üniversite tercih tüyoları

entry14 galeri0
    13.
  1. Kesinlikle ve kesinlikle sevdiğiniz işin olduğu bölümü seçin. sırf çok para kazanmak için hayat boyu mutsuz olacağınız bölümü tercih etmeyin.
    1 ...
  2. 12.
  3. Popülerliğe kanıp sevmediğiniz bölümü yazmayın. Bilgisayar mühendisliğini bırakıp matematik okumak isteyen mi ararsın ben işletme istiyordum diyip işini sevmeyeni mi.
    0 ...
  4. 11.
  5. 11.
  6. mevzu iş bulmaksa ilahiyat okuyun gencolar illa müslüman filan olmanıza da gerek yok sanıyorum, geleceğin mesleği. arapça mütercim tercümanlık, balon pilotluğu vs. he birde ölü yıkama görevlisi kim nasıl oluyorsa o da olabilir milletin yılda olan ölüm sayısı bizim ülkede günde oluyor. hee son olarak sürü yönetimi de güzel bölüm doğayı sevip sağa sola kamp kuruyorsanız çok zorluk çekmezsiniz hobinizle para kazanmış olursunuz bir de kangal köpeği aldınız mı keyfinize diyecek yok.
    3 ...
  7. 10.
  8. Çok iyi bir üniversitede okumayacak iseniz iiBF bölümlerinden uzak durun.
    0 ...
  9. 9.
  10. sevdiğiniz bir bölüm okuyun. iş imkanı iyi diye istemediğiniz bir bölüm okursanız hem o işte başarılı olamazsınız hem de mutlu olamazsınız. emin olun ki sevdiğiniz bölümü bitirdikten sonra işinizi severek yapacağınız için hem başarılı olursunuz hem de mutlu olursunuz.
    1 ...
  11. 8.
  12. tıp okuyacaksanız; hacettepe, cerrahpaşa, çapa, marmara, gazi, ankara, ege olmadığı takdirde(bakın dokuz eylülü saymıyorum) ailenizin yanını tercih edin. ha antalya ha bursada okumuşsun, ha denizlide ha manisada okumuşsun, hiçbiri birbirinden farklı değil. dışarda okuyup rezil rüsva yaşadığınızla kalırsınız. baban istediğin kadar zengin olsun, öğrenci dışardaysa her zaman rezildir. hele tıp okuyorsa daha bir rezildir. 6.sınıfta bir yandan hastanede nöbetler, bir yandan tus belası... anneni yalvar yakar ararsın nolur bir sene benle kalın hiçbir şeye yetişemiyorum diye..
    4 ...
  13. 7.
  14. hayalperest olmayın. seneye kalmamak için en zor razı olduğunuz bölüme, okula kadar yazın. tek başınıza karar verin. ailenizin cebini düşünün. sayısal okumuşken edebiyat falan yazma andavallığına girmeyin. alanınızda kalın.

    yazdiginiz okullarin imkanlarin, cevresin, ulasimini iyi arastirin. bolumu okuyan insanlara sosyal medyadan ulasin, sorun kafanizda ne varsa.
    2 ...
  15. 6.
  16. ilk 3 tercihinizi puanınızın üstünde olan 'ya burası da gelmez ki' dediğiniz üniversitelerden yapın. Kontenjanda açık kalabiliyor, 50 puan üstündeki yere yerleşebilirsiniz.
    1 ...
  17. 5.
  18. Ne halin varsa gör. Kimseyi dinleme ne okumak istiyorsan oku
    14 ...
  19. 4.
  20. Okuma çalışma gereksiz boşuna iş arama beni ara.
    1 ...
  21. 3.
  22. başka tüyo veren yok mu amk.
    3 ...
  23. 2.
  24. tıp olmayacaksa mezuna kalmayın.
    mühendislik için ankara hariç ha erzincan ha kayseri farketmez.

    edit: sozeli pek bilmem de iibf mezunları satış danışmani oluyorlar genelde.

    edit2: muhendislik için 4 temelden şaşmayın, zaten işsiz kalacaksiniz sansinizi iyice zorlamayın. sirayla; inşaat, eem, bilgisayar, makina yazın hangisi gelirse gidersiniz. enerji sistemleri, biyomedikal falan sakin ha. endustri olabilir.

    eyyorlamam bu kadar.
    2 ...
  25. 1.
  26. öncelikle istediğiniz mesleğe odaklanın.

    sonra ilgili bölümleri araştırın.

    maddi durumunuzu mutlaka göz önünde bulundurun.

    burs imkanlarını her boş vaktinizde araştırmaya çalışın.

    aöf**ü olan bir bölümü eğer über üniversitelerden birinde yabancı dil ile kazanmadıysanız örgün okumayın. aöf tercihi mantıklıdır.

    istediğiniz bölümü tutturamadıysanız mutlaka dikey geçiş seçeneklerine bakın. varsa iki yıllığını aöf veya örgün olarak okuyup dikey geçiş sınavı ile istediğiniz bölüme yönelebilirsiniz. elinizde iki sene sonunda bir meslek bulundurmuş olursunuz ayrıca.

    dört yıllık bir örgün bölüm okuyacaksanız, maddi olanaklarınız kısıtlıysa, mutlaka ikinci üniversite imkanlarından yararlanarak iki yıllık ve kolay iş bulduran bölümlerden birini de okumalısınız. okurken iş kapısı açacaktır.

    --sorun yaşıyorsanız özelden yazabilirsiniz.

    **not: yazacağınız üniversitenin ders geçme notu ve çan eğrisi uygulanıp uygulanmadığı çok önemli. bilin istedim. sonra mağdur olmayasınız.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük