bugün

bir elinde terazi vardır ve gözleri bağlıdır. gözlerinin bağlı olmasının sebebi tarafları görmesin diyedir. Tarafları tanımasın, taraf olmasın, taraf tutmasın diye kapalıdır gözleri.

--spoiler--
beyaz adam özgürlük gibi adaleti de
bir kadin heykeliyle simgeledi
ama elinde terazi tutan zavallı kadın
gözleri bağlı olduğu için
kendisine tecavüz edenin kim olduğunu göremedi
sunay akin
--spoiler--
yunan mitolojisinde uranos'la gaia'nın kızı olan dişi bir titandır. hesiodos'a göre metis'ten sonra zeus'un ikinci eşidir. homeros'a göre ise durum farklıdır. zeus'un tek karısı vardır o da hera'dır.
tapınmada adalet tanrıçası olarak themis üstün gelmiştir, ezilenleri korumuştur.
themis gelip geçici olmayan tanrısal yasadır. ayrıca heykellerinde oldukca görkemli ciddi bir kadın olarak görülmektedir. ayrıcı işareti de terazidir.
themis aynı zamanda hora'ların annesi olarak da gösterilir.
piyasada ki en iyi hukuk soru bankası.
hayatin pek cok alaninda ve pek tabi sozlukte de aranilan kadindir.
elindeki terazi dengeleri sağlamak, her şeyi tartmak içindir. gözlerinin bağlı olması tarafsızlığını vurgulamak içindir. bir elindeki kılıç keskinliği, güçlülüğü temsil eder ve ayağının altındaki yılan da toplumdaki kötülükleri ayağının altına aldığını.. lady of justice diye de adlandırılan, adalet tanrıçası..
demirdöküm'ün türkiye'ye 1997 yılında getirdiği ithal kombilerin modelidir. kombinin gerçek adı saunier-duval'dir.
tikky dilinde türkçe karşılığı temizdir. neden böyle yazma isteği güderler içlerinde anlam vermek de o kadar zordur ki tanım yapmamak daha mantıklı gelir.
bir elinde terazi, diğerinde kılıç vardır ve gözleri bağlıdır. tarafsız şekilde(gözlerin bağlı olması), suçluyu belirlemeyi(terazi) ve cezasını vermeyi(kılıç) simgeler.
hakimlik savcılık sınavlarının yanısıra kpss sınavı için de en çok tercih edilen açıklamalı çözümlü test kitabıdır.

kitabın ilk sayfaya yazılan ithafını es geçmeyelim..

"...tüm emeğimiz; her adayın, sadece hak ettiği için kamu hizmetine girebilmesi idealini doya doya yaşayacağımız o "adalet gününün" gelmesi dileğine ithaf edilmiştir."
ülkemiz adalet konjonktürüne uymayan bir figürdür. zira ülkemizde adaleti temsil eden bir tanrıça olacaksan gözünü değil götünü bağlayıp sağlama almak zorundasın. hal bunu gösteriyor.
Orjinali gözleri bağlı olan ancak ülkemizde gözleri açık olan adaletin simgesi heykeldir. Açık gözler ile ne kadar tarafsız olunacağı malumdur.
http://pt.iplikci.com/haber.php?haber_id=37715
elinde kılıç olanların adaletine mahkumuz.
gözleri bağlıdır. bunun sonucu olarak evet, sevgili themis'in göremediği şeyler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. elinde bir kılıç vardır. büyük ihtimalle yıllar evvelinden harakiri yapmıştır o kılıçla. diğer elindeki terazi ise ezelden hilelidir malesef.
--spoiler--
Kılıç adaletin verdiği cezaların caydırıcılığını ve gücünü,Terazi adaleti ve bunun dengeli bir şekilde dağıtılmasını simgeler. Kadın ve Bakire olması bağımsızlığı ifade eder. Ayrıca kadının gözü bağlıdır. bu da tarafsızlığını simgeler.Hukukun evrensel ilkelerini simgesel olarak taşıdığı için Themis heykeli adaleti en iyi şekilde ifade etmektedir.
--spoiler--
adalet tanrıçası. diğer ismi femida'dır. canlı varlıklar arasında yaşamla ölüm dengesini kuran, yunan mitolojisi tanrıçası. 6 hissi kuvvetli değilse yakışıklı çirkin diye ayrım yapamaz.

(bkz: sadullah ergin)
adaleti temsil eden heykel.
adalet tanrıçası. çeşitli kadın figürleri kullanılsa da; temelinde gözü kapalı, ellerinin birinde terazi, ötekinde kılıç tutar. şahsımın bileğinde dövme olarak yerini alacaktır. evet.
Şahsımca ...and justice for all kapağındaki halini daha çok sevip "adaletin yok ulan dünya" teması ile sağ omzumda yerini almıştır.
bu günlerde ırzına geçilmiş adaletin temsilcisi, bir elinde terazi bir elinde kılıç tutan gözleri bağlı mitolojik kadın figürünün adıdır.
Koymak,yerleştirmek, oturtmak, sağlamlaştırmak, saptamak anlamına gelen bir kökten (tithemi) türemiş olan ‘themis’ adil, adalet
gibi anlamları taşımaktadır.

