bugün

bağımsız kürdistan

barzanininde itiraf ettigi gibi cevresindeki tum komsuları varlıgını istemedigi icin kurulsa da uzun omurlu olmayacak devlettir
turkiye yıllardır emperyalist devletlerin masası oldugu icin emperyalist devletlerin orta dogu ile cocugun oyuncakla oynar gibi oynadıgını ya gormedi ya da gorup(insan burnunun ucunu gormez mi?) kararsız kaldı belirli tavırları almaya cesaret edemedi. su an orta dogu kaynayan kazandır ve biz kabul edelim yada etmeyelim abd sırf kurtleri sevdigi icin degil kendi cıkarları dogrultusubda orta dogu haritasını yeniden cizmek. petrolu kendi eline almak icin kurt devletinin kurulus asamalarının basarılı olması dogrultusunda elinde geleni yaptı. ve su an ozerk olsada ilerde bir kurt devletinin kurulması kacınılmaz gibi. burda onemli olan kurtlerin devlet kurmsı degil (ırkcılık yapmıyorum yani) bir devletin toprak butunlugudur, bu devlette bizim sınır komsumuz oldugu icin bizide ilgilendirir.cunku ates dustugu yeri yakar ve ates hemen yanımıza dustu hızla yayılıyor.dunya kuculuyor yasasın kuresellesme artık milletler yok sadece insanlar var diyen abd nin de ne kadar samimi oldugunu anlayın artık.

evet turkiye kurt devletiyle yasamayı ogrenmelidir. ancak bu ogrenme sureci simdiye kadar oldugu gibi trena bakan okuz misali degil, akılcı kararlar alarak bagımsız bir devlet oldugunu tekrar hatırlayarak, ortadoguda bende varım ve toprak butunlugum onemlidir diyerek olmalıdır. bunuda en basta kendi icinde sorunlarını cozerek ogrenmelidir kurtlerle yuzyıllar boyunca kardesce yasadıgımı hatırlamalı ve emperyalist devletlerin masası olan pkk gibi terorist grupları o kardesce yasadıgımız kurtlerden soyutlayarak yasamayı ogrenmelidir. tabi bu soyutlama karsılıklı olmalıdır bolunmezligi savunan kurtlerde pkk ya tavır almalı pkknın onların haklarını savunmaktan cok uzak bir terorist grup oldugunu belirtmelidir. iste bunları yaparsak kurt devletiyle yasamayı kabullenmekten cok ogrenmis oluruz.