tokat kebabı

    1.
  1. içerisinde kuşbaşı et,patlıcan,domates,biber,ince dilimlenmiş patates ve sarımsak olan,özel ocaklarda odun ateşinde pişirilen,tokatil sınırı içinde çamiçi yaylasında yapılması halinde parmakları da beraberinde yedirme olasılığı %100 olan,ağız sulandıran,bir yiyince alışkanlık yapan,dünya tatlısı meşhur ünlü kebaptır...
    8 ...
  2. 2.
  3. ortasinda etin yagi ve sebzelerin suyuyla islanan ve kebabin en lezzetli kismi oldugu iddia edilen ekmeginin "kirli ekmek" olarak adlandirildigi kebaptir.
    kebabimizin eti kuzu olmalidir.. o sebepten hangi mevsimde yediginizin aldiginiz lezzetle yakindan iliskisi olduguna inanilir. *
    5 ...
  4. 3.
  5. ilk defa polonezköy de tokat mutfağı diye bir mesire yerinde yiyip çok beğendiğim için buraya yazma gereksinimi duydum... * *
    not : yedikten sonra hamakta uzanabilirsiniz..
    4 ...
  6. 41.
  7. Varlığından ilk defa haberdar olduğum yiyecek.
    3 ...
  8. 8.
  9. 34.
  10. büyük ihtimal vaktiyle atalarımın da yapıp yediği kebap türü. ta ki 93 harbine kadar.. sonra samsun'a göç etmişiz.
    2 ...
  11. 6.
  12. cimcim restoranda yenmesi siddetle tavsiye edilir.
    (bkz: sözlükte reklam yapmak)
    3 ...
  13. 5.
  14. üzerine yumruk helvası iyi gider. *
    3 ...
  15. 36.
  16. kebaptan ziyade türlüye benzeyen yiyecek.

    hiç kebap yemesek kandıracaklar.
    2 ...
  17. 10.
  18. önce uzun ve geniş lavaşlar kayık şeklinde olan tabağa koyulur. daha sonra ucu çengelli olan şişlere sırasıyla patıcan, kuzu eti, domates, sarımsak ve yeşil biber itinayla dizilir. dizdiğimiz şişler kebab ocağına dik gelicek şekilde yerleştirilir.

    daha sonra 1 er dakika arayla şişlerin o nefis birbirine karşmış olan lezzeti kayık şeklinde olan tabağın içinde bulunan lavaşlara bastırılır. etler ne fazla nede az pişecek şekilde hazırlanır.

    ve geldik en önemli kısmına tokat kebebı göze ve mideye hitap eden bir gıda olduğu için o şişleri tabağa dizmeside ayrı bir marifet ister. tüm bunaları kusursuz yerine getirdiğiniz vakit servise hazır demektir.

    (bkz: afiyet olsun)

    sebzenin en lezzetli olduğu dönemde yani haziran, temmuz, ağustos aylarında ve kesinlikle tokat'ta bu işi yalayıp yutmuş bir ustadan yenilmesi kesinlikle tavsiye edilir, büyük şehirlerde beceremezler.

    şöyle birşeydir:

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/82505/+
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük