iyi başlayıp sonra özensiz senaryo ve diyaloglarla yitip giden dizi.
alışageldiğimiz türk dizileri tarzına büründü ve bitti yani aşk, entrika, intikam öğeleri öne çıkınca diğer dizilerden tek farkı, köylü kıyafetleri ve başarısız ege şivesi olmaya başlamıştı.
oysa ne güzel başlamıştı.
gerçek hayatlar var gibiydi. insanlar o yüzden izledi ve sevdi ama sanırım bu durum sadece 4 bölüm sürdü.
zaten maalesef en güzel kitapların, filmlerin, senfonilerin bile %80 i dolgu ve tekrar.
tekrardan çekilmesi planlanan, zamanında ayrı bir izleyici kitlesi edinmiş kırsal hayatın yoksunluklarını, mutluluklarını sade ve gerçekçi şekilde ekrana yansıtan televizyon dizisidir. Tekrardan çekilecek olması büyük bir beklentinin sonucu olmuştur. izleyicileri aradan geçen uzun yıla rağmen dizi ile bağlantılarını koparmamış, youtube izlenmeleri yüksek sayılara ulaşmıştır. Son bölüm olan 75. bölümde akıllarda bir çok soru ve meraklanma ekranlara veda etmiştir. işin güzel olan yanı da buydu, tekrardan çekilmemesi iyi olurdu.
yakında tekrar çekilmeye başlanacak dizi. ama bu kez trt dijital'de yayınlanacakmış. işte bu olmadı tekrar trt1'de yayınlanmalıdır. ayrıca kadro eskisi gibi mi olacak bence yeni isimler eklenecek eski kadrodan belki bazı oyuncular olmayacak özetle trt dijitalde kimse açıp izlemez siz yine trt1'de yayınlayın sadıç.
2023'te tekrar başlayacak olan dizidir. Bene galırsa sadıç 2. sezondan divam itmek yirinee yeni bir senaryo yeni bir kurgu çekin. Tabi gene benzer olmak koşuluyla. Dizi sonlara doğru biraz tıkanmıştı sanki. Hem gezginle Hafize Ana da vefaat etti. Yeni bişey çekin diyom ben sadece bir öneri tabii.
sevdiğimiz dizilerden.
burası ege dizisi olarak lanse edilse de ödemiş kültürü tam bir Muğla kültürü gibi değildir; ege-akdeniz yörük kültürünün hakim olduğu yerlerdir ki kendi halinde, gariban yerleşimlerdir. entrika vb pek olmamakla birlikte insanlar yaşama telaşı içindedir.
Videodaki ismail'i gördüm bi an yerimde. Onsuz geçen hee günün sene gibi gecmesi geldi aklima ama büyümem gerekiyordu ve arayamadim. Özledim ama bu hisle baş etmeyi de öğrendim zamanla. Arada yoklamasi ve içimdekileri kusmam dışında sorun kalmadi gibi ya. Zamanla unutursun demislerdi ama şimdi farkettim unutulmuyor ama sadece alışıyorsun bu acıyla mücadele etmeye. Mucadele etmeye devam.
Hafta içi her gün 16:15 te tekrar bölümleri yayınlanan dizi. Sırf bu dizi için 10 saatte yüklediğim saman kamyonunu 8 saatte yüklüyorum. Şu an 13. bölüm oynuyor. Elde ne varsa bırakılıp izlenilesi dizidir.
yaşadığım ilçedeki hayata en benzer hayatı anlatan diziydi.
tabi şu anı değil, ama 1990-2010 yılları arasındaki haliydi birebir.
kozan, ödemiş, kadirli, burdur, ısparta, manisa, salihli, turgutlu, dörtyol, tokat, amasya, niksar, erbaa, turhal, merzifon, erzincan..
buralardaki insanlar sürekli yurtdışına çıkmıyor, fakir ya da aç da değil.. kendi halinde, yuvarlanıp duran, hep bir borçları sıkıntıları olan, gariban insanlar işte.
tam düzlüğe çıktık derken, çıkamayan ama çok şükür kendi kendilerine yeten insanlar..
bilmiyorum istanbul, izmir ya da rize, trabzon veyahut diyarbakır, mardin'den ziyade gerçek anadolu türk kültürünün muhafaza edildiği yegane yerler de buralar gibi.
trt'nin leyla ile mecnun dizisiyle birlikte yayından kaldırarak kendi ayağına sıktığı dizi. bir dizi bu kadar mı sıcak olur bu kadar mı güzel anlatılır ege şivesi. bu diziye yazık ettiniz. osmanlıyı anlatan bir dizi olsa muhtemelen inatla yayınlanmaya devam ederdi. günümüzde dizinin tekrarları başta trt olmak üzere 360 tv4 gibi kanallarda yayınlanmaya devam etmektedir. siz hiç unutmayacağız sadıçlar...
dizinin başını oyuncuların kasabada, bölümlerce süren tiyatro oynama konusu yedi. adamlar resmen millete tiyatroyu sevdirme, öğretme çabasına girdiler ve bu haftalarca sürdü. olayı dramatikleştirdiler, tiyatro oyuncularının çok çektiğini, çok zor işler yaptığını anlatmaya çalıştılar ve dizi o tatlı, kasaba havasından, komik arkadaş ilişkileri havasından, güzel köy manzaraları görüntülerinden, egzotik ev ve dükkan görüntülerinden uzaklaştı. tabi seyirciden de ve bitti.
tiyatroya falan karşı değiliz de yerimiydi yani, millete komedi dizisinde, tiyatro öğretmek.
anaa bi baktık ki bizim köylü sandığımız o 3 arkadaş, kinayeli konuşan tiyatro oyuncularına dönüşmüş ve izlemedik bi daha.
harika bir kadro ve hikaye vardı ama kullanamadılar.
mesaj vermeye kalktılar bi süre.
yok tiyatroymuş yok oyun sergilemekmiş. en sıkıcı bölümleri onlardı.
bir ara da acaip duygusala bağlamışlardı. komedi dizisi mi ağlamaklı bi dizi mi anlamadık.
buradan çok kere de yazdım ama dinleyen kim. silindi gitti. oysa 4-5 sezon devam edebilir ikinci leyla mecnun olabilirdi.
izmir de aralarında sadece 1 saat olmalarına rağmen denize muhtaç gibi konuşmaları beni halen şaşırtır. orta asyada değiller yani bin bir dolmuşa git kardeşim. birde hayalimiz diyorlar. garip.
edit: başrol oyuncularının hepsi instagram hesaplarına birlikte çekildikleri fotoğrafı atıp ''nerede kalmıştık'' notu atmış.
bakalım aynı proje devam mı, yoksa aynı kadroyla farklı proje mi?