bedensel yorgunluğun daha kolay atlatıldığı karşılaştırmadır. gün içerisinde ikisinden de bolca oluyor akşam eve gidip 1 saat kadar uzanınca beden yorgunluğu gidiyor ancak zihin yorgunluğu bilincin tamamen kapanana kadar devam ediyor. ne zamanki uyuyorsun 6-7-8 saat neyse sabahına ancak temizleniyor kafanın içerisi. ertesi gün gene aynı rutin..
insan beyni tam bir tasarım harikası bu arada. tabi kullanıldığı sürece..
Bedensel yorgunluk insana uyumak için yardım eder, hemen kendini yatağa atar mis gibi uyku çekersin veya belki tatlıca sızıverirsin koltukta.
Zihinsel yorgunluksa uykularını çalar, bir sağa döndürür yatakta bir sola. Beyninde bitmek bilmeyen seslerle çıldırmamak için belki kalkarsın yataktan, veya koltuğundan kalkar yürürsün. Zordur, zahmetlidir, biran önce kurtulmak gerekir.
Zihinsel yorgunluk beraberinde bedensel yorgunluk da getirir ve dinlenmeyle geçmez. Ancak bedensel yorgunluk zihinsel yorgunluğa neden olmaz ve dinlenmeyle geçer.
Bedensel yorgunluğu dinlenerek yada ılık bir duş alarak, zihinsel yorgunluğu da kitap okuyarak yahut uyuyarak geçirebilirsiniz. Bir de ruhsal yorgunluk var. amman deyim.
Öğrenciyken daha çok başıma gelen bedensel yorgunluktu. Sınavlara hep çalışıyordum ama zihinsel olarak hiç yorulmuyordum. iş hayatına atılınca daha çok yaşadığım zihinsel yorgunluk. Bu yorgunluk türünde beynin duruyor ve hiçbir şey düşünemiyorsun. Zihinsel yorgunluk olsun ve beynin çalışsın da diğer organları boş ver.
zihinsel yorgunluk ruyalarda bile pesinizi birakmaz. uykular kalitesizlesir. gunlerce devam eder. basimi alip daglara ciksam, coban olsam diye gecer cogu zaman insanin aklindan.bedensel yorgunluk agri kesici alinip dus yapildi mi misil misil uykuyla hemencecik terkediverir vucudu. beynin yorulmasi cok daha beter bir durum sonuc olarak.
karşınızdaki size ne yaparsa yapsın sizin ona verdiğiniz emeği ve değeri anlayamayacak kadar duyarsız ve anlayışsız olunca bedenen ve zihnen yorgun, bıkkın oluyorsunuz. başka işlere yoğunlaşmak da o kadar zor oluyor, insanlar çoğu zaman birbirini yıpratan varlıklar maalesef.