bilgisayar başında ülke siyasetini eleştirmek, oturdukları yerden kalkmayıp hayatta hiç bir halta yaramamak, asalak gibi başkalarının sırtından yaşamak.. çok işe yarıyor değil mi sevgili uludağ sözlük yazarcıkları?
insan yaptığı işi olması gerektiği gibi yaparsa bu ülke kalkınır.
bir meslek sahibi olduktan sonra mesai bitsede gitsek düşüncesinin yerine -bugün insanlara yardımcı olabildimmi diye düşünen insanla olur.
ayrıca hep gözlemlediğim bir şey de bu ülkede insanların kurallara uymama gibi bir inadı var. bu inadı yenersek herşey daha kolay yerine oturur zannımca. saygılar.
derslerde öğrendiklerimizi hayatta da uygulamak ve çok kitap okumak tek bir düşünceyi değil de tüm düşünceleri tüm yayın organlarını beraber inceleyip öyle bir karara varmak.
öncelikle kendimize bir format atmakla başlayalım.
attık mı? tamam, devam ediyoruz.
çevremizdekileri anlamaya ve kendi çapımızda yorum yapmaya başladığımız zamandan beri kaybettiğimiz bunca zamanı telafi etmek için öncelikle türkiye'nin siyasal, sosyal ve ekonomik geçmişini araştırmak ve incelemekle başlamalıyız. yakın geçmiş hep gözardı edilir gözden kaçırmayalım. olayları nedenleri ve sonuçlarıyla araştırıp düşünelim. ders çıkaralım.
bu etüt çalışmasından sonra sıra geldi fikir oluşturmaya. bir fikrimiz olmadığı sürece tüm bu olup bitenlere mal gibi bakmış oluruz. kendi fikrimizi temellendirdikten sonra sıra geldi yapacaklarımızın ve bunlara nasıl ulaşacağımızın haritasını çıkarmaya. bu da bitti mi?
o zaman artık yapacak tek şey kaldı; bu ülke için doğru bildiklerimizi hayata geçirmek.
dizi izlemeyi bırakıp, özellikle son zamanlarda bu ülkenin sahipsiz olmadığını bazı kesimlere göstermeleri, 3 kuruşluk insanların yöneticilik yaptığını hatırlamaları ve türkiye cumhuriyetinin en değerli kurumları ve kuruluşları üzerinde göz göre göre ne kadar aşşağılıkça oyunlar oynandığını farketmeleri; bilimin pusulasında ilerleyerek ve daha çok çalışarak ileride böyle rezil ve cahil insanların bir daha ülkeyi yönetmelerine imkan vermemeleri yapabilecekleri arasındadır. bir de ara sıra atatürk ün gençliğe hitabesi ni okuyup orada yazanların aslında bire bir bu günü tüm çıplaklığıyla anlattığının farkına varıp, rüyalarından uyanmaları gerekmektedir.
siyasete karışmamak, üniversite için uğraşmak, iş bulmaya çalışmak, kahvede batak oynamak, çakma markalar giyip saç baş yapıp plazaların bir alt caddesinde turlamak, stadyumları doldurmak, sağda solda ipsiz sapsız dolaşmak, aman ha siyasetten uzak durmak, haftada 10 dizi izlemek, evlenmek, yeni gençler türetmek.
doğru oy vermek. ülkede olan bitenden haberdar olmak. ünv. gençliğinin aklı beş karış havada olmayıp , karı kız peşinde olmamak. başımıza getirdiklerimizi takip etmek.
türk gençliği herşeyden önce tarihini çok iyi bilmelidir. kimler düşman kimler dost iyi tahlil etmelidir. sonrasında kendisine uygun bir meslek seçip o alanda en iyi olmaya çalışmalıdır. ülkenin geleceği gençliktedir.