bugün

amnesiac

kid a nın o hüzünlü, hazin havası daha geçmeden sadece 6 ay sonra geliyor albüm. kid a nın başarısız olarak görülen yüksek başarısını gölgede bırakmaya geliyor. koşa koşa gidiyoruz biz de albümü satın almaya. içinizde bir kıpırtı olur. hani lisedeyken deneme sınavına girersiniz de birinde yüksek puan yaparsınız. onun hemen arkasındaki deneme sınavında içinizde bir heyecan olur. bir korku bir tereddüt vardır "acaba daha iyi olabilecek" mi diye. işte o korkuyu hissediyorsunuz o 2001 senesinde. köpek gibi titretiyor açıkçası.

albümü alıyorsunuz, kazık da yiyorsunuz. dert etmiyorsunuz. eve gidiyorsunuz. ne mp3 ler ytaygın ne mp3 çalarlar. kaset bu. hani walkman lerin şarjı bitmesin diye kalemle sardığımız kasetler. takıyorsunuz o soğuk kış gününde albümü walkman e. dumdum tıka dumdumtıka diye packt like sardines in a crushd tin box başlıyor. şarkıyı geçiyorsunuz. pyramid song geliyor. çok fazla sarmıyor albüm sizi. korktuğunuzun başınıza geldiğini hissediyorsunuz. albüm bitiyor ama şöyle bir sürükleyici parça göremiyorsunuz.

ertesi gün bir daha dinliyorsunuz. aynı durum ortada. bir soğukluk bir bezginlik var albümde. kid a dan bile daha beter. sonra 3. dinleyişinizde birileri kafanıza balyoz la vuruyor. "anasının.. " diye küfür ediyor, resital e kulak veriyorsunuz. kafanızda binlerce şekil oluyor. kimi zaman elektrikli sobanın yanına uzanıp da sıcaktan mayışırken dinliyorsunuz. kimi zaman ışıkları kapatıp karanlık odada. kimi zaman en kalabalık mekenlardan geçerken. çünkü amnesiac her ortamı hissettiriyor size. her ortamı yaşattırıyor. dinlediğiniz her şarkıda daha fazla sürüklüyor sizi dibe. batmak üzereyken bir el bile uzanmıyor. işte o destansı yolculukta bu 11 şarkı yolculuk ediyor size. komutanları pyramid song.

"melankoliye hoşgeldiniz, lütfen içeri geçiniz. inanın ne aradığınızı biz de bilmiyoruz. size çok fazla şey sunamayacağız.
size yaşanılabilir bir hayat vaad etmiyoruz. herşey güllük gülistanlık eğlenin demiyoruz. size vaad ettiğimiz sadece yalnızlık.

oturun, kulaklıkları takın ve dinleyin. beğenmeme ihtimaliniz yok ki olsa bile size tanıdığımız yalnızlık hissini iade etmiyoruz"