Grekçede themis kelimesi, yapılan veya yapılagelen “gelenek-örf” anlamında da kullanılmış ve themis kavramı, insanlar tarafından öğrenilmiş olan hüküm, emir veya kurallara kademeli olarak uygulanmıştır. Yunan mitolojisinde Uranüs ve Gaia’nın kızı olan adalet ve düzen tanrıçası Themis, Zeus’un Hera’dan sonraki ikinci karısı, Horae ve Moirae’nin annesidir.
Güzelliğine mi tutuldu bilinmez ama Themis ile Hera’nın da olurunu alarak evlenen Zeus’un amacının, üzerindeki adalet yükünü Themis’e atmak olduğu söylenir. Ne de olsa Zeus meşguldur. Antik Yunan’da kara bir giysi içinde olan ve bir elinde asası bulunan Themis’e kılıç ve terazi Rönesans Dönemi’ndeki ressamlarca yakıştırılmıştır. Themis, doğada, mevsimlerin, yılların ve sanatların
düzenini sağlayan bir tanrıça üçlüsüyle canlı varlıklar arasında yaşamla ölüm dengesini kuran bir tanrıça, bir tanrısal varlıktır. Themis, yasadır, kuraldır. Ama gelip geçici bir yasa değil, hem tanrılar hem de insanlar dünyasında değişmez evrensel ve ölümsüz
doğa yasasıdır. Tanrısal yasadır, onun karşıtı insansal yasa ise Nomos’tur. Themis, Olympos’ta yaşar ve Zeus’un hemen yanı başında oturur ve Zeus’un vereceği bütün kararlarda ona hikmet ve adalet tavsiye eder, tanrılara verdiği öğütlerle bir çeşit danışmanlık görevi de yapardı. Tanrıların toplantılarına başkanlık eder, Tanrılar arasındaki anlaşmazlıklar kadar, insanlar arasındaki anlaşmazlıkları da çözer ve Olympos’takidüzeni korur. Themis cismani düzenden ziyade sosyal düzenin tanrıçasıdır. Öfkeli veya cezalandırıcı değildir. Ona yeteri kadar saygı gösterilmediğinde veya adaletsizlik yapıldığında, o sessiz kalır ve onun yerine Nemesis gerekli karşılığı, cezayı verir. Themis, aynı zamanda kâhindir, kehânet gücü vardır, kehânet yeri olan Delphi Tapınağı’nı o inşa etmiştir. Themis’in çocukları olan Hora’ların teker teker adlarını ele alacak olursak, simgeledikleri varlıkları da daha iyi anlamış oluruz: Birincisi Eunomia düzeni, iyi yasalarla kurulmuş bir toplum düzenini simgeler. Eirene insanlara bereket ve mutluluk sağlayan barıştır. Dike ise hak ve adalet anlamına gelir, Themis’in kızları arasında ister yazında, ister yaşamda olsun adı en çok geçen tanrıça odur. Bu tanrıçalar doğal ve insansal toplulukların can damarı, denge ve sürekliliğin başlıca belirleyicileridir.

Adalet ve düzeni temsil eden Themis, bir elinde terazi öteki elinde kılıç tutan, gözleri bağlı bir kadın olarak simgeleştirilmiştir. Elindeki terazi adaleti ve bunun dengeli şekilde dağıtılmasını, diğer elindeki kılıç ise adaletin keskinliğini simgelemektedir. Günü-
müzdeki Themis simgesinin evli olmadığını varsayarak, kadın ve bakire oluşu bağımsızlığını, gözlerinin bağlı olması ise tarafsızlığını simgeler. Adalet dağıttığı kimseleri görmesin, taraflı davranmasın diye bağlanmıştır gözleri.
görsel
iktisat soru bankası bir harika.

Şiddetle tavsiye ediyorum.

iktisat sorusuz olmuyor.

Bu kitap çok faydalı.

Her sorunun altına dana gibi açıklama da yapılmış.
Makrosu bi harika dostum.

Tanım: bir kitap, çeken bilir.
şahsen minyatür boyutlarda olanından bir tane almak istediğim fakat evin neresine koyacağıma karar veremediğim, yunan mitolojisinin bir figürü olmaktan çıkarak evrensel hale gelmiş adalet sembolü kadın heykeli.
bazı örneklerinde başörtülü olduğu söyleniyor, fakat ben şahsen hiç rastlamadım.