bugün

üniversite nasıl kazanılır

Öncelikle gerçekçi bir hedef konulmalı.
300 puanla girdiği eml den mezun hilmi kardeşimiz Cerrahpaşa tıpı değil balıkesir makineyi düşünmeli yahut 2 sene hazırlanacağım ytü makineye gideceğim demeli.
Benim tavsiyelerim tm lere yönelik olacak. ( az önceki hilmi gs hukuk falan hedefleyip de zonguldak pdr düşünmliymiş olsaydı daha mantıklıydı sanki)
11. Sınıfın başında birer adet ygs konu anlatımlı mat, türkçe soru bankası ve dil bilgisi cep kitabı edinin. Eğer 11 bitmeden eldekiler biterse fem konu özetli mat 1 ve kitap halinde türkçe denemeleri alın. 11. Sınıf derslerinizi de ihmal etmeden ygs yi halledin. Bir tek coğrafya kalacak geriye.
Yazın eğer 11 de zaman bulamadıysanız konu özetli mat 1'i bitirin. Türkçede denemeye devam. Matta da ufaktan başlayındeneme patlamaya. Polinomlar, trigonometri gibi çerez konuları aradan çıkarın.
( eğer geometri temeliniz çok kötüyse, yazın türkçe ve mattan kısıp, geo kasın. Sonuç üçgenler ve karekök geo 0 iyidir.)
1000 liradan 25.000 liraya yüzlerce dershane olduğunu ve sınava hazırlananların çoğunun dershaneye gideceğini düşünürsek siz de büyük ihtimal dershaneye başlayacaksınız.
Genellikle dershaneler 12 ler için ağustos sonunda, mezunlardaysa eylül ortasında başlıyor.
Dershanenin programına göre gidin. Ama ygs ye pek bakmayın artık. Sadece deneme çözün. Haftada 1 tane komple ygs denemesi muhakkak çözün. Haftada birkaçar tane de türkçe mat çözdünüz mü tamam.
Dershanede işlediğiniz konuları kısaca tekrar edin, üç beş soru çözün ygs de.
Ama lys konularında böyle birşey yapmayın. Hatırlarsanız şu ana kadar polinom denklem hariç lys kasmadınız. Sırası şimdi. Dershanede konuları tekrar edin. Soru bankasından çözerek pekiştirin. Eğer kafanıza oturmadıysa behzat rasuliyi şiddetle öneririm. Eğer oturduysa yine öneririm. Pekişmesi amacıyla konuyu hallettikten 1 hafta sonra falan behzat hocanın 1 saatlik konuyla alakalı videosunu izleyin pekiştirin.
Edebiyat için hir cep kitabı alın ( limit asla olmasın) onu roman okur gibi 4-5 kez okuyun hazirana kadar, soru da çözerseniz edebiyat hallolur.
Ygs sosyali unuttuk sanmayın. Tarih ve felsefe okuduğunu anlama genel kültür. Coğ ise daha ağır diğerlerine göre ama size daha önce tavsiye ettiğim gibi dershane zamanı yapacağınız ders dinleme, kısa tekrar, üç beş soru yeterli olacaktır. Yok eğer endişeliyseniz bir cep kitap da coğ için alın.
Şubat sonu tamamen ygs ye gömülün. Sürekli deneme çözün. Varsa eğer eksik ki olacağını pek sanmam kısa konu çalışmaları da yapabilirsiniz.
Ygs den sonra ne olursa olsun üzülmeyin. Ben tm 2 de yarıdan aşağıya tm 3 te 4 te 1'ine çektim. Baktınız iyi geldi havaya da girmeyin tabi.
güncel Önemli Başlıklar