diğer entrylerde bahsedilmiş. genel olarak eğtim konusunda gayet iyi bir eğitim verilen, geleceğe yönelik her türlü imkana açık bir üniversite.

kampüs: kayışdağı'nda bulunan büyükçe bir kampüse sahip. adından da anlaşıldığı üzere 'dağ' başında bir üniversitedir. çoğu insan 'şehirden uzak' gibi şeylerden yakınsa da ben kampüsü seviyorum. orman havasını sürekli içinize çektiğiniz, insanın içini açan bir kampüsü var. bahar vakit çimenlere uzanıp sınavlara çalışılması, muhabbet edilmesi falan insana huzur veren bir etmen. ama şehirden uzak, orası doğru. medeniyete en yakın yol, 19 isimli bir otobüstür. kadıköy'e gider kendisi. 40-50 dakika (hiç trafiğe takılmazsanız) sürer bu yol. kadıköy'den de istanbul'un diğer noktalarına ulaşabilirsiniz. çevrede yemekler de biraz pahalı gelebilir, ama özel bir üniversitenin o kadar yakınına dükkan açanlar için de gayet normaldir bu fiyatlar. öğrencinin çok fazla alternatifi yoktur çünkü.

barınma: çok güzel bir yurdu vardır kendi bünyesinde. hatta ismi yurt değil de, öğrenci oteli olarak geçer. internet bağlantısı, 24 saat sıcak, soğuk su, 2-3-4 kişilik odalar,haftada 2 kere oda temizliği gibi güzel imkanlara sahip bu yurt. fakat fiyat da aynı oranda tuzlu. ben evde kalacağım diyenler için okul etrafında ev kiralamak, boğaz manzaralı ev kiralamaktan birazcık daha ucuzdur sadece. ataşehir ev tutmak için daha uygundur, hem sosyal hayatla daha içli dışlı olabilrsiniz, hem okula yakın.

söylentiler: efendim bir çok söylenti dolaşır bu okulla ilgili. ilk olarak; çok fazla tiki var. doğru mudur? doğrudur. kendinizi buna hazırlayıp gelin. "neden kuaför kapalı" diye ağlayan bir kız gördükten sonra zaten bu durumu kabullenmem gerektiğini anladım ben de. ama nüfusun tamamı böyle insanlardan oluşmuyor. zaten tiki diye tabir ettiğimiz insanlar içinden de melek gibi olanları çıkıyormuş, bu güruh içinde takılınca farkediyorsunuz iyiyi kötüyü. eğer isterseniz kendi kafa yapnıza uygun bir çok insan da bulabilirsniz. neredeyse her görüşten, her düşünce yapısından insan barındırır içinde. ama genel olarak maddi durumu iyi insanların sayısı daha fazladır.
diğer bir söylenti; burslular ezilir, dışlanır. yalandır. kesinlikle yalan. bir burslu öğrenciye laf eden birisine denk gelmedim 4 senedir. kimse sizin burslu mu paralı mı okuduğunuzla ilgilenmez bile.
bir başka söylenti; okulun bahçesinde iki ferrari çarpışması. sanırım bu her özel üniversitenin efsanesi. yalandır. 4 senedir 1 ferrari bile görmedim okulda. ama otoparkta dengi araçlar boldur. özel okul olduğunu en rahat otoparka bakınca hissedebilirsiniz. ama doğan, şahin gibi araçların da bunların yanında bulunması okulun dengesini göstermektedir.

özet: sözel bölümlerde durum nedir bilmiyorum ama sayısal alanlarda gerçekten başarılı bir eğitim almak istiyorsanız aklınızda bulunsun bu üniversite. özellikle bilgisayar mühendisliği (ki kendi bölümüm olur) için eğitimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum.
(bkz: çok kezban var)
türk dili edebiyatı bölümünde okuyan biriyle konuşup,bilgi almak istediğim üniversitedir.
Bursluların sosyal bunalıma girebilme ihtimali yüksek olan vakıf üniversite.
yarın tanıtım günlerine gideceğim üniversite.
aldığım puanla 2 kere burslu girip çıkabilirim.
bakıcaz işte ya sonradan gözlemlerime göre editlerim artık.

edit;

oldukça büyük bir alana yapılmış.binalar çok yeni ve güzel görünümlü.oldukça çim ve ağaç var.(çimde yatar sigaramı içerim,manitamla uzanırım fantazisi kuranlar için)onun dışında oldukça yokuşlu yolları var 5 yılda bacak kası yaptırır.tesisler ve yurtlar çok iyi.

özellikle 3 kişilik odalar çok ferah ve 4500 lira gibi bir fiyat.

onun dışında 3 çeşit 1 öğün yemeğin 6 lira ve oldukça doyurucu oldugunu öğrendim.

tanıtım gününde görülen hocaların oldukça sıcak kanlı olduğunu gözlemledim.anlayacağınız kendilerini iyi pazarlıyorlar.

artık ekim gibi başladığım zaman öğrenci hayatı olarak nasıl olduğunu editlerim efendim.

ek olarak; baya güzel kızlar vardı,hepsi bakımlı haliyle maşallah.

edit2: reklam tasarımı ve iletişimi bölümünü kazandım efendim.
kampüs iyi de yokuşlar kötü.

yurtlar karma değil. sakallı bıyıklı adamlarla güne merhaba demek isteyenler kalabilir. aptal saptal kuralları var.

bu harici unsurlar dışında çalışana, öğrenmek isteyene çok çok güzel okul, ortam.

15 bin kişiden fazla insan eğitim görüyor.

okul hakkında ön yargılara fazla kapılmamak lazım. bir çoğu okulun alemini hiç bilmeyen insanların yorumları.

fazla uzatmak istemiyorum.

aklı eğitimde olan insanlar için büyük nimet.

edit: sorusu olan pmlesin yardımcı olurum elimden geldiği kadar.
sedefhan oğuz denen öğrenci dekanının okuldan ayrılışıyla pek çok alanda atılım yapması beklenen üniversitedir ayrıca.

(bkz: öğrenciler olmasa bakanlığı ne güzel yönetirdim)
istek Vakfı Okullarından mezun olanları da, ingilizce hazırlık sınavına sokarak, kendi verdiği ingilizce eğitimle çelişen kurumdur.
2012 itibariyle okumaya başladığım üniversitem.
(bkz: yeditepe hukuk fakültesi)
öğrencilerini koyun yerine koyan üniversitesidir. öyle ki rektörlük binasına her gün kaçak kat ,yeni odalar açıp koyunlarını üst üste koyup okutmayı layık görmüştür.
kız öğrencilerinin seda sayana benziği okuldur.
(bkz: ablanıza yol verin anam)
2011 yılında girdiğim ve 7 yıl okuyacağım okul. (bkz: tıp fakültesi öğrencisi)

1 yıldır okuldayım ve gözlemlediklerim şunlar:

-burslu burssuz muhabbeti pek olmaz çünkü okul popülasyonu çok geniştir ver herkes dengini bulur.
-çok fazla artist olmasına rağmen genel olarak hemen herkes iyi bir diksiyon sahibidir ve aklı başında insanlardır.
-öğrenmek isteyene kapılar ardına kadar açıktır.
-okul her şeyden az buçuk kazanma derdindedir, otopark ücretlidir, kantinler pahalıdır hele yemekhane fiyatları uçuktur.
-okulda yemek yemek istemeyen kişi ya okul dışındaki pilavcılardan yemek zorundadır-ki bir süre sonra gerçekten insanın midesi almaz- ya da lüks cafelerde bir öğün yemeğe 10-12 tl ödemek zorundadır.

her şeye rağmen içinde kendimi mutlu hissettiğim okulumdur.
bu sene bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştiğim okuldur. artık okulumdur.
bir yıl ara verdikten sonra sırf geri kaldığım, danışmanım ve ortamım değiştiği için gidip gitmemek konusunda kararsız kaldığım okulumdur. her tatilden ya da uzak kaldıktan sonra gözümü korkutuyor nedense, siz korkmayın. iyidir.
o kadar peşimde koşmuş olmalarına rağmen gitmedigim okul. yok %100 bursmuş, yok ingilizceymiş, yok imkanmış. biz istek vakfında okudugumuz için biliyoruz içini merak etmeyin.
güncel Önemli Başlıklar