willard
261 (çağından bir adım önde)
üçüncü nesil yazar 2 takipçi 11.30 ulupuan
entryleri
oylamalar
medya
takip

    en yakındaki kitabın adı

    77.
  1. tüm şarkıları güzel olan albümler

    890.
  2. sıfat olarak güzel değil de duyguların en dip noktada hissedildiği türkçe albümler benim için şebnem ferah kelimeler yetse ve deniz seki sahicidir.
    1 ...
  3. sevgilisi için arkadaşını hayatından silen kız

    10.
  4. bir üst seviyesi, kocası için arkadaşını siler.
    0 ...
  5. filmekimi 2011

    2.
  6. tek bir tane filme dahi bilet alamadığım bu etkinlikle ilgili olarak biletleri çok kısa sürede tüketen entellektüel türk halkına buradan teşekkür etmeyi bir borç bilirim.
    1 ...
  7. hiçbir şey yapmak istememek

    53.
  8. abuk subuk bir sürü şey yememe sebep olan aktivitedir.
    2 ...
  9. deniz yıldızı

    182.
  10. seyirci olarak deniz kızımızın vajinismustan muzdarip olduğunu düşünürken, suna atak yapmıştır. halbuki o kadar evlenmek istiyordu, şuydu buydu. neyse artık babası buna da bir çözüm bulur elbet. o baba ki kızının koca isterim feryatlarına çare olmuş, borç harç evlendirmiş, gerdeğe sokturmuş, hatta balayına göndermiş vajinismusu da şıp diye çözer kesin. bu arada hanım kızımızın doğum günü hediyesi olarak bekaretini vermesi ayrı bir başlık konusu ya burada kısa tutayım. bir de şimdi muhteşem üçlü yoğun bakımda ya şimdi, buradan senaristlere sesleniyorum. bence mertin annesi yetti gayrı ben dayanamıyorum deyip çocuğuna öldü süsü verip onu hastaneden kaçırsın. celalcik, berna ve mert mutlu mesut uzak bir sahil kasabasında yaşayıversinler. aradan yıllar geçsin, mert iyileşsin. sonra aşkını aramak için yollara düşsün. bu sırada demir ve deniz de iyileşmiş olsun. demir mertin acısını unuttursun ve denizle evlensin, boy boy çocukları olsun. bu steril aile ortamının tam ortasına da mert konsun ve olaylar gelişsin. senaristler olay örgüsünü bu minvalde kurarsanız, inanın dizi orta doğu ve balkanların en çok izlenen dizisi olur. benden söylemesi.
    2 ...
  11. filmekimi 2011

    1.
  12. oldukça şahane bir haftanın olacağını müjdeleyen filmlerse şöyle:
    Bisikletli Çocuk / Jean-Pierre Dardenne & Luc Dardenne

    Rosetta, L'enfant / Çocuk, Le fils / Oğul, Le Silence de Lorna /

    Lorna'nın Sessizliği gibi filmleriyle birçok festivalden ödüllerle dönen Dardenne Kardeşler, son filmleri Bisikletli Çocuk ile Filmekimi izleyicisiyle buluşuyor. Screen dergisine göre "çocukluk hakkında yapılmış en iyi filmlerden biri" olan Bisikletli Çocuk, Cannes'da Jüri Büyük Ödülü'nü Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle paylaştı.
    Film, babasının artık onu istemediğini söyleyen ve yetimhanede bir başına kalan 11 yaşındaki Cyril'in iyimser, bir o kadar da masalsı hikâyesini anlatıyor. Başroldeki küçük Thomas Doret oyunculuğu ile büyük beğeni topladı.

    Melankolia / Lars von Trier

    Çektiği her filmiyle olay yaratan Danimarkalı yönetmen Lars von Trier'in son filmi Melankolia Filmekimi'nin en çok ses getirecek filmlerinden. Cannes Film Festivali'nde gerek konusu gerekse yönetmeni Lars von Trier'in demeçleriyle oldukça konuşulan Melankolia, yönetmeninin kendi sözleriyle "dünyanın sonu hakkında güzel bir film". Kirsten Dunst ile Charlotte Gainsbourg'un iki kız kardeşi canlandırdığı filmin kadrosunda Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling gibi deneyimli isimler de yer alıyor. Kirsten Dunst, bu rolüyle Cannes Film Festivali'nde En iyi Kadın Oyuncu Ödülü'nün de sahibi oldu.

    Elena / Andrey Zvyagintsev

    Dönüş ve Sürgün filmleriyle istanbul Film Festivali takipçilerinin yakından tanıdığı Rus yönetmen Andrey Zvyagintsev'in son filmi Elena, Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünün kapanış filmi olarak gösterildi. Belirli Bir Bakış Jüri Ödülü'nü de kazanan film, başroldeki karakter Elena'nın oğlunun geleceği uğruna verdiği zor kararla hüzünlü bir dönüşüme uğrayan hayatını beyazperdeye taşırken, günümüz Rusya'sında ahlak ve fedakârlık kavramlarını sorguluyor.

    Snowtown / Justin Kurzel

    Avustralyalı yönetmen Justin Kurzel'in 2005 yılında çektiği Blue Tongue'dan sonraki ikinci filmi Snowtown, Cannes'da bu yıl FIPRESCI Ödülü'nü kazandı. Film, Avustralya'nın Adelaide kentinin kenar mahallelerinde iki erkek kardeşi ve annesiyle birlikte yaşayan

    16 yaşındaki Jamie'nin etrafındaki şiddetten kurtulmak için farkında olmadan azılı seri katil John Bunting'le yakınlaşmasının öyküsünü anlatıyor.

    Artist / Michel Hazanavicius

    Michel Hazanavicius'un son filmi Artist'te başrolü üstlenen Jean Dujardin, muhteşem performansı ve Cannes'da kazandığı En iyi Erkek Oyuncu ödülünün rüzgarıyla şimdiden Oscar'larda adı geçen oyunculardan. Konuşmasız, siyah-beyaz ve eski filmler gibi saniyede

    22 kare çekilen Artist, sessiz film çağına bir saygı duruşu niteliğinde… Film, 1927 yılında sesli filmlerin piyasaya çıkmasıyla kariyeri dibe vuran bir aktörün, George Valentin'in hikâyesini anlatıyor. Jean Dujardin, bu yıl 30. istanbul Film Festivali'nde beğeni toplayan Küçük Beyaz Yalanlar ve Buz Sesi filmlerinde de rol almıştı.

    La Guerre est Declarée / Valérie Donzelli

    Cannes Eleştirmenler Haftası'nın açılış filmi olan La Guerre Est Declarée, senaryosunu da yazan başrol oyuncuları Valérie Donzelli ve Jérémie Elkaïm'in kendi yaşadıklarından yola çıkarak çektikleri bir yapım. Film, oğullarının hastalığı yüzünden yaşamın acımasız, beklenmedik karmaşıklığına atılıveren genç bir çiftin aşkını canlı ve dinamik bir tarzda anlatıyor.

    Bu bir film değil / Mojtaba Mirtahmasb & Cafer Panahi

    Cafer Panahi'nin son filmi Bu Bir Film Değil, Cannes'daki prömiyerinde gösterilmek üzere bir kekin içine saklı bir USB bellekte iran'dan Fransa'ya kaçırıldı. Ayna, Daire ve Ofsayt gibi başyapıtların yönetmeni Panahi'nin film yapması, "ulusal güvenliğe karşı işlenen suçlara" istinaden 20 yıl boyunca yasaklanmıştı. Panahi bu yüzden, yönetmen arkadaşı

    Mojtaba Mirtahmasb ile bir gün geçirerek bir şeyler içip bir şeyler atıştırırken üzerinde çalıştığı bir senaryoyu sahne sahne anlattı. Panahi filmde şu yakıcı soruyu da sordu: "Madem anlatılabiliyor, film yapmaya ne gerek var?"

    Olmak istediğim Yer / Paolo Sorrentino

    The Cure'un solisti Robert Smith'in biraz hırpalanmış halini andıran Sean Penn, "kariyerinin en eksantrik, en tuhaf ama harika performanslarından biriyle" Filmekimi'nde olacak.

    Oscar için şimdiden adı geçmeye başlayan Penn, Paolo Sorrentino'nın ingilizce çektiği ilk filmi Olmak istediğim Yer'de emekli olmaya karar vermiş, ellili yaşlarındaki bezgin bir rock yıldızını canlandırıyor. Otuz yıldan uzun süredir görüşmediği babasının ölümü üzerine

    2. Dünya Savaşı sırasında Auschwitz toplama kampında babasına işkence eden Nazi subayı bulmayı kendine misyon edinerek uzun bir yolculuğa çıkan Penn'e filmde

    Frances McDormand, Judd Hirsch ve Eve Hewson gibi isimler eşlik ediyor.

    Bu yıl Cannes'da Kiliseler Birliği Ödülü'nü kazanan filmin müzikleri David Byrne ve Will Oldham'a ait.

    Peki Şimdi Nereye? / Nadine Labaki

    istanbul Film Festivali'nde açılış filmi olarak gösterilen ve büyük beğeni toplayan Karamel'in ardından Nadine Labaki senaryosunu yazdığı, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenip başrolünde de oynadığı son filmi Peki Şimdi Nereye? ile dinsel çatışmaları ve savaşın anlamsızlığını kadınların kıvrak zekâsı üzerinden eleştiriyor. Cannes'daki dünya prömiyerinde dakikalarca ayakta alkışlanan Labaki'nin mizah ve içtenlikle dolu son filmi, memleketi Lübnan'da hiçliğin ortasında güneşten kavrulmuş, savaşın ardından yaralarını sarmaya çabalayan küçük bir köyde geçiyor.

    Senin için / Gus Van Sant

    Amerikan bağımsız sinemasının usta isimlerinden, istanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülü sahibi yönetmen, senaryo yazarı, müzisyen Gus Van Sant'ın Milk'ten sonra çektiği son filmi Senin için ölümcül bir hastalığa yakalanan genç bir kız ile kendi kendinden kaçan genç bir adamın aşk öyküsünü konu ediyor. Alice in Wonderland ve The Kids Are All Right gibi yapımlardan seyircilerin yakından tanıdığı Mia Wasikowska ile usta oyuncu Dennis Hopper'ın oğlu Henry Hopper'ın başrolleri paylaştığı film dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde yaptı.

    Salgın / Steven Soderbergh

    2000 yılında Traffic filmiyle En iyi Yönetmen Oscar'ını kazanan Steven Soderbergh türler arasında gezinmeyi seven bir yönetmen. Soderbergh bu kez de bir virüs salgınını konu edinen, oyuncu kadrosu yıldızlarla dolu bir aksiyon-gerilim filmiyle Filmekimi izleyicilerinin karşısına çıkıyor. Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow ve Kate Winslet gibi isimleri kadrosunda barındıran Salgın, küresel bir felaketi engellemek amacıyla zamana karşı koşan, ölümcül bir virüsün peşinde farklı ülkelerden bir grup doktorun mücadelesini anlatıyor. Film, halen devam etmekte olan Venedik Film Festivali'nde de gösteriliyor.

    A Dangerous Method / David Cronenberg

    David Cronenberg'in merakla beklenen son filmi A Dangerous Method, senaryoyu da yazan Christopher Hampton'ın The Talking Cure adlı oyunundan beyazperdeye uyarlandı. Viggo Mortensen Keira Knightley ve Michael Fassbender gibi yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, 1904 yılında geçiyor ve psikolojinin iki büyük öncüsü Sigmund Freud ile öğrencisi Carl Jung'un ilişkisini ve bu iki büyük ismin aralarındaki dostluğun nasıl bozulduğunu anlatıyor. Cronenberg, bu yılki Venedik Film Festivali'nde ana yarışmada.

    Kevin Hakkında Konuşmalıyız / Lynne Ramsay

    Tanınmış iskoç yönetmen Lynne Ramsay, müziklerini Radiohead'den Johnny Greenwood'un yaptığı psikolojik gerilim Kevin Hakkında Konuşmalıyız ile Morvern Callar'dan dokuz yıl sonra sinemaya dönüyor. Filmin başrolündeki, kötü yürekli oğlunun yaptıklarıyla dünyası kararan bahtsız anne rolündeki Tilda Swinton, muhteşem performansıyla adını şimdiden Oscar adayları arasında geçirtmeye başladı. Tilda Swinton'a başrollerde John C. Reilly, genç yıldız Ezra Miller ve Ashley Gerasimovich eşlik ediyor. Lionel Shriver'ın Türkiye'de de aynı adla yayınlanan Kevin Hakkında Konuşmalıyız adlı ödüllü romanından uyarlanan film, bu yıl Cannes Film Festivali'nin en ses getiren filmleri arasındaydı.

    Tiranozor / Paddy Considine

    Tanınmış iskoç oyuncu Paddy Considine, hem senaristliğini hem yönetmenliğini üstlendiği ilk filmi Tiranozor ile bu yıl Sundance'den hem En iyi Yönetmen, hem Jüri Özel Ödülü, Münih'ten ise En iyi ilk Film Ödülleri ile döndü. Film, karısının ölümünün ardından şiddet, acı ve öfke duyan Joseph'in dini bir yardım kuruluşunda çalışan Hannah ile yaşadığı dokunaklı aşk öyküsünü anlatıyor. Peter Mullan'ın başrolünde oynadığı bu sarsıcı film Considine'ın, tıpkı Mullan gibi, oyunculukta olduğu kadar yönetmenlikte de başarılı olduğunu kanıtladı.

