üniversite mezunlarının işsiz kalma sebepleri

entry54 galeri1
    1.
  1. dandik dandik bölümlere gidip sonra da iş yok ben napacam diye ağlıyorsunuz.
    (bkz: ben)
    12 ...
  2. 2.
  3. işin pratiğini yapmamış olmak ve de yabancı dil bilmemek.
    4 ...
  4. 3.
  5. 1.Mezuna kalmamak adına gidilen boş bölümler.

    2.4000 tl maaş ile başlamak istemeleri. En alttan başlayarak üste çıkılır. Eğer yok ben ille de çok maaş istiyorum diyorsa tıp okusun. Yerse.

    3. Sevilmeyen bir mesleği icra etmeye çalışmak.
    13 ...
  6. 4.
  7. devletin üniversite kontejyanlarını yani arzı iyi yönetip/ayarlayıp piyasanın talebine karşılık gelecek şekilde ayarlamaması bir başka sebeptir.
    5 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. aga bak şimdi her şehire üniversite açılınca eğitim kalitesi düştü bu kulaklar dersi öğrenciye anlattırıp üstüne çabuk anlatın arabayı servise götürücem sözlerini duydu akademisyen'den. ha hepsi için geçerli değil ama küçük şehirlerdeki üniversitelerde kimse kimseyi sallamıyor. diğer sebep ise piyasa açığının çok çok üstünde mezun veren bölümlerin olması kapatın abi, bu adam üniversite okumasa 4 sene bir yerde çalışsa mutlaka bir şeyin ustası olur. hadi devlet çok fazla kadro açmıyor ama özele yöneliyor insanlar bu sefer de işveren öldürüyor. öğrencilerin hiç mi suçu yok.. var tabii ki. 3-4 milyar maaşım olsun, cumartesi pazar tatil olsun o olsun bu olsun.. kimse kusura bakmasın o seviyeye gelebilmek için millet yıllarını veriyor.. ayrıca öğrenci kendini geliştirmiyor bir dil veya bir sertifika sahibi olamıyor ya lol oynuyor ya Instagram dan kızlara yürüyor bu konuda gidilen şehir de çok farkediyor ama isteyen kendini geliştiriyor. şimdilik aklıma gelenler bunlar. herkesin iş bulması dileğiyle
    2 ...
  11. 7.
  12. 8.
  13. işsiz kalan kız ise kaşar olmamasıdır sebep. üniversiteye giden başı açık kızlar iyi kaşarlık öğrenir üniversitede işsiz kalmazlar hayatta kaşarlık yaparlar.
    0 ...
  14. 9.
  15. ülkede gereğinden fazla üniversite olması, düşük puanlarla öğrenci alımı, mezun olana kadar veya olduktan sonra kendini geliştirmeme, daha yeni mezun olmasına rağmen uçuk meblağlarda maaş istemesi vs böyle böyle uzar gider.
    2 ...
  16. 10.
  17. istihdam imkanı yok üstelik genç bir ülkeyiz gelişmiş de değiliz tam kötü pozisyondayız.
    2 ...
  18. 10.
  19. 500 tane üni var 5442534 tane bölüm. aman üni olsunda ne olursa olsun mantığı ile en sikko bölümlere gidersen sadece 4 yıl okursun. sonrası yok. sonra vay ben niye işsiz kaldım diye yanarsın. ulan siyasal mezunuyum 2 yıl tarlada inşaatta çalıştım. hiç anormal bi durum değil yani.
    3 ...
  20. 11.
  21. 11.
  22. en son gittiğim iş görüşmesinde (bir belediyeye bağlı kurum ) mülakatta ak partinin bir ilçe başkanının ismini sormuşlardı, bilememiştim. biz sizi ararız dediler, aramadılar. söyleyeceklerim bu kadar.
    4 ...
  23. 12.
  24. Her iş ilanında "tecrübe" nin aranması. Ama bu tecrübeyi kazanmamız için hiçbir adımın aılmaması.
    2 ...
  25. 13.
  26. Her ilçede üniversite olması.

    Bu strateji nedeniyle birçok bölümün kalitesi düştü, mezun sayısı çoğaldı ama kaliteli eleman azlığı yaşanıyor. Nedeni basit, sadece üniversite sayısı artmadı. O üniversitelerde eğitim veren akademisyenlerin de kalitesi düştü. Bim şubesi gibi her yere üniversite açarsan akademisyen kaliten de yerlerde sürünür.

