sinir bozucu bir rakibe sahipseniz her türlü kazanırsınız. size motivasyonun alasını kazandırır. sadece 4 saatte 2. dünya savaşını tüm detaylarıyla öğrenebilirsiniz bu şekilde. *
Bir arap atasözünün dediği gibi "bir şeyi gözünde büyütürsen büyük olur, küçük görürsen küçük kalır" . Sınav olayı da aynen böyle kardeşim. Sınavı kafanda büyütmeyeceksin, normal bir insan gibi günde 1-2 saat çalışacaksın. Fazlası manasız.
sidik torbasının dolduğunu hissedip tuvalete gitmeyi akıl edebilen her birey üniversiteyi kazanabilir. hangi bölümü kazanırsan kazan azıcık da beyin kıvrımlarını hareketlendireceksin tabi. *
Öncelikle gerçekçi bir hedef konulmalı.
300 puanla girdiği eml den mezun hilmi kardeşimiz Cerrahpaşa tıpı değil balıkesir makineyi düşünmeli yahut 2 sene hazırlanacağım ytü makineye gideceğim demeli.
Benim tavsiyelerim tm lere yönelik olacak. ( az önceki hilmi gs hukuk falan hedefleyip de zonguldak pdr düşünmliymiş olsaydı daha mantıklıydı sanki)
11. Sınıfın başında birer adet ygs konu anlatımlı mat, türkçe soru bankası ve dil bilgisi cep kitabı edinin. Eğer 11 bitmeden eldekiler biterse fem konu özetli mat 1 ve kitap halinde türkçe denemeleri alın. 11. Sınıf derslerinizi de ihmal etmeden ygs yi halledin. Bir tek coğrafya kalacak geriye.
Yazın eğer 11 de zaman bulamadıysanız konu özetli mat 1'i bitirin. Türkçede denemeye devam. Matta da ufaktan başlayındeneme patlamaya. Polinomlar, trigonometri gibi çerez konuları aradan çıkarın.
( eğer geometri temeliniz çok kötüyse, yazın türkçe ve mattan kısıp, geo kasın. Sonuç üçgenler ve karekök geo 0 iyidir.)
1000 liradan 25.000 liraya yüzlerce dershane olduğunu ve sınava hazırlananların çoğunun dershaneye gideceğini düşünürsek siz de büyük ihtimal dershaneye başlayacaksınız.
Genellikle dershaneler 12 ler için ağustos sonunda, mezunlardaysa eylül ortasında başlıyor.
Dershanenin programına göre gidin. Ama ygs ye pek bakmayın artık. Sadece deneme çözün. Haftada 1 tane komple ygs denemesi muhakkak çözün. Haftada birkaçar tane de türkçe mat çözdünüz mü tamam.
Dershanede işlediğiniz konuları kısaca tekrar edin, üç beş soru çözün ygs de.
Ama lys konularında böyle birşey yapmayın. Hatırlarsanız şu ana kadar polinom denklem hariç lys kasmadınız. Sırası şimdi. Dershanede konuları tekrar edin. Soru bankasından çözerek pekiştirin. Eğer kafanıza oturmadıysa behzat rasuliyi şiddetle öneririm. Eğer oturduysa yine öneririm. Pekişmesi amacıyla konuyu hallettikten 1 hafta sonra falan behzat hocanın 1 saatlik konuyla alakalı videosunu izleyin pekiştirin.
Edebiyat için hir cep kitabı alın ( limit asla olmasın) onu roman okur gibi 4-5 kez okuyun hazirana kadar, soru da çözerseniz edebiyat hallolur.
Ygs sosyali unuttuk sanmayın. Tarih ve felsefe okuduğunu anlama genel kültür. Coğ ise daha ağır diğerlerine göre ama size daha önce tavsiye ettiğim gibi dershane zamanı yapacağınız ders dinleme, kısa tekrar, üç beş soru yeterli olacaktır. Yok eğer endişeliyseniz bir cep kitap da coğ için alın.
Şubat sonu tamamen ygs ye gömülün. Sürekli deneme çözün. Varsa eğer eksik ki olacağını pek sanmam kısa konu çalışmaları da yapabilirsiniz.
Ygs den sonra ne olursa olsun üzülmeyin. Ben tm 2 de yarıdan aşağıya tm 3 te 4 te 1'ine çektim. Baktınız iyi geldi havaya da girmeyin tabi.
ülkemizdeki uni. sayısını ve kontenjanları dusununce artik kazanmamak daha zordur.iyi bir bölum ve uni. icin icsel motivasyonunuzu yuksek tutmak isin yarisidir.
Zaman kısa yük çok.
Ygs den çıktığınızda lys geo nun çoğunu ( zaten ygs ile aynı sayılır.), 12. Sınıf hariç matı halletmiş olmanız lazım.
Otf ve limit kasın. Türev integralle boğuşmasanız da olur.
Bu 3 aylık zamanda sürekli deneme çözün. Tabi kısa olmak kaydıyla konu tekrarları da yapabilirsiniz.
Deneme çözmede de ağırlığınızı mat geo ya verin. Edebiyat da zaten dediğimi yaptıysanız hafız olmuşsunuzdur da siz yine de arada dil bilgisine bakın biraz deneme çözün. Coğ ise tamamen genel kültür. Sık sordukları şeyleri listeleyip ezberleyin, az da deneme tamam.
Neden türev integral çalışmadık diyenlere de şöyle söyleyeyim. 3 ayda türev integrali bitirmek zor, bitirilse de eksikler kalır. Onun yerine yapabileceğin konulardaki eksikleri halletmen daha mantıklı ha bazısı oluyor ( gerçi böyle tm yok pek) mat delisi kafana takıl o zaman. Gerçi matı iyi olan tm başarılıdır, tavsiyeye ihtiyacı olacağını sanmam.
Şimdi diyeceksiniz o kadar yazdın sen ne yaptın gs hukuk mu boğaziçi işletme mi diyeceksiniz.
Ben hocalarımın ciddi mana da barajı geçemez gözüyle baktıkları bir öğrenciydim.
Lise hayatım boyunca son sınıf hariç hiç belge almadım. Okul puanım 3-4 k geriye attı.
Ağustos 2013 te başlayan artık usandığım son 1.5 ayı saymazsak günlük 3 saat çalışmamla
Ygs 5 48 k
Tm 1 30 k
Tm 2 21 k
Tm 3 12 k
Yapabildim.
Kocaeli hukuk, istanbul pdr vs.
Sizin temel benimki kadar kötü değilse bunlar rahatlıkla
istanbul hukuk, odtü psikoloji, boğaziçi pdr olur.
iyi günler, başarılar.
Kafanızı vererek. Gidersin eğlenirsin ama yok türkiye'de ne olmuş felan umursama izleme bence.hem moralin bozulur hem de kafanı bunlara yorma ona buna sövüp yorum yapmakla uğraşma. Beraber çalışacağın arkadaşların olsun eğer senin netlerin çok iyi değilse netleri iyi olan bir arkadaşın olsun senin netlerin iyiyse eğlenceli sevdiğin biri olsun her halükarda sevdiğin biri olsun tabii sen tek başına çalışanlardansan o zaman tek başına çalış ama yine de arkadaşların olsun stresini alır hem de normal okulda dersanede birlikte çözersiniz soruları öylesi çok daha zevkli ve kalıcı olur hatta kendi kendinize uğraşıp bulmanız çok daha etkili olur.ne istiyorsanız ona göre çalışın ama potansiyelinizi zorlayın yapabileceğinizin en iyisini yapın. eğer anlamıyorsan bin kere daha dinle bin kere daha çöz o soruları.zekiler genelde yatarlar sonra bir bakarsın ki sen onları geçmişsin akıllı olun boş yere ümitsizliğe kapılmayın.Tanrı kimseyi eşit yaratmaz ama bakın adam ben yaparım hallederim diyor kendine güveniyor bu da onun imtihanı kullanamıyor kafasını gidemiyor. Haa acı ama gerçek tıpa gidecek kişi yatarsa öğretmenliğe gidecek ama sen çalışırsan tıpa gidebilirsin