    Erkek Fatma / Céline Sciamma

    1980 doğumlu genç Fransız yönetmen Céline Sciamma'nın son filmi Erkek Fatma, oyunlar, çocuk dünyası ve mutlu güzel yaz günlerini fon alarak cinsiyetle ilgili kalıpları inceliyor.

    Erkek Fatma, Berlin'den Jüri Ödülü ile dönerken, Philadelphia'da Gay – Lezbiyen Jüri Özel Ödülü, San Francisco'da Gay – Lezbiyen izleyici Ödülü ve Torino'da Gay – Lezbiyen En iyi Film ödüllerini kazandı. 10 yaşındaki kız çocuğu Laure'un yeni taşındıkları kasabada kendisini erkek olarak tanıtmasını konu eden ve amatör çocuk oyuncuların olağanüstü performanslarıyla dikkat çeken Erkek Fatma, Berlin Film Festivali'nin Panorama ve Nesiller bölümlerinin açılışlarında gösterildi.

    Ölüm Denizi / Na Hong-Jin

    Kuzey Kore, Güney Kore ve Çin arasına sıkışmış Yanji kentinde geçen Ölüm Denizi, araba kovalamacaları, cinayetler ve bıçaklı kavgalarla dolu bir aksiyon-gerilim filmi.

    "Bu yılın en zekice çekilmiş en yaratıcı aksiyon filmlerinden biri" olan Ölüm Denizi'nin yönetmeni Na Hong-Jin 2009'da aksiyon-gerilim filmi The Chaser / Takipçi ile büyük beğeni toplamıştı. Filmin başrol oyuncularından Ha Jung-Woo performansıyla 2011 Asya Film Ödülleri'nde En iyi Erkek Oyuncu ödülüne de layık görüldü. Film bu yıl, Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış Bölümü'nde gösterildi ve büyük beğeni topladı.

    The Future / Miranda July

    Me And You And Everyone We Know / Ben, Sen ve Diğerleri ile büyük bir çıkış yapan ve kendine büyük bir hayran kitlesi edinen Miranda July, "kozmik bir aşk öyküsü" olan The Future ile iki yıl aradan sonra beyazperdeye dönüyor. Dünya prömiyerini Sundance'te yapan ve eleştirmenlerden övgü toplayan The Future, yaşamlarına yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalışan bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Filmde, Miranda July'nin kendini canlandırdığı otuzlu yaşlarındaki Sophie'ye Hamish Linklater eşlik ediyor.

    Almanya'ya Hoşgeldiniz / Yasemin Şamdereli

    2002 yılında çektiği Her Şey Türkleştirildi / Alles getürk! filmiyle dikkatleri üzerine çeken yönetmen Yasemin Şamdereli, Almanya'ya Hoş Geldiniz filmiyle 2011 yılında Alman Film Ödülleri'nden En iyi Senaryo Ödülü ile döndü. Film, 1964 yılında Almanya'ya giden bir milyon birinci "misafir işçi" olan Hüseyin Yılmaz'ın öyküsünü anlatıyor. Almanya'ya Hoş Geldiniz, Avrupa ve Almanya'da çok kültürlülük ve göçmenlerle ilgili tartışmaların sürdüğü bir dönemde 50 yıldır Almanya'da yerleşik Türklerin macerasını iyimser bir yaklaşımla ele alıyor. Film, bu yıl gösterildiği Berlin Film Festivali'nde de büyük ilgi topladı ve çok iyi eleştiriler aldı.

    Ruh Eşim / Jean-Marc Vallée

    2005 yılında ilk filmi C.R.A.Z.Y. ile dünya çapında müthiş ilgi toplayan ve istanbul Film Festivali'ne de konuk olarak gelen Kanadalı genç yönetmen Jean-Marc Vallée, halen sürmekte olan Venedik Film Festivali'nde prömiyeri yapılan üçüncü filmi Ruh Eşim ile izleyici karşısına çıkıyor. Film, biri 1960'ta, diğeri günümüzde geçen ama birbirine paralel ilerleyen iki farklı olay örgüsünü bir şarkı ve bir mekânı birleştirerek izliyor. Eleştirmenlere göre film sevgiye dair fantastik bir macera, "aşk hakkında mistik ve doğaüstü bir yolculuk".

    Beginners / Mike Mills

    Mike Mills, otobiyografik öğeler taşıyan filminde, babasıyla sürprizli ilişkisini gayet içten bir şekilde anlatıyor. Beginners, yıllar süren evliliğinden sonra, karısının ölümü üzerine eşcinsel olduğunu açıklayan 75 yaşında bir baba ve oğlu arasındaki ilişkiyi ve içten sevgiyi anlatan "harikulade yaratıcı bir komedi". Mike Mills'in 2005 yapımı ilk filmi Başparmak istanbul Film Festivali'nde gösterildiğinde büyük ilgi toplamıştı.

    Şeytanın ikizi / Lee Tamahori

    Lee Tamahori'nin son filmi Şeytanın ikizi, dünya prömiyerini Sundance'te yaptı.

    Film, Saddam Hüseyin'in oğlu Kara Prens Uday Huseyin ile kendisine benzerliğinden dolayı görevlendirdiği subay Latif Yahya'nın ilişkisini ele alıyor. Kadınları dövmesiyle, insanları olur olmaz işkence edip öldürmesiyle meşhur, ahlaksız, hukuk tanımaz Uday Hüseyin ve Latif Yahya'nın para, güç, yalan, kan ve şiddetle örülü bu gerçek gangster öyküsünde Dominic Cooper hem Uday'ı hem de Latif'i canlandırıyor. Bu rolde harikalar yaratan Cooper'a Ludivine Sagnier eşlik ediyor.

    Tatilde Katil / Guillaume Nicloux

    Tanınmış oyuncu ve yönetmen Guillaume Nicloux'nun son filmi Tatilde Katil, tek bir mekânda geçiyor. Agatha Christie romanlarının kurallarını izleyen bu hareketli cinayet komedisi, cinsel hayatlarını canlandırmak ve evliliklerini kurtarmak amacıyla bir otele giden bir çifti, daha doğrusu komik bir suç sarmalında dibe vuran acayip karakterleri izliyor.

    Çaresiz çift, meşhur opera sanatçısı Eva Lopez'in ölümü üzerine baş şüpheli olarak görülüyor ve olaylar sarpa sarıyor.

    Jane Eyre / Cary Joji Fukunaga

    Yönetmen Cary Joji Fukunaga ve senarist Moira Buffini, Charlotte Brontë'nin klasik başyapıtı Jane Eyre'yi beyazperdeye yeniden uyarladı. 19. yüzyılda geçen öykü, göz alıcı, zengin, romantik bir dönem filmine; ürpertici, gotik bir gerilime dönüştü. Buffini, aynı zamanda 30. istanbul Film Festivali'nde gösterilen Tamara Drewe filminin de senaristiydi. Film, bir yetim olarak geldiği malikaneyi yıllar sonra terk eden Jane Eyre'in bu kararının ardından olanları anlatıyor.

    Oyunun Sonu / J.C. Chandor

    Yönetmen J.C. Chandor'un ilk filmi Oyunun Sonu, 2008'de ABD'de patlayan finans krizinin Wall Street'te Lehmann Brothers benzeri bir yatırım bankasındaki etkilerini 24 saat boyunca izliyor. Sundance'te ilk kez izleyici karşısına çıkan, ardından Berlin'de Altın Ayı için yarışan bu finansal gerilim filmi, Zachary Quinto, Stanley Tucci, Jeremy Irons, Demi Moore ve Kevin Spacey'li müthiş oyuncu kadrosuyla dikkat çeken bağımsız bir yapım.

    My Piece of the Pie / Cédric Klapisch

    En üretken Fransız yönetmenlerden Cédric Klapisch'in ispanyol Pansiyonu (2002), Rus Bebekler (2005) ve Paris'in (2008) ardından çektiği hareketli filmi My Piece of the Pie, Dunkirk'te bir sanayi şirketinde çalışan, üç çocuk annesi France'ı izliyor. Başrollerini Karin Viard ve Gilles Lellouche'un oynadığı sosyal içerikli bu komedide, işinden yeni atılmış bir fabrika işçisi ile bir borsa simsarının birlikte yaşadığı olaylar mizahi bir şekilde aktarılıyor.

    Dünyada Bir Gün / Kevin Macdonald

    Beşinci yıldönümünü kutlayan YouTube, Ridley ve Tony Scott'la işbirliği yaparak internet üzerinden, herkesten 24 Temmuz 2010 günlerini anlatan bir video günlüğü çekmelerini istedi. 192 ülkeden toplam 4.500 saatlik başvuru arasından işte bu film kotarıldı. iskoçya'nın Son Kralı filmiyle adını duyuran yönetmen Kevin Macdonald, Scott kardeşlerin yapımcılığında, "antropolojik bir çalışma" olarak tanımladığı son filmi Dünyada Bir Gün'de insana dair küçük anları, her tür âlemden sessiz, komik, iç burkucu anları bir araya getirdi. Sonuç, günlük hayatın evrenselliğini anlatan, tuhaf olduğu kadar göz alıcı bir kolaj, 21. yüzyıl yaşamının nasıl olduğunu gösteren, uzun metrajlı, müthiş "röntgenci" bir film.

    Aşkın Formülü Yok / Andreas Öhman

    isveç'in Oscar adayı olan Aşkın Formülü Yok, genç yetenek Andreas Öhman'ın yönetmenliğini yaptığı üçüncü filmi. Filmin kahramanı, abisi Sam kız arkadaşı tarafından terk edilince dünyası altüst olan, Asperger sendromundan muzdarip Simon adında 18 yaşındaki bir genç. Hastalığı nedeniyle aşk ve duygu hakkında bir şey bilmeyen Simon, parlak zekâsını kullanarak tamamen bilimsel yöntemlerle abisi Sam'e yeni bir sevgili bulmayı kendine görev ediniyor.

    Gökten Bir Uydu Düştü / Julie Delpy

    Oyuncu, senaryo yazarı, yönetmen ve şarkıcı Julie Delpy, 2007 yılında büyük ilgi gören Two Days in Paris / Paris'te iki Gün ve The Countess / Kontes'in ardından son filmi Gökten Bir Uydu Düştü ile Filmekimi'ne konuk oluyor. Delpy, filmin başrolünü de üstleniyor. Filmin öyküsü 1979'da, babaannelerinin doğumgününü kutlamak için Fransa'nın Brittanny bölgesindeki bir evde, yaz tatili sırasında bir araya gelen geniş bir ailenin iki gününe odaklanıyor. Gökten Bir Uydu Düştü, eğlenceli, insanın içini ısıtan, bir aileyi üç nesil boyunca izleyen dokunaklı bir komedi.

    Uyuyan Güzel / Julia Leigh

    Avustralyalı roman ve senaryo yazarı, yönetmen Julia Leigh'in kendi romanından beyazperdeye uyarladığı Uyuyan Güzel, "tuhaf bir cinsel kâbus" olarak tanımlandı. Filmin kahramanı, okul masraflarını karşılamak için tıbbi denek olmaktan arada bir fahişeliğe kadar çeşitli işlere girip çıkan Lucy. Uyuyan Güzel, Cannes jürisinde yer alan Jane Campion'ın sözleriyle "varoluşçu sinemanın çağdaş bir örneği, yürek yakan, korkutucu, şaşırtıcı ve güzel bir film".

    Hırsız Kedi Paris'te / Jean-Loup Felicioli & Alain Gagnol

    Kukla canlandırmacısı ve grafik tasarımcı Jean-Loup Felicioli ile Alain Gagnol'un yönetmenliğini yaptığı Hırsız Kedi Paris'te sinemaseverleri çocukluklarına götürecek sımsıcak, kahkaha dolu bir animasyon… Film, başroldeki kedi Dino'nun gündüzleri sahibi Zoé, geceleriyse Paris'in arka sokaklarında meşhur hırsız kedi Nico arasında birbirinden apayrı ikili dünyasında geçiyor. Le Monde gazetesinin "bir müzik ve renk senfonisi" olarak nitelendirdiği, kara filmlerden esinlenen, ilk gösterimini Berlin Film Festivali'nde yapan Hırsız Kedi Paris'te, caz esintileri taşıyan müzikleriyle de dikkat çekiyor.
    3 ...
  13. ayrılırken saçmalanan son söz

    13.
  14. bizzat şahsıma söylenen şu cümledir: ben düşündüm de biz arkadaş kalsak daha iyi senle.
    2 ...
  15. kapının arasına parmağını sıkıştırmak

    6.
  16. doktor ömür boyu parmağın ağrıyacağını ve eskisi gibi kullanamayacağını söylerse yok artık demeyin kendisine inanın. zira unutup gittiğim mevzu aylar sonra bir ağrıyla günlerdir kendisini hatırlatmakta.
    1 ...
  17. srebrenitza katliamı

    130.
  18. bütün itibarıyla o kadar trajik bir tablo ki insan en ufak bir teselli bulamıyor.ne bileyim, o zamanlar büyük devletler kayıtsız kalmasaydı, yapanların birkaç tanesinde çok az da olsa insanlık olup da birkaçını kurtardığını duysaydık veya sonrasında caniler adilce yargılansaydı belki yükümüz hafiflerdi. böylesine gerçekten katlanmak çok zor. orada kalanlar gerçekten ağır bir sınavdan geçiyor ve onların çektikleri acılar, her gün içimizdeki vicdan azabını artıyor. geride kalanlara sabır dilemekten ve utanmaktan başka bir şey gelmiyor aklıma. umarım bizi affederler.
    2 ...
  19. eski sevgiliden gelen mail

    23.
  20. bana nasılsın arkadaşım diye hitap etmiş be sözlük. sabahtan beri gülüyorum adamın arkadaşlık anlayışına.
    2 ...
  21. kızların en çok söylediği yalanlar

    161.
  22. aaa öyle mi? hiç hatırlamıyorum.
    0 ...
  23. yanlışlıkla yanlış kişilere atılan mesajlar

    12.
  24. bir zamanlar kendisinden deliler gibi mesaj beklediğim bir şahıstan gelen "iki kilo patates, bir ekmek" içerikli mesajdır.
    1 ...
  25. ayşe özyılmazel

    661.
  26. sonuna kadar dayanırım sanıyordum ama bugünkü yazısı susma dedirtti. nasıl bir samimiyetsizliktir bu? elalem ne der demeyip basmışsın nikahı. bitti işte. ama bana böyle böyle diyorlar ühühühü deyip yalandan ağlamak nedir yani? samimi olsa şu yazıyı yazmaz, kimse umurunda olmaz, hayatını yaşar. buna ilave kocası bir yandan bu bir yandan twitter'da sayıp döküyorlar bir de. nasıl bir çocukluktur bu? gerçekten seven iki insan, elaleme laf yetiştirir mi yahu? sürekli hatasını örtmeye çalışan çocuklar gibi milyon tane bahane, milyon tane laf. müthiş reklam oldu. aferin size. bir de bu kadının kocasından ayrılma sancıları pörtlerse yakın zamanda, o da reklam serisinin ikinci kısmı olur. ne hoş!
    3 ...
  27. bira fondip

    0.
  28. bir de ısınmışsa, yuttuğunuzu geri çıkartmamak ayrı maharet gerektirir.
    0 ...
  29. selvi boylum al yazmalım

    132.
  30. orijinal dvd'sinin ingilizce alt yazısı berbattır ve hala elimdeki dvd'nin korsan olduğunu düşündürtmektedir. repliklerin ufak bir kısmı alt yazıya aktarılmış. yazılanların büyük bir kısmı ise ekrana geç düşüyor. hurry yerine hungry, to tell him yerine to hell him gibi yanlış ve alakasız çeviriler ise bünyeyi filme değil de alt yazıya odaklandırıyor. bir noktadan sonra zaten vaz geçip yanınızdakine replikleri siz tercüme etmeye başlıyorsunuz. hatırlıyorum da bu dvd'nin muhteşemliği hakkında epey bir tantana kopmuştu. meğer muhteşemliği sadece türk halkınaymış. elin başka memleketlisi de seyretmeyiversin değil mi?
    0 ...
  31. iş arkadaşı

    11.
  32. şirinlik olsun diye anam yerine enam, allah allah yerine ellah ellah (l'ler yumuşatılarak telaffuz edilecek) ve antalya yerine entalya diyeninden var bende. çok dertliyim be sözlük.
    0 ...
  33. kırklareli

    79.
  34. chpli ve atatürk sevdalısı olduğu her köşede hissedilen memleket. insan istanbuldan buraya gelince ciddi bir kültür şoku yaşıyor. ne yalan söyleyeyim ilk gittiğimde her yerde Atatürk'ün fotoğraflarını ve adını gördüğümde gözlerim dolmuştu.
    5 ...
  35. milan kundera

    48.
  36. roman anlayışı kendine özgü olan yazar. kitaplarının bir kısmında dan diye anlattıklarını yarıda keser, yazı denemeye döner, sonra tekrar kaldığı yerden devam eder. bir kısmı da değişik hikayeleri bir araya getirir. şahsen sade bir dile sahip olsa da alışılması zaman alan bir üsluba sahip olduğunu düşünüyorum. ama bu açıdan bakıldığında yani okuyucuyla sohbet eder tarzda yazdığı romanlarla okuyucunun da kalbine taht kurduğunu ayrcıa belirtmekte yarar var.
    1 ...
  37. deniz yıldızı

    167.
  38. deniz ile mertin aynı evde kalmalarına rağmen sevişmedikleri uzunca bir süre izleyenlerin beynine aynı replikle (yoo onlar kötü bir şey yapmadı)kazınsa da bence esas sorun başroldeki karkaterin vajinismustan veya cinsel soğukluktan muzdarip olduğu gerçeği.
    4 ...
  39. allah vardır diyenlerin hiçbir kanıt gösterememesi

    166.
  40. kanıtlanacak olsaydı şayet; inancımız da zayıflar, kendimizle eşit seviyede görmeye başlardık bir yerden sonra. zor zamanda aklımıza getirmemiz, ona sığınmamız kanıtlayamadığımız içindir.
    0 ...
  41. yengeç burcu

    57.
  42. bu hafta sinirli, alıngan adeta birer canavar haline gelmelerine sebep olarak ay tutulmasını bahane edebilirler.
    1 ...
  43. rus turistlerin ölümü

    2.
  44. merak edilmesin. milliyetin kaynak gösterdiği adını hatırlayamadığım bir rus gazetesine göre olay oralarda abartılmamış. zaten ev yapımı votkalar neticesinde rusyada bir sürü insan ölüyormuş. burada da böyle şeylere rastlanması olağanmış. büyüksün milliyet.
    1 ...
  45. haremdeki tahtı lojmanına taşıtan müdür

    4.
  46. sabah sabah can sıkmıştır. nasıl bir zihniyettir, ne akla hizmettir? tarih bilinci insanda hiç mi olmaz? o tahta yayıla yayıla oturunca kendisini padişah mı sanacak akrabalarına hava mı atacak? nasıl bir hastalıklı ruhtur bu? haberin devamı da var aslında. yine saraydan getirttiği masada kahvaltı yapıyormuş hazretleri ve bundan ötürü temizlenmeyecek lekeler olmuş. ne denir ki bunlara, ne denir? bu kadar kara cahillik fazla değil mi bu güzel ülkeye?
    1 ...
  47. anneden nefret etme sebepleri

    94.
  48. google'da biraz araştırma yaparsanız çocuğuna korkunç işkenceler yapan, onları vahşice öldüren, nefret edilesi tonla anne örneğiyle karşılaşabilirsiniz. yani anne olunca kimse azize mertebesine yükselmiyor. manyak, manyaklığıyla; insan, insanlığıyla yoluna devam ediyor. bahsedilen senin benim gibi bir evladın saçma sapan davranışları neticesinde esip gürleyen anneyse nefret edilmez, kendisine anlayış gösterilir. neticede insandır, insan üstü bir varlık değil.
    2 ...
  49. kadının sustuğu an

    140.
  50. bana mı hep denk geldi bilmiyorum ama erkek kısmısı bir noktadan sonra dayanamıyor ve tam anlamıyla kayışı koparıyor. ya herkesin içinde yüksek sesle bir azar işittim ya da yalnızken sağlam bir ayarla daha da susturuldum.
    1 ...
  51. kendinden nefret etmek

    78.
  52. çok fazla değer verdiğim üç farklı insana üç farklı zaman içerisinde bok gibi davranmam neticesindeki ruh halimin tasviridir. insan kendinden bıkar mıymış diye soranın ayaklı cevabıyım.
    1 ...
  53. ogün samast

    314.
  54. sanırım adını dahi duyunca tiksinti duyduğum nadir insanlardan. şimdi de cinayet günü olanlar tesadüftü diye buyurmuş, dilekçesinde platon a selam çakmış. derinliğe sahip bir halk kahramanı mı yaratmaya çalışıyor kendisinden bilemiyorum ama suçunu arsızca gözümüze sokması sabrımı zorluyor.
    0 ...
  55. prag

    77.
  56. kundera'nın bana attığı çelme midir bilinmez ama memleketim gibi gördüğüm şehirdir. özletir kendini. usul usul yanına çağırır.
    1 ...
  57. son defa

    122.
  58. kesinlikle televizyonda radyoda günde 2500 defa çalınması gereken bir şarkı değil. ara ara can çektiğinde dinlenmeliydi. öbür türlüsü samimiyetten uzaklaşıyor.
    0 ...
  59. daha fazla entry yükleniyor...
    © 2025 uludağ sözlük