    Bim kasiyer ilanına çıkarken sadece lise mezuniyeti şartı arıyor.
    Yeni açılan üniversiteler ilana çıkarken sadece üniversite mezunu olma şartı getiriyor. Ha gayret a-101 şube sayısını yakalayacak üniversitelerimiz.
    0 ...
  27. 14.
  28. Öğrencilik döneminde Erdoğan'ın "Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kural yok." Sözünü duymak ve içselleştirmek. Zira Çanakkale'de yükseköğretim 1. Sınıftayken, anneme bile söylemiştim telefonda: "Anne, başbakan böyle söylüyor; Mezun olunca işsiz kalacağımız belli bir şey; O yüzden boşuna umutlanma." Demiştim. Ve öyle de oldu. Çünkü o zamandan tarikatçılara ne kadar ayrıcalık tanıdıklarını ve bizi nasıl 2. Plana attıklarını görüyordum. Sınıftaki türbanlı ve cemaatçi kıza (cemaat yurdunda kaldığını kendi söylemişti. Oradan biliyorduk cemaatçi olduğunu) özel ilgi gösteren, sorularını özenle cevaplayan hocamızın, biz bir şey soracağımız zaman fersah fersah kaçtığını, nasıl ayrımcılık yaptığını gördüm ve yaşadım. O zamandan sonra da kendimi sadece orayla sınırlandırmamam gerektiğini anladım ve zamanımı kütüphanede veya şehirdeki; konferans, seminer, söyleşi, sempozyum vb. etkinliklerde değerlendirmeye çalıştım. Şehirdeki akademik ve kültürel etkinlikleri mümkün olduğunca takip etmeye ve katılım sağlamaya özen gösterdim. Bu arada tabi ki öğrencilik hayatım boyunca bana çok şey öğreten, çok iyi hocalar ile de karşlaştım. öğrenciler arasında ayrım yapmayan, karakterli hocaları tenzih ediyorum; Ama tarikatçıları el üstünde tutan o hocanın da yanına kalmaz umarım bu yaptıkları. En ilginci de o zamanın tarikatçılarının şimdi akpli takılması. Yarın birgün akp demode olsa, o zaman da chp'li takılır bunlar büyük olasılıkla. Bu kadar da karaktersizlik olmaz. Ülkenin geleceğini, yağmur nereden yağarsa tarlasını oraya çeken karaktersizlere emanet etmemeli bu halk. Ne olursa olsun, bir insan makam mevki için döneklik yapmamalı. Onlar gibi olacağıma, gerekirse işsiz kalırım; Ama onurlu yaşarım daha iyi.
    3 ...
  29. 15.
  30. neoliberalizm+globalleşme olsun bütün dünyayı işsizlik dalgası sarmış durumda. ispanya'da bir ara işsiz oranı yüzde 40 idi şimdilerde yüzde 20 ye çektiler. japonya'da bile işsiz var.

    isşizliği giderebilmek için kobilik diye bişi uydurdular, onların hepsi de batmaya mahkum.
    1 ...
  31. 16.
  32. heryer uni mezunu dolu ya noylacaydi. bi arkadasinda dedigi gibi 4 yilda adam usta olur bir dalda.
    0 ...
  33. 17.
  34. Kötü bir eğitim sistemimiz var. insanlar robotlaştırılıp ezbere alıştırılıyor, sahaya atılınca da fırsat yaratma kabiliyeti olmuyor.

    Ayrıca çoğu insan yapabileceği değil yapmak zorunda olduğu işi yapıyor. Çünkü sistem onu kazanabildiğine itti, yetenek ve ilgisine değil.
    Hem gereksiz bir sürü bölüm, mezun sayısında fazlalık ve iş alanlarında yetersizlik, hem de torpil gibi illet bir durum var ortada.

    Yine de eğitimdeki sıkıntının etkisi büyük. Her yıl sınav sistemi değiştirileceğine tümüyle eğitim sistemi değiştirilmeli.

    Selam ve pink floyd ile*
    https://youtu.be/YR5ApYxkU-U
    9 ...
  35. 18.
  36. tecrübe eksikliği,istihdam'ı az olan bölümden mezun olmak ve dil eksikliği.
    1 ...
  37. 19.
  38. talepten çok arz olursa orada arz fazlası olur. ilçelere dahi üniversite kurarsanız olacağı buydu.

    hükümetin yine bir popülist politikasının sonucu!
    4 ...
  39. 20.
  40. Tarikata katılmayı akıl edememiş üniversite meZunu gençlerdir.
    2 ...
  41. 21.
  42. 4 yili hiç bi sik yapmadan davar gibi geçirmeleri,am peşinde koşup kendilerini gelistirmemeleri.
    Kimse seni ise almak zorunda değil.ise girmek istiyorsan diğer adaylardan önde olmalısın.
    1 ...
  43. 22.
  44. Bitirilen üniversitenin niteliksiz olası ve mezun ettiği kişiye hiç bir şey katmaması. Ve bunu da herkesin bilmesi. En önenli başka bir sebepse üniversite mezunu enflasyonu yaşanıyor olması. 1970 li 80 li yıllarda üniversite mezunu birinin işsiz olması akla hayale sığmayacak bir şeydi çünkü üniversite sayısı ve mezunu insan azdı. Bu durum bütün dünyada aynı şekilde ama ülkemiz olumsuz her konuda olduğu gibi bu durumunda bokunu çıkarmış vaziyette.
    2 ...
  45. 23.
  46. saçma salak bölüm okuyup büyük beklentiye girmek.büyük beklenti sarsar adamı.
    3-4 bölüm var adam gibi